Ce este cardul de cumpărături? Cum poți face rost de unul?

17.10.2022
Ce este cardul de cumpărături? Cum poți face rost de unul?

Iarna și sărbătorile se apropie cu repeziciune, iar acest lucru înseamnă cheltuieli ridicate pentru orice gospodărie. O vorbă veche spune că „vara îți faci sanie și iarna caleașcă”, adică este bine întotdeauna să fii pregătit de vremuri în care sunt necesare mai multe cheltuieli. În sprijinul cetățenilor, unitățile bancare au creat posibilitatea accesării unui nou tip de card. Ce este cardul de cumpărături și cum putem face rost de unul?

Ce este cardul de cumpărături?

card de cumpărături

Cardul de cumpărături reprezintă o modalitate prin care un client bancar poate accesa o limită de credit în funcție de salariu. Acesta poate fi folosit în momentul în care este nevoie de o sumă de bani suplimentară sau în anumite situații de urgență.
Comercianții au intrat în legătură cu băncile care oferă acest tip de card, în prezent fiind posibil cumpărarea în rate, în număr de 4 sau 36 de luni.

Pentru a face rost de acest tip de card, clienții interesați sunt nevoiți să apeleze sau să se deplaseze până la orice sucursală bancară din apropiere. Criterii principale pentru acordarea creditului sunt:

Beneficiile unui credit pentru cumpărături sunt multiple. Plata se poate face în diferite rate, avantajoase pentru client, fără dobândă. Anumite unități bancare pot pune la dispoziția clientului un program de loialitate, în care sunt acumulate puncte, fiind acordate premii sau cumpărături la prețuri reduse.

Ce să NU faci cu acest card?

Deși banca îți poate pune la dispoziție o sumă mare de bani, este bine de știut că anumite reguli trebuie cunoscute și respectate cu sfințenie.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot