Cât de erodată este armata Rusiei?

05.05.2022
Cât de erodată este armata Rusiei?

Războiul din Ucraina a scos la iveală câteva lucruri despre armata Rusiei pe care nimeni nu le credea. De-a lungul timpului, s-a perpetuat ideea că trupele rusești sunt imbatabile și pot distruge orice inamic. Cu toate acestea, faptele de pe frontul din Ucraina au arătat cu totul altceva.

Potrivit datelor oficiale, în doar două luni de zile, nu mai puțin de 15.000 de soldați ruși au fost uciși, cel puțin 1.600 de vehicule blindate au fost distruse, precum și zeci de avioane și nava amiral a flotei din Marea Neagră. Din păcate, puterea nucleară menține vie dorința de răzbunare, iar Vladimir Putin amenință din când în când cu focoasele nucleare.

Armata nu este altceva decât un element al societății și suferă de toate bolile sale, mai ales când temperatura crește, a afirmat Leon Troțki, potrivit eprimefeed.com.

Armata rusă s-a făcut de râs

Armata rusă prezintă un grad ridicat de putrezire, potrivit specialiștilor în domeniu. Bugetul apărării de peste 250 de miliarde de dolari, este de trei ori mai mare decât cel al Marii Britanii sau al Franței, dar o mare parte din el este irosit sau furat. Vladimir Putin și oamenii săi de încredere au păstrat planurile de invazie ascunse de ofițeri superiori din armată, indicând o neîncredere copleșitoare.

Soldații au consumat mâncare expirată și nemulțumiți fiind și-au abandonat vehiculele militare. Din păcate unii dintre ei au recurs la violență, tortură, viol și crimă, iar în loc să fie condamnați au ajuns să primească onoruri de la Kremlin. Rusia nu a reușit să câștige controlul asupra spaţiului aerian ucrainean sau să combine forța aviatică cu tancurile, artileria și infanteria. Pentru a nu se face total de râs armata rusă împinsă de generali săi a recurs la distrugerea totală a orașelor ucrainene, iar un exemplu edificator este localitatea Mariupol.

Forţele ucrainene au reuşit să facă faţă cu succes trupelor rusești mult mai bine înarmate, dovedind lumii întregi că sunt în stare să meargă până la capăt pentru apărarea patriei și pământului strămoșesc.

Rusia, o țară plină de corupție

Vladimir Putin are o adevărată mașină de propagandă în Rusia, pentru a se putea menține la putere. Prestigiul și poziția sa sunt menținute de forța militară, pe care o prezintă dpret cea mai puternică din lume. Din păcate pentru el și din fericire pentru lumea liberă, lucrurile nu stau chiar așa.

Rusia este într-adevăr ţara cu cea mai mare suprafaţă, însă din punct de vedere economic este un stat de dimensiuni medii. Ca și populație Rusia se află între Bangladesh și Mexic, iar ca forță financiară se găsește între Brazilia și Coreea de Sud și după ponderea exporturilor mondiale se situează între Taiwan și Elveția. Corupția generalizată a făcut ca nivelul de trai din Rusia să fie foarte scăzut. Practic există un grup de oameni extrem de bogați, așa numiții oligarhi, care se învârte în jurul lui Putin, iar majoritatea populației trăiește ca să supraviețuiască.

Liderul rus s-a menținut la putere, în tot acest timp, atrăgând atenția de la sărăcia economică prin mașina de propagandă și diferitele conflicte militare din lume. În ultimii 14 ani, el a invadat Georgia și Ucraina (de două ori) și a luptat în Siria. Mercenarii săi au fost staționați în Libia, Republica Centrafricană, Sudan și acum Ucraina. Putin este un bătăuș global obsedat de deficiențele țării sale. Acest lucru contrastează cu China, care a conștientizat că pentru a fi o superputere mondială trebuie să devină o forță economică.

De la începutul acestui război din Ucraina, Putin și guvernul său nu au încetat niciodată să amenințe cu folosirea armelor de distrugere în masă. Liderul de la Kremlin este rațional în sensul că dorește ca regimul său să supraviețuiască, așa că sunt puține șanse ca acestea să fie folosite. Chiar și așa, nu există nicio îndoială că, pe măsură ce armata rusă rămâne fără opțiuni convenționale, poate apela într-un moment de nebunie la arma nucleară.

Foto: tv8.md

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 16 august este cea de-a 228-a zi din calendarul gregorian și a 229-a zi în anii bisecți. În această zi, în anul 1877, la Gorni-Studen, în Bulgaria, are loc întâlnirea dintre...
Cele mai noi articole
Imperiul Gucci- cum a început totul și cum a ajuns să dea faliment
Imperiul Gucci- cum a început totul și cum a ajuns să dea faliment
Când este pronunțat numele de Gucci, toată lumea se gândește la lux, opulență și la unul dintre cele mai mari branduri de modă din lume. Dacă ne întoarcem puțin în timp, vom afla de... citește tot
De unde și-a luat Coco Chanel numele și cum a „dat viață” parfumului Chanel No.5?
De unde și-a luat Coco Chanel numele și cum a „dat viață” parfumului Chanel No.5?
Coco Chanel a fost una dintre cele mai influente personalități în modă din istorie. Deși designerul a murit în 1971, creațiile sale și conceptele sale despre modă încă influențează... citește tot
Când a avut loc cea mai veche întrecere de înot?
Când a avut loc cea mai veche întrecere de înot?
Înotul este un sport foarte sănătos de practicat, fiindcă ajută corpul uman să se dezvolte. Totodată, mișcările în apă îmbunătățesc starea psihică a persoanei și oferă un alt tonus... citește tot