Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?

24.03.2023
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?

La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el, majoritatea țărilor dezvoltate au reacționat dur. Multiple companii internaționale s-au retras din piața rusă, în încercarea de a destabiliza economia și de a-l face pe conducătorul rus să nu mai poată continua războiul. Ce țări mai sunt prietene regimului de la Moscova?

Ce țări prietene mai are Rusia?

țări

Conflictul dintre Ucraina și Rusia a readus problema Moscovei în atenție oamenilor. La un an de la începutul războiului, încă există state care nu au condamnat conflictul și chiar îl sprijină, declarativ cel puțin.

Din punct de vedere intelectual, într-o baricadă se află Ucraina, sprijinită de statele NATO, printre care și România. Pe cealaltă parte a baricadelor se află Federația Rusă, sprijinită declarativ de foarte puțini aliați. În rezoluția ONU de la începerea războiului în care s-a votat „încetarea imediată a folosirii forței împotriva Ucrainei” doar Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord și Eritreea au votat împotrivă.

Ce țară sprijină cel mai mult Ucraina?

Conform datelor adunate de când a început invazia din Ucraina, numeroase state au trimit ajutor militar, financiar și umanitar. Astfel că, UE și Grupul celor 7 au trimis asistență militară și umanitară.

SUA s-a dovedit a fi cel mai mare sprijin militar și economic. În total, statul american a pus la dispoziție peste 50 de miliarde de dolari care constau în ajutor militar, financiar și umanitar pentru Kiev. Instituțiile UE și statele membre au oferit ajutoare de peste 35 miliarde de euro, sub formă de ajutor financiar, miliar și umanitar.

Foto: Lowyinstitute.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot