De ce câinii de pază au fost înlocuiți cu gâște la o închisoare braziliană?

29.12.2023
De ce câinii de pază au fost înlocuiți cu gâște la o închisoare braziliană?

Închisoarea reprezintă locul unde sunt trimise persoanele care au încălcat legea. Unii dintre cei care ajung acolo vor să evadeze, astfel că autoritățile au tot felul de sisteme de securitate pentru ca aceste lucruri să nu se întâmple. Printre măsurile luate se numără și una mai ciudată, în Brazilia, acolo unde oamenii legii folosesc gâștele pentru a păzi deținuții. Ciudat, nu-i așa?

Gâștele, gardienii penitenciarului

Într-o scenă desprinsă parcă dintr-un film, gâștele devin protagoniștii unei metode inovatoare de securitate într-o închisoare din statul Santa Catarina, din sudul Braziliei. Departe de stereotipurile asociate cu câinii de pază, aceste păsări teritoriale și inteligente sunt acum agenții neconvenționali care patrulează perimetrul, asigurându-se că deținuții nu fac niciun pas greșit.

Gâștele își desfășoară cu seriozitate misiunea de pază în spațiul verde dintre gardul interior al închisorii și peretele exterior principal. După pauzele lor în iazul din apropiere, aceste păsări nu numai că aduc un element de neașteptat în peisajul închisorii, dar și trag un semnal de alarmă în caz de evadare. Așadar, gâștele nu doar patrulează, ci și asigură un sistem de alertare eficient.

Directorul închisorii, Marcos Roberto de Souza, a mărturisit că gâștele s-au dovedit a fi mai bune animale de pază decât câinii, aducând o vigilență neașteptată și eficientă. Piu-Piu, liderul micului regiment de gâște, se află în fruntea acestor agenți neconvenționali, ghidându-și tovarășii și tovarășele către posturile de supraveghere a deținuților. Emițând un sunet distinctiv la auzul numelui său, Piu-Piu devine un lider recunoscut în această inițiativă inedită.

Avem supraveghere electronică, supraveghere personală… și, nu în ultimul rând, supravegherea cu gâște, care au înlocuit câinii, a spus directorul închisorii Marcos Roberto de Souza, potrivit reuters.com.

Gâștele, mai eficiente decât câinii

Cu toate că metoda poate părea surprinzătoare, directorul Souza a subliniat avantajele utilizării gâștelor în loc de câini. Îngrijirea turmei de gâște este mai accesibilă, iar locația liniștită a închisorii face ca această opțiune să fie viabilă. „Noaptea este foarte liniștită. Chiar și ziua, după cum puteți vedea, este un loc foarte liniștit și noaptea cu atât mai mult… În cazul gâștelor, spațiul favorizează acest tip de securitate”, a explicat Souza, potrivit sursei citate mai sus.

Nu este prima dată când gâștele devin parte a unui sistem de securitate. Ofițerii de poliție din provincia Xinjiang, China, au adoptat aceeași metodă pentru a păzi secțiile de poliție. Fiind animale teritoriale, gâștele reacționează prompt la orice amenințare, indiferent dacă primesc sau nu recompense, și au o memorie remarcabilă pentru situațiile periculoase.

În concluzie, această inovație neașteptată demonstrează că, uneori, soluțiile la problemele complexe pot veni din surse surprinzătoare. Gâștele, cu natura lor teritorială și inteligența remarcabilă, au adus un nou nivel de eficiență în asigurarea securității într-un mediu neconvențional cum este o închisoare.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot