Ce este cardul de cumpărături? Cum poți face rost de unul?

17.10.2022
Ce este cardul de cumpărături? Cum poți face rost de unul?

Iarna și sărbătorile se apropie cu repeziciune, iar acest lucru înseamnă cheltuieli ridicate pentru orice gospodărie. O vorbă veche spune că „vara îți faci sanie și iarna caleașcă”, adică este bine întotdeauna să fii pregătit de vremuri în care sunt necesare mai multe cheltuieli. În sprijinul cetățenilor, unitățile bancare au creat posibilitatea accesării unui nou tip de card. Ce este cardul de cumpărături și cum putem face rost de unul?

Ce este cardul de cumpărături?

card de cumpărături

Cardul de cumpărături reprezintă o modalitate prin care un client bancar poate accesa o limită de credit în funcție de salariu. Acesta poate fi folosit în momentul în care este nevoie de o sumă de bani suplimentară sau în anumite situații de urgență.
Comercianții au intrat în legătură cu băncile care oferă acest tip de card, în prezent fiind posibil cumpărarea în rate, în număr de 4 sau 36 de luni.

Pentru a face rost de acest tip de card, clienții interesați sunt nevoiți să apeleze sau să se deplaseze până la orice sucursală bancară din apropiere. Criterii principale pentru acordarea creditului sunt:

Beneficiile unui credit pentru cumpărături sunt multiple. Plata se poate face în diferite rate, avantajoase pentru client, fără dobândă. Anumite unități bancare pot pune la dispoziția clientului un program de loialitate, în care sunt acumulate puncte, fiind acordate premii sau cumpărături la prețuri reduse.

Ce să NU faci cu acest card?

Deși banca îți poate pune la dispoziție o sumă mare de bani, este bine de știut că anumite reguli trebuie cunoscute și respectate cu sfințenie.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot