Curiozități despre dictatori. Ce dictator nu se spăla pe dinți și ce conducător mergea des la toaletă?

02.03.2022
Curiozități despre dictatori. Ce dictator nu se spăla pe dinți și ce conducător mergea des la toaletă?

Conducătorii absoluți care își impun autoritatea asupra unei națiuni folosind frica și forța sunt denumiți generic dictatori. Dictatura este un tip de guvernare violentă, folosit în unele țări. Unii dictatori au câștigat puterea politică într-o revoluție. Nu este întotdeauna clar dacă un lider este dictator sau nu. Unii lideri au ajuns la putere prin alegeri, dar mulți dintre ei sunt sau au fost rezultatul unor false alegeri.

Curiozități despre dictatori

Președintele Mao Zedong din Republica Populară Chineză nu credea în igiena dentară. El a refuzat să se spele pe dinți, insistând că ceaiul pe care-l bea era suficient. Dinții lui Mao erau atât de acoperiți de placă încât o persoană i-a descris ca fiind acoperiți cu vopsea verde. Gingiile lui erau atât de infectate încât curgea puroi, scrie Factinate.com.

Fuhrer-ul avea probleme gastrointestinale extreme și mergea des la toaletă. Acest lucru a reieșit din fișele medicale ale dictatorului nazist. De asemenea, acesta și-a injectat spermă de taur pentru a-i crește lididoul. De-a lungul timpului, au existat numeroase tentative de asasinat, însă a supraviețuit de fiecare dată. Ulterior, acesta s-a sinucis.

Benito Mussolini nu a devenit un adevărat dictator decât în ​​1925. După ce a devenit prim-ministru, Mussolini a redus influența justiției, a impus cenzura în presă, a arestat oponenții politici, a continuat să accepte violența trupei fasciste și și-a consolidat, altfel, stăpânirea puterii.

Iosif Stalin” era, de fapt, un pseudonim pentru un bărbat cu o altă identitate adevărată. Născut în Georgia, o țară cu o istorie diversă care a inclus perioade lungi de ocupație sovietică, „Stalin” a fost inițial numit Joseph Vissarionvich Djvugashvili. Numele lui a fost schimbat în Stalin, care s-a tradus literal prin „Omul de oțel”, ca în filmul Superman.

Francisco Franco poate avea nevoie de relativ puțină prezentare ca lider militant în războiul civil spaniol. La sfârșitul anilor 1930, forțele naționaliste spaniole ale lui Franco au reușit să răstoarne a doua republică aleasă democratic. Deși un dictator oarecum brutal, guvernul său a fost recunoscut drept legitim de administrațiile americane și britanice la acea vreme.

Bashar Al Assad este enigmaticul președinte al Siriei. După moartea fratelui său într-un accident de mașină în 1994, presiunea succesiunii a căzut asupra lui Assad. Deși nu avea aspirații politice, Assad a preluat locul în 2000. Au avut loc alegeri simulate și Assad a trecut de la oftalmologul londonez la noul președinte și dictator al Siriei.

Moammar Gadhafi era cunoscut ca un dictator rău. Îndrăgostit de tradiție, dar temându-se de împușcături, colonelul avea un cort mare, antiglonț, care avea să fie zburat înainte și lăsat pentru el în timpul incursiunilor în deșert și călătoriilor sale politice. În această fuziune bizară a tehnologiei înalte și a tradiției de secole, Gadhafi ținea adesea două cămile legate în afara cortului său.

Mereu superstițios și totuși înțelept, Gadhafi și-a spălat mâinile în sânge de căprioară și s-a concentrat foarte mult pe imaginea lui în ochii vestului. Moammar Gadfhafi era foarte pasionat de frumusețea masculină și a suferit o intervenție chirurgicală plastică în 1994.

Kim Jong-un a urmat între anii 1998 și 2000 școala publică „Liebefeld Steinhölzli” din Köniz, de lângă Berna, Elveția, fiind înregistrat sub numele de Pak-un sau Un-pak ca fiu al unui angajat al ambasadei Coreei de Nord. Se spune că la un moment dat, elevul Kim Jong-un, ale căror performanțe nu au fost demne de laudă, a fost prins cu o revistă pentru adulți.

Prenumele lui Vladimir Putin are o semnificație aparte. Numele Vladimir este de origine slavă și este compus din cuvintele „volod”, care se traduce prin „a conduce”, precum și din sufixul „mir”, care înseamnă în limba rusă „pace”. Așadar, semnificația numelui Vladimir este „cel care conduce în pace”.

Foto: blackboxadventures.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot