Ce este cardul de cumpărături? Cum poți face rost de unul?

17.10.2022
Ce este cardul de cumpărături? Cum poți face rost de unul?

Iarna și sărbătorile se apropie cu repeziciune, iar acest lucru înseamnă cheltuieli ridicate pentru orice gospodărie. O vorbă veche spune că „vara îți faci sanie și iarna caleașcă”, adică este bine întotdeauna să fii pregătit de vremuri în care sunt necesare mai multe cheltuieli. În sprijinul cetățenilor, unitățile bancare au creat posibilitatea accesării unui nou tip de card. Ce este cardul de cumpărături și cum putem face rost de unul?

Ce este cardul de cumpărături?

card de cumpărături

Cardul de cumpărături reprezintă o modalitate prin care un client bancar poate accesa o limită de credit în funcție de salariu. Acesta poate fi folosit în momentul în care este nevoie de o sumă de bani suplimentară sau în anumite situații de urgență.
Comercianții au intrat în legătură cu băncile care oferă acest tip de card, în prezent fiind posibil cumpărarea în rate, în număr de 4 sau 36 de luni.

Pentru a face rost de acest tip de card, clienții interesați sunt nevoiți să apeleze sau să se deplaseze până la orice sucursală bancară din apropiere. Criterii principale pentru acordarea creditului sunt:

Beneficiile unui credit pentru cumpărături sunt multiple. Plata se poate face în diferite rate, avantajoase pentru client, fără dobândă. Anumite unități bancare pot pune la dispoziția clientului un program de loialitate, în care sunt acumulate puncte, fiind acordate premii sau cumpărături la prețuri reduse.

Ce să NU faci cu acest card?

Deși banca îți poate pune la dispoziție o sumă mare de bani, este bine de știut că anumite reguli trebuie cunoscute și respectate cu sfințenie.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot