Ce este Revolut? De ce este diferit de celelalte carduri?

22.11.2022
Ce este Revolut? De ce este diferit de celelalte carduri?

Sistemul bancar modern se bazează pe diferite metode online prin care clientul poate face mai multe acțiuni. Cu toate acestea, birocrația tinde să îngreuneze avansul tehnologic, astfel că este nevoie câteodată de a completa numeroase hârtii pentru un transfer bancar. Ce este Revolut și în ce fel diferă de un card bancar de la o bancă obișnuită?

Ce este Revolut și cum funcționează?

Revolut

Revolut este un start-up bancar, o aplicație creată să fie o alternativă la produsele bancare clasice. A fost lansat în anul 2015, iar câțiva ani mai târziu a ajuns și în România. La ora actuală, cota țării noastre reprezintă liderul de regiune. A fost conceput să se potrivească persoanelor cu un stil de viață modern, flexibil, fără să depindă de timpul pierdut la cozile de la bancă.

Cardul poate fi atât virtual, cât și fizic. Cel care stă în portofel este un card prepaid, cu un cod personal și numele clientului pe el. Acesta poate fi utilizat pentru a retrage cash de la orice tip de bancomat, cu o sumă limitată. Comisionul de retragere diferă foarte mult și de țara în care te afli.

Cardul online poate fi utilizat în diferite scopuri. Portofelul electronic oferă clienților un schimb valutar excelent și în special, rapid. Se poate schimba rapid din Leu în Euro sau în oricare altă monedă existentă. Avansul tehnologic permite persoanei în cauză și să tranzacționeze monede cripto, cu un comision mic aferent cardului.

În cazul în care se optează pentru cardul fizic, este nevoie de achitarea unei taxe de livrare în valoare de 25 lei. Pachetul standard permite retrageri de până la 800 lei gratuit, iar dacă acest prag este depășit, comision cardului este de 2%. Schimbul valutar este permis în limita de 5.000 lei gratuit, apoi se percepe un comision de 0.5%.

Care sunt avantajele și dezavantajele cardului?

În anul 2022, Revolut a depășit pragul de 2 milioane de clienți în România, fiind a doua cea mai importantă piață, după Marea Britanie. În topul orașelor este Bucureștiul, unde aproximativ 1 din 3 cetățeni folosesc acest card.

Avantaje Revolut:

Dezavantaje Revolut:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot