Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?

24.03.2023
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?

La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el, majoritatea țărilor dezvoltate au reacționat dur. Multiple companii internaționale s-au retras din piața rusă, în încercarea de a destabiliza economia și de a-l face pe conducătorul rus să nu mai poată continua războiul. Ce țări mai sunt prietene regimului de la Moscova?

Ce țări prietene mai are Rusia?

țări

Conflictul dintre Ucraina și Rusia a readus problema Moscovei în atenție oamenilor. La un an de la începutul războiului, încă există state care nu au condamnat conflictul și chiar îl sprijină, declarativ cel puțin.

Din punct de vedere intelectual, într-o baricadă se află Ucraina, sprijinită de statele NATO, printre care și România. Pe cealaltă parte a baricadelor se află Federația Rusă, sprijinită declarativ de foarte puțini aliați. În rezoluția ONU de la începerea războiului în care s-a votat „încetarea imediată a folosirii forței împotriva Ucrainei” doar Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord și Eritreea au votat împotrivă.

Ce țară sprijină cel mai mult Ucraina?

Conform datelor adunate de când a început invazia din Ucraina, numeroase state au trimit ajutor militar, financiar și umanitar. Astfel că, UE și Grupul celor 7 au trimis asistență militară și umanitară.

SUA s-a dovedit a fi cel mai mare sprijin militar și economic. În total, statul american a pus la dispoziție peste 50 de miliarde de dolari care constau în ajutor militar, financiar și umanitar pentru Kiev. Instituțiile UE și statele membre au oferit ajutoare de peste 35 miliarde de euro, sub formă de ajutor financiar, miliar și umanitar.

Foto: Lowyinstitute.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot