Cum ar fi furat Vladimir Putin un inel în valoare de 25.000 de dolari?

26.04.2022
Cum ar fi furat Vladimir Putin un inel în valoare de 25.000 de dolari?

Vladimir Putin este unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai lumii. În ultimii ani, președintele rus a invadat țările vecine, a înăbușit jurnaliștii și libertatea de exprimare în țara sa și, aparent, a consolidat controlul complet al regiunii. Pe măsură ce influența lui a crescut, au apărut povești interesante despre trecutul său.

Vladimir Putin și-ar fi însușit un inel de la Super Bowl

În 2005, proprietarul New England Patriots, Robert Kraft, a vizitat Rusia și l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acolo, se credea că i-a dat lui Putin un inel de la Super Bowl. Deși aceasta a fost povestea oficială de mulți ani, Kraft a decis în cele din urmă să spună povestea reală despre ceea ce s-a întâmplat cu inelul său emblematic de 25.000 de dolari: Putin l-a furat.

În timpul întâlnirii cu președintele rus la Sankt Petersburg, Kraft i-a arătat lui Putin inelul. Acesta l-a luat și chiar a făcut o glumă despre cum „ar putea ucide pe cineva cu acest inel”. Când Kraft a încercat să ia inelul înapoi, liderul rus l-a băgat în buzunar. A fost înconjurat de trei agenți KGB și a plecat.

Kremlinul a susținut întotdeauna că a fost un cadou și Kraft a recunoscut ulterior și acest lucru, dar numai pentru că guvernul Statelor Unite s-a implicat. Casa Albă l-a sunat pe Kraft și i-a spus să-l lase pe Putin să păstreze inelul drept cadou pentru a menține Rusia în relații bune cu SUA.

În cartea lui Jeff Benedict „Dinastia”, el a explicat că Robert Kraft a primit un telefon de la George Bush.

„Imaginea președintelui Rusiei care fura bijuterii de la proprietarul celei mai înalte echipe sportive din America a fost dăunător relațiilor diplomatice deja instabile dintre cele două superputeri”, se explica în carte, potrivit Marca.

În conformitate cu cererea guvernului Bush, Kraft a făcut o declarație.

„Președintele Putin, un mare fan al sportului, a fost în mod clar impresionat de unicitatea sa și am decis să-i dau inelul ca simbol al respectului și admirației pe care le am pentru poporul rus și conducerea sa”, a declarat Robert Kraft.

În 2013, însă, incidentul a fost adus din nou în discuție, când Kraft a revenit asupra declarației sale.

„Am scos inelul și i l-am arătat. El l-a băgat în buzunar, iar trei tipi KGB l-au înconjurat și au ieșit. Aveam o legătură emoționantă cu ringul, are numele meu pe el”, a spus Kraft pentru New York Post.

Kremlinul a susținut că Robert Kraft a mințit și că a fost într-adevăr un cadou.

„Ceea ce spune Kraft acum este ciudat. Stăteam la 20 de centimetri de el și Putin și am văzut și am auzit cum i-a făcut cadou acest inel”, a spus la acea vreme un purtător de cuvânt al lui Putin, potrivit sursei mai sus menționată.

Ulterior, senatorul John McCain l-a sunat pe Vladimir Putin și i-a cerut să returneze inelul. Putin a negat că a luat inelul, dar s-a oferit să-l înlocuiască. Sarcastic, acesta ar fi spus: „Vom cere întreprinderilor noastre să creeze unul foarte bun, veritabil, dacă este așa scump, dintr-un metal bun, cu o piatră prețioasă pentru ca această bijuterie să fie transmisă din generație în generație în echipa ale cărei interese le reprezintă domnul Kraft.”

Potrivit The New York Times, inelul a fost ținut în biblioteca Kremlinului într-o secțiune dedicată cadourilor guvernului.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Ne pregătim pentru înlocuirea banilor fizici cu monedele virtuale. Probabil că atunci când acel moment va veni, cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație va deveni doar o... citește tot
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Al doilea Război Mondial (1939-1945) și genocidul la care au fost supuși milioane de evrei a fost unul dintre cele mai negre episoade din istoria acestui popor. După genocidul comis în rândul... citește tot