Cum arată „petrecerea de bun venit” în închisoarea Tadmor din Siria

21.09.2021
Cum arată „petrecerea de bun venit” în închisoarea Tadmor din Siria

Închisoarea Tadmor, din Siria, este considerată a fi una dintre cele mai groaznice din lume. Construit în deșert, inițial penitenciarul era destinat doar soldaților care nu respectau regulile din armată. Ulterior, aici au fost aduși cei mai periculoși sirieni. Totuși, mai mulți deținuți care au petrecut ani buni aici și apoi au fost eliberați au povestit chinurile prin care au trecut și faptul că „petrecerea de bun venit” este ceva cu adevărat special.

Cum arată inițierea în Tadmor?

Inițierea este un moment dificil pentru orice deținut. „Petrecerea de bun venit” este, de fapt, o ceremonie de-a dreptul terifiantă. Deținuții noi sunt aduși cu un camion de transportat carne. Când coboară în curtea închisorii, noii deținuți sunt loviți cu bări metalice și cabluri, iar femeile sunt agresate sexual de către gardieni.

„Așteptându-ne rândul, auzeam sunetul bătăilor, al oamenilor care cădeau din camion, auzeam oameni tipând. Toata lumea țipa – si gardienii, si prizonierii”, a povestit în presa internațională Jamal Abdou, un fost deținut.

Primele luni, deținuții noi le petrec într-o carceră înghețată la subsol, de 2,35 pe 1,65 metri, proiectată pentru o singura persoana, dar în care erau închiși până 15 oameni odată. Aceștia stăteau jos cu rândul. Nu toți supraviețuiesc torturii. Mulți dintre deținuți erau obligați de gardieni să bea apă din toaletă.

Cel mai mare masacru a avut loc în Tadmor

Cel mai mare masacru din istoria penitenciarelor a avut loc tot aici. În anul 1980 preşedintele sirian Hafez al-Assad a ordonat ca toţi prizonierii din această închisoare să fie omorâţi. Lucru care s-a și întâmplat. Astfel, în doar câteva zile au fost ucişi câteva sute de oameni fără motiv. Unele surse spun că ar fi fost 500 de victime, în timp ce altele vorbesc de 2400 de persoane decedate.

La cererea Amnesty International, închisoarea a fost închisă în anul 2001, dar a fost redeschisă în 2011. Lucrurile nu s-a schimbat prea mult în Tadmor.

Foto: businessinsider.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot