Cine este cel mai mare opozant al Președintelui Vladimir Putin?

06.03.2023
Cine este cel mai mare opozant al Președintelui Vladimir Putin?

Federația Rusă este cea mai mare țară din lume și una dintre cele mai multe din punct de vedere militar și politic. La conducerea țării este Președintele Vladimir Putin. Puterea acestuia l-au făcut să fie cel mai lung președinte rus din istorie. Cine este cel mai mare opozant pe care Vladimir Putin îl are?

Cine îi poate pune stop la Președenția rusă lui Vladimir Putin?

Vladimir Putin

Vladimir Putin este unul dintre cei mai temuți lideri politici din istorie. Retorica pe care a adoptat-o de-a lungul timpului a fost de a reconstrui o Rusie unită. Acest lucru a însemnat atacarea brutală a altor state suverane, dar și sprijinirea ilegală a altor lideri politici cu aceleași viziuni.

De-a lungul timpului, alegerile din Rusia au fost considerate o batjocură la adresa democrației. Încă de la începutul mileniului 2, rocada prezidențială din Rusia a fost între Vladimir Putin și Dmitri Medvedev. Acest lucru a avut loc până cânt Vladimir Putin a schimbat constituția în favoarea lui.

Următoarele alegeri prezidențiale de la Moscova au loc în anul 2024, iar cursa politică nu pare a fi foarte strânsă. În prezent cei mai importanți adversari politici pe care Putin îi are sunt:

Aceștia vor încerca să se lupte cu puterea lui Putin pe care a acumulat-o de-a lungul deceniilor. Pentru că democrația este departe de a fi la ea acasă, cei mai mulți dintre foștii opozanți ai Kremlinului au sfârșit departe de a mai fi în lumina reflectoarelor. Asta în cazuri bune.

Cine este cel mai mare adversar politic al Președintelui?

Deși nu mai este în Rusia, Alexei Navalny rămâne cel mai de temut adversar pe care Vladimir Putin îl poate avea. Povestea lui începe în anul 2009 când începe să capete popularitate la nivel național și internațional prin criticarea regimului lui Putin.

În anul 2020, în timpul unui zbor către Moscova, Navalny s-a simțit rău și a fost transportat de urgență la un spital din orașul Omsk. Testele au arătat că s-a încercat o otrăvire a lui Alexei Navalny.

Ulterior, Duma de stat l-a găsit pe Navalny răspunzător de numeroase acte teroriste, printre care criticare a regimului și instigare la ură. I s-a încălcat dreptul a reveni în Rusia și nu poate candida pentru prezidențiale.

În anul 2023, The Wall Street Journal l-a numit pe Navalny drept omul de care Putin se teme cel mai mult, datorită popularității sale printre oameni.

Alexei Navalny

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot