De ce latră câinii noaptea? Ce să faci să nu mai latre?

21.12.2020
De ce latră câinii noaptea? Ce să faci să nu mai latre?

Dacă vă plimbați prin orice cartier noaptea îi veți auzi: câinii care latră. Ei bine, se pare că lătratul nocturn este doar o parte a vieții unui câine, dar ce face ca patrupezii să latre atât de mult noaptea? De ce lătră un câine după ce apune soarele, uneori chiar până la punctul de a te ține treaz pe tine și pe vecinii tăi?

Adevărul este că nu există un răspuns la întrebarea de ce latră câinii noaptea. Depinde într-adevăr de câine și de ceea ce se întâmplă în mediul acestuia. Majoritatea câinilor care latră noaptea o fac în timp ce se află afară, cauzele comportamentului lor în acest caz fiind legate de exterior. Iată câteva indicii care pot duce la înțelegerea fenomenului de lătrat noaptea, potrivit petsafe.net.

Zgomotele

Câinii au un auz foarte bun, mult mai bun decât al oamenilor, ei putând auzi sunete pe care noi nu le putem distinge. Deci, în timp ce noi este posibil să nu auzim nimic în timp ce stăm seara în curtea din spatele casei, câinele poate auzi cel mai mic zgomot. Dacă patrupedul este sensibil la zgomot și reacționează la sunete ciudate lătrând, puteți fi siguri că și sunetele îndepărtate îl vor determina să aibă aceeași reacție.

Animalele sălbatice

Majoritatea câinilor sunt interesați de animalele sălbatice, fie că este vorba despre o veveriță, un raton sau de o căprioară. Deși nu puteți vedea sau auzi animalele sălbatice în apropierea casei noaptea, câinele dumneavoastră sigur va putea.

Alți câini

„Lătratul în grup” apare atunci când un câine aude lătratul unui alt câine și îi urmează exemplul. Deoarece câinii sunt animale de pachet, eo sunt foarte reactivi la comportamentul altor Se presupune că, dacă un câine din cartier latră, trebuie să existe un motiv întemeiat. Așadar, câinele dumneavoastră și toți ceilalți câini din zonă îmcep să-și facă simțită prezența. în cazul în care un câine din cartier simte o prezență străină sau aude un zgomot oricât de mic, acesta va începe să latre, ceea ce va declanșa lătratul în grup. Cu cât sunt mai mulți câini în cartier, cu atât lătratul în grup va fi mai puternic.

Plictiseala

Asemenea oamenilor, și câinii se plictisesc cu ușurință, mai ales atunci când nu au nimic de făcut, situație în care găsesc orice de făcut pentru a se distra singuri. Lătratul la fiecare sunet pe care îl aud, lătratul în grup cu câinii vecini sau lătratul pentru a se descărca de energie sunt doar câteva motive care determină lătratul în exces pe timp de noapte.

Singurătatea

Câinii sunt animale foarte sociabile, însă se simt singuri atunci când sunt lăsați singuri afară noaptea. Urletul este o modalitate prin care câinii își exprimă singurătatea, dar pot și latra neîncetat pentru a încerca să capteze atenția oamenilor.

Frica

Unii câini latră la orice zgomot sau obiect care le atrage atenția sau care îi sperie. Acest lucru se poate întâmpla oriunde, nu doar în propria lor curte.

Soluții împotriva lătratului

Dacă aveți un câine care latră în exces pe timp de noapte puteți lua măsuri pentru a pune capăt acestui comportament deranjant pentru vecini și chiar pentru dumneavoastră. În cazul în care câinele dumneavoastră se află în curtea casei noaptea, singura soluție reală pentru rezolvarea problemei este să-l aduci în casă. Lăsându-l în aer liber îl vei expune la sunete care îl vor determina și îl pot face să latre de plictiseală sau de singurătate chiar toată noaptea.

Dacă un câine se află în casă, dar reacționează la alți câini pe care îi aude că latră, vă recomandăm să puneți un aparat de zgomot alb în camera în care acesta doarme pentru a-l ajuta să nu mai audă zgomotul care vine din de afară. S-ar putea ca la un moment dat să fiți nevoiți să dați mai tare televizorul, CD Player-ul sau radioul.

O altă modalitate de a descuraja lătratul pe timp de noapte este să vă jucați intens cu câinele înainte de culcare. Un joc bun de prindere a discului sau a mingiei sau o plimbare de lungă durată îl pot obosi, situație în care patrupedul ar deveni mai puțin interesat să latre sub clar de lună.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot