Care este cea mai mare pedeapsă cu închisoarea dată unui român?

12.05.2021
Care este cea mai mare pedeapsă cu închisoarea dată unui român?

Pedepsele cu închisoarea sunt rezultatele unor fapte penale. Cine ajunge să petreacă o perioadă după gratii este schimbat pentru totdeauna. Unele persoane ajung să se reabiliteze, în timp ce altele devin instituționalizate și cu greu își mai găsesc locul în societate. Drept urmare, când ajung în libertate recidivează și se întorc înapoi în penitenciar.

Cea mai mare pedeapsă cu închisoarea?

În România, sistemul judiciar nu permite ca o persoană să stea după gratii mai mult de 30 de ani. Deși legea penală poate condamna un bărbat sau o femeie la mai mulți ani de închisoare, care după adunarea lor poate ajunge la zeci sau sute de ani, după contopirea pedepselor se execută maxim 30 de ani. Așa este și cazul unui bărbat din Suceava, care a primit cea mai mare pedeapsă cu închisoarea, pentru un român.

Ovidiu Rusu a avut 17 dosare penale și a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare, cea de 225 de ani de închisoare. Pentru faptele sale de natură penală, inculpatul a fost condamnat în mai multe dosare la ani grei după gratii. Astfel, magistrații din Suceava au decis ca Ovidiu Rusu să fie condamnat într-un alt dosar, de tăinuire, la o pedeapsă de 225 de ani de închisoare.

Contopeşte pedeapsa mai sus menţionată cu pedepsele aplicate pentru infracţiunile constatate prin sentinţa apelată ca fiind concurente cu infracţiunea prezentă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni şi 1.395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni şi 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare, se arată în sentinţa de la Curtea de Apel Suceava.

Ovidiu Rusu

Ovidiu Rusu se prezenta ca judecător sau procuror

Bărbatul avea dosare deschise în mai multe locuri din țară, printre care Suceava, Botoşani, Baia Mare sau Piatra Neamţ. Anchetatorii l-au acuzat pe Ovidiu Rusu, iar judecătoriile l-au găsit vinovat, pentru faptul că s-ar fi dat în fața oamenilor ca judecător sau procuror DNA și ar fi cerut sume de bani pentru a-i ajuta în diverse dosare penale. Chiar și după gratii acesta le-ar fi promis colegilor de celulă că îi va ajuta să scape de anumite acuzații, obținând sume importante de bani, care cumulate au ajuns la 100.000 de euro.

Ovidiu Rusu are 42 de ani, iar când va ieși din pușcărie va fi bătrân și, cel mai probabil, societatea în care va încerca să se reintegreze va fi complet schimbată.

Foto: monitorulsv.ro și Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot