Cine este cel mai mare opozant al Președintelui Vladimir Putin?

06.03.2023
Cine este cel mai mare opozant al Președintelui Vladimir Putin?

Federația Rusă este cea mai mare țară din lume și una dintre cele mai multe din punct de vedere militar și politic. La conducerea țării este Președintele Vladimir Putin. Puterea acestuia l-au făcut să fie cel mai lung președinte rus din istorie. Cine este cel mai mare opozant pe care Vladimir Putin îl are?

Cine îi poate pune stop la Președenția rusă lui Vladimir Putin?

Vladimir Putin

Vladimir Putin este unul dintre cei mai temuți lideri politici din istorie. Retorica pe care a adoptat-o de-a lungul timpului a fost de a reconstrui o Rusie unită. Acest lucru a însemnat atacarea brutală a altor state suverane, dar și sprijinirea ilegală a altor lideri politici cu aceleași viziuni.

De-a lungul timpului, alegerile din Rusia au fost considerate o batjocură la adresa democrației. Încă de la începutul mileniului 2, rocada prezidențială din Rusia a fost între Vladimir Putin și Dmitri Medvedev. Acest lucru a avut loc până cânt Vladimir Putin a schimbat constituția în favoarea lui.

Următoarele alegeri prezidențiale de la Moscova au loc în anul 2024, iar cursa politică nu pare a fi foarte strânsă. În prezent cei mai importanți adversari politici pe care Putin îi are sunt:

Aceștia vor încerca să se lupte cu puterea lui Putin pe care a acumulat-o de-a lungul deceniilor. Pentru că democrația este departe de a fi la ea acasă, cei mai mulți dintre foștii opozanți ai Kremlinului au sfârșit departe de a mai fi în lumina reflectoarelor. Asta în cazuri bune.

Cine este cel mai mare adversar politic al Președintelui?

Deși nu mai este în Rusia, Alexei Navalny rămâne cel mai de temut adversar pe care Vladimir Putin îl poate avea. Povestea lui începe în anul 2009 când începe să capete popularitate la nivel național și internațional prin criticarea regimului lui Putin.

În anul 2020, în timpul unui zbor către Moscova, Navalny s-a simțit rău și a fost transportat de urgență la un spital din orașul Omsk. Testele au arătat că s-a încercat o otrăvire a lui Alexei Navalny.

Ulterior, Duma de stat l-a găsit pe Navalny răspunzător de numeroase acte teroriste, printre care criticare a regimului și instigare la ură. I s-a încălcat dreptul a reveni în Rusia și nu poate candida pentru prezidențiale.

În anul 2023, The Wall Street Journal l-a numit pe Navalny drept omul de care Putin se teme cel mai mult, datorită popularității sale printre oameni.

Alexei Navalny

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot