Ce înseamnă Vladimir, prenumele lui Putin?

28.02.2022
Ce înseamnă Vladimir, prenumele lui Putin?

Vladimir Putin este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume. Liderul rus a ajuns la 69 de ani și de peste 20 de ani se află la conducerea țării. Acesta a reușit, în tot acest timp, să impună o dictatură mascată în… democrație. Toți adversarii săi politici au fost eliminați sau trimiși la pușcărie.

În prezent, Vladimir Putin este cea mai detestată persoană din lume, după ce a decis invadarea Ucrainei de către armata rusă. Liderul de la Kremlin nu a ținut cont de nimeni și toate negocierile diplomatice au eșuat. Ba mai mult, Putin a dat ordin ca focoasele nucleare să fie pregătite de lansare dacă va fi nevoie. Cu toate acestea, lumea speră să se ajungă la un acord de pace cât mai repede.

Ce semnifică prenumele „Vladimir”?

Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad. Mama sa a fost muncitoare, iar tatăl militar, servind într-o unitate submarină în cursul anilor 1930. Bunicul lui Vladimir, din partea tatălui, Spiridon Putin (1879—1965) a fost bucătarul lui Vladimir Lenin și Iosif Stalin.

La naștere, actualul lider rus a primit numele de Vladimir, care are o semnificație aparte. Numele Vladimir este de origine slavă și este compus din cuvintele „volod”, care se traduce prin „a conduce”, precum și din sufixul „mir”, care înseamnă în limba rusă „pace”. Așadar, semnificația numelui Vladimir este „cel care conduce în pace”.

Putin a urmat cursurile Facultății de drept a Universității de Stat. În timpul anilor de studenție, acesta a intrat în Partidul Comunist și a rămas membru până la dizolvarea lui în anul 1991.

Cariera lui Vladimir Putin a fost influențată decisiv de intrare acestuia în KGB, în serviciul de contraspionaj. Accesul la informații secrete îl face să urce ușor în politică și să devină tot mai influent. Destrămarea URSS a fost o mare oportunitate pentru Putin. Criza politică creată a dus la ideea de a avea un lider, care să îndrepte țara în direcția potrivită.

Pe fondul acestor evenimente, Putin a ajuns să aibă două mandate de președinte, urmate de unul de premier și după iar președinte. Practic, Vladimir Putin se află de 22 de ani la conducerea Rusiei.

Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume

Potrivit Business Insider, Putin ar avea 20 de palate și vile. Se zvonește că una dintre proprietăți este numită „palatul secret” și a fost construită ilegal din fonduri de stat. Aceasta construcţie a costat 1 miliard de dolari și are o sala de cinema privată şi un heliport pe care încap trei elicoptere. Pereţii sunt decoraţi cu picturi şi sculpturi, iar dormitoarele sunt printre cele mai luxoase din lume.

De asemenea, liderul rus ar deţine mai multe avioane private, elicoptere şi yachturi. O informație venită pe surse de la Kremlin și preluată de toată media internațională susține că Vladimir Putin ar deține și 40 de miliarde de dolari în Elveţia şi Liechtenstein.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot