Ce înseamnă Vladimir, prenumele lui Putin?

28.02.2022
Ce înseamnă Vladimir, prenumele lui Putin?

Vladimir Putin este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume. Liderul rus a ajuns la 69 de ani și de peste 20 de ani se află la conducerea țării. Acesta a reușit, în tot acest timp, să impună o dictatură mascată în… democrație. Toți adversarii săi politici au fost eliminați sau trimiși la pușcărie.

În prezent, Vladimir Putin este cea mai detestată persoană din lume, după ce a decis invadarea Ucrainei de către armata rusă. Liderul de la Kremlin nu a ținut cont de nimeni și toate negocierile diplomatice au eșuat. Ba mai mult, Putin a dat ordin ca focoasele nucleare să fie pregătite de lansare dacă va fi nevoie. Cu toate acestea, lumea speră să se ajungă la un acord de pace cât mai repede.

Ce semnifică prenumele „Vladimir”?

Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad. Mama sa a fost muncitoare, iar tatăl militar, servind într-o unitate submarină în cursul anilor 1930. Bunicul lui Vladimir, din partea tatălui, Spiridon Putin (1879—1965) a fost bucătarul lui Vladimir Lenin și Iosif Stalin.

La naștere, actualul lider rus a primit numele de Vladimir, care are o semnificație aparte. Numele Vladimir este de origine slavă și este compus din cuvintele „volod”, care se traduce prin „a conduce”, precum și din sufixul „mir”, care înseamnă în limba rusă „pace”. Așadar, semnificația numelui Vladimir este „cel care conduce în pace”.

Putin a urmat cursurile Facultății de drept a Universității de Stat. În timpul anilor de studenție, acesta a intrat în Partidul Comunist și a rămas membru până la dizolvarea lui în anul 1991.

Cariera lui Vladimir Putin a fost influențată decisiv de intrare acestuia în KGB, în serviciul de contraspionaj. Accesul la informații secrete îl face să urce ușor în politică și să devină tot mai influent. Destrămarea URSS a fost o mare oportunitate pentru Putin. Criza politică creată a dus la ideea de a avea un lider, care să îndrepte țara în direcția potrivită.

Pe fondul acestor evenimente, Putin a ajuns să aibă două mandate de președinte, urmate de unul de premier și după iar președinte. Practic, Vladimir Putin se află de 22 de ani la conducerea Rusiei.

Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume

Potrivit Business Insider, Putin ar avea 20 de palate și vile. Se zvonește că una dintre proprietăți este numită „palatul secret” și a fost construită ilegal din fonduri de stat. Aceasta construcţie a costat 1 miliard de dolari și are o sala de cinema privată şi un heliport pe care încap trei elicoptere. Pereţii sunt decoraţi cu picturi şi sculpturi, iar dormitoarele sunt printre cele mai luxoase din lume.

De asemenea, liderul rus ar deţine mai multe avioane private, elicoptere şi yachturi. O informație venită pe surse de la Kremlin și preluată de toată media internațională susține că Vladimir Putin ar deține și 40 de miliarde de dolari în Elveţia şi Liechtenstein.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot