Cum ar fi furat Vladimir Putin un inel în valoare de 25.000 de dolari?

26.04.2022
Cum ar fi furat Vladimir Putin un inel în valoare de 25.000 de dolari?

Vladimir Putin este unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai lumii. În ultimii ani, președintele rus a invadat țările vecine, a înăbușit jurnaliștii și libertatea de exprimare în țara sa și, aparent, a consolidat controlul complet al regiunii. Pe măsură ce influența lui a crescut, au apărut povești interesante despre trecutul său.

Vladimir Putin și-ar fi însușit un inel de la Super Bowl

În 2005, proprietarul New England Patriots, Robert Kraft, a vizitat Rusia și l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acolo, se credea că i-a dat lui Putin un inel de la Super Bowl. Deși aceasta a fost povestea oficială de mulți ani, Kraft a decis în cele din urmă să spună povestea reală despre ceea ce s-a întâmplat cu inelul său emblematic de 25.000 de dolari: Putin l-a furat.

În timpul întâlnirii cu președintele rus la Sankt Petersburg, Kraft i-a arătat lui Putin inelul. Acesta l-a luat și chiar a făcut o glumă despre cum „ar putea ucide pe cineva cu acest inel”. Când Kraft a încercat să ia inelul înapoi, liderul rus l-a băgat în buzunar. A fost înconjurat de trei agenți KGB și a plecat.

Kremlinul a susținut întotdeauna că a fost un cadou și Kraft a recunoscut ulterior și acest lucru, dar numai pentru că guvernul Statelor Unite s-a implicat. Casa Albă l-a sunat pe Kraft și i-a spus să-l lase pe Putin să păstreze inelul drept cadou pentru a menține Rusia în relații bune cu SUA.

În cartea lui Jeff Benedict „Dinastia”, el a explicat că Robert Kraft a primit un telefon de la George Bush.

„Imaginea președintelui Rusiei care fura bijuterii de la proprietarul celei mai înalte echipe sportive din America a fost dăunător relațiilor diplomatice deja instabile dintre cele două superputeri”, se explica în carte, potrivit Marca.

În conformitate cu cererea guvernului Bush, Kraft a făcut o declarație.

„Președintele Putin, un mare fan al sportului, a fost în mod clar impresionat de unicitatea sa și am decis să-i dau inelul ca simbol al respectului și admirației pe care le am pentru poporul rus și conducerea sa”, a declarat Robert Kraft.

În 2013, însă, incidentul a fost adus din nou în discuție, când Kraft a revenit asupra declarației sale.

„Am scos inelul și i l-am arătat. El l-a băgat în buzunar, iar trei tipi KGB l-au înconjurat și au ieșit. Aveam o legătură emoționantă cu ringul, are numele meu pe el”, a spus Kraft pentru New York Post.

Kremlinul a susținut că Robert Kraft a mințit și că a fost într-adevăr un cadou.

„Ceea ce spune Kraft acum este ciudat. Stăteam la 20 de centimetri de el și Putin și am văzut și am auzit cum i-a făcut cadou acest inel”, a spus la acea vreme un purtător de cuvânt al lui Putin, potrivit sursei mai sus menționată.

Ulterior, senatorul John McCain l-a sunat pe Vladimir Putin și i-a cerut să returneze inelul. Putin a negat că a luat inelul, dar s-a oferit să-l înlocuiască. Sarcastic, acesta ar fi spus: „Vom cere întreprinderilor noastre să creeze unul foarte bun, veritabil, dacă este așa scump, dintr-un metal bun, cu o piatră prețioasă pentru ca această bijuterie să fie transmisă din generație în generație în echipa ale cărei interese le reprezintă domnul Kraft.”

Potrivit The New York Times, inelul a fost ținut în biblioteca Kremlinului într-o secțiune dedicată cadourilor guvernului.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot