De ce câinele își urmărește stăpânul în toaletă?

23.08.2023
De ce câinele își urmărește stăpânul în toaletă?

Câinele este desemnat ca fiind cel mai bun prieten pe care omul îl poate avea. Fie că locuim la curte sau la apartament, cei mai mulți au ales să își ia o companie. Fioroși, blânzi, de talie mică sau mare, câinii sunt un bun paznic pentru cămin. Cu toate acestea, mulți dintre ei au obiceiul de a veni după stăpâni la toaletă. De ce câinii își urmăresc stăpânul în toaletă?

De ce vine câinele la toaletă cu stăpânul?

toaletă

Acum aproximativ 30.000 de ani, lupii au reușit să fie domestici de către oameni. Fiind inițial puși să stea de pază la animale, aceștia duc în prezent o viață mai ușoară. Câinii care sunt obișnuiți cu viața de oraș sunt răsfățați cu plimbări, mâncare specială, băi cu spumă și chiar tratamente. Tot ceea ce e mai bun pentru cel mai de seamă prieten al omului.

Câinele reprezintă în același timp o mare responsabilitate pentru un copil, dar și pentru un adult. Are nevoie de atenție, mâncare, apă și plimbări periodice. Cu toate beneficiile pe care le găsim în a avea un companion, există un moment în care toți câinii sunt identici.

În momentul în care stăpânul are nevoie la toaletă, toți câinii, indiferent de rasă, vor fi lângă ușă sau chiar lângă piciorul persoanei. Astfel că ne putem pune întrebarea de ce câinii sunt atât de insistenți cu statul lângă stăpân.

Conform oamenilor de știință, există mai multe motive pentru care prietenul blănos este alături de tine chiar și la … baie.

Care este cea mai fioroasă rasă de câine?

Deși considerăm câinele ca fiind cel mai bun prieten al omului, trebuie să conștientizăm că la finalul zilei, acesta este totuși un animal cu instincte. Există mai multe rase care sunt considerate periculoase, iar mulți dintre cei care au familii se feresc de acești câini.

Cu toate acestea, trebuie să spunem că fiecare atitudine a câinelui poate fi schimbată printr-un comportament adecvat al stăpânului sau chiar antrenament din partea unui specialist.

American Pit Bull Terrier este considerată cea mai agresivă rase de câini la nivel internațional. Sunt foarte puternici și pot pune la pământ orice le stă în cale. Sunt imprevizibili, iar manifestarea agresivă se datorează și chinurilor venite din partea stăpânilor, prin tăierea de urechi sau cozi.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot