Care animale sunt mai deștepte, câinii sau pisicile?

22.03.2018
Care animale sunt mai deștepte, câinii sau pisicile?

Unii oameni au și câini și pisici, pe când alții preferă doar un singur fel de animale de companie. Totuși, care dintre cele două animale este mai inteligent, câinele sau pisica?

Oamenii de știință au efectuat mai multe studii pe animale și au ajuns la concluzia că pisicile sunt mai puțin inteligente decât câinii. Aceștia din urmă au de două ori mai mulţi neuroni decât felinele.

Pentru a ajunge la rezultatele dorite, un grup de cercetători a urmărit densitatea neuronală şi dimensiunea creierului în cazul mai multor animale carnivore printre care câini, pisici, urși, hiene, lei, ratoni, manguste și dihori.

Câți ani are câinele tău? Un an câinesc înseamnă cu adevărat șapte ani ai omului?

Se pare că animalele ce au un creier mai voluminos au și mai mulți neuroni. Astfel, mărimea creierului, raportată la masa corpului este diferită. La câini, mărimea creierului este de 1,2% din masa corpului, iar la pisici 0,9% din masa corpului.

Numărul de neuroni din creierul câinilor îl depăşeşte cu peste jumătate pe cel din creierul pisicilor, raportul fiind, în medie, de 530 de milioane la 250 de milioane.

Există însă și specialiști ce susțin că mărimea creierului nu are treabă cu inteligența. Se pare că superioritatea câinilor în materie de gândire ar veni de la faptul că această specie a fost domesticită acum 30.000 de ani, pe când pisicile doar de 10.000 de ani. Astfel, conviețuirea îndelungată cu oamenii le-ar fi oferit câinilor abilităţi sociale mult mai bune în ceea ce priveşte înţelegerea cu noi.

De ce dau câinii din coadă? Ce încearcă să transmită când fac acest gest?

Curiozități despre câini:

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot