Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

05.01.2023
Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

O vorbă din popor spune că „banii fac lumea să se învârtă”. Și așa este, fiindcă fără bani economia lumii nu ar funcționa și nimic din ceea ce există în prezent nu ar fi posibil. În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat și societățile doresc să ajungă la un nivel în care banii fizici să nu mai fie pe piață și toate tranzacțiile să fie realizate prin intermediul băncilor. Este bine sau nu, urmează să vedem în rândurile de mai jos!

Dezavantaje atunci când folosești bani numerar

1. O vulnerabilitate mai mare în fața hoților. Persoanele care folosesc bani numerar pot reprezenta o țintă pentru hoți. Odată pierdut sau furat portofelul, în mod sigur veți rămâne fără bani. Sunt rare cazurile în care acesta a fost returnat integral. Situația se schimbă dacă utilizați un card bancar, deoarece puteți să vă anulați cardurile de debit și de credit până când le înlocuiți. Aproape toate băncile și companiile de carduri de credit vor rambursa achizițiile frauduloase.

2. Înțelegerea bugetului. Folosirea numerarului poate părea cea mai bună modalitate de a vă menține bugetul în limitele acceptabile, fiindcă puteți controla cheltuirea excesivă. Cu toate acestea, pe lângă plata facturilor și a altor datorii se întâmplă să vă mai faceți și anumite plăceri. Dacă însă ați pierdut chitanța există posibilitatea să uitați pe ce ați cheltuit anumiți bani, în schimb dacă utilizați un card bancar puteți vedea toate tranzacțiile financiare efectuate într-o lună.

3. Achizițiile electronice nu sunt o opțiune. Persoanele care folosesc bani numerar se află în imposibilitatea de a realiza anumite achiziții online. Aceștia aleg această situație de teamă să nu fie fraudați, însă băncile oferă o securitate în plus pentru cardurile bancare și au grijă să nu existe achiziții frauduloase. Totodată, acolo unde banii au fost furați din cont banca îi va returna proprietarului de drept, conform obligațiilor din contract.

4. Urgențele sunt mai mult o durere de cap. În prezent este greu să folosești bani numerar atunci când te afli într-o situație de urgență, fiindcă foarte multe servicii pot fi achiziționate doar în mediul online. De aceea, este indicat să aveți un card bancar pentru a rezolva o întâmplare neprevăzută.

5. Folosirea numerarului duce la pierderea anumitor recompense și avantaje. Utilizarea cardurilor în tranzacții financiare vine cu anumite avantaje, fiindcă băncile vă pot oferi anumite recompense, de la puncte de loialitate care pot fi transformate în bani, la returnarea unei sume de bani din achiziția făcută și multe altele.

6. Cardul facilitează obținerea unui credit. Persoanele care folosesc bani numerar în locul unui card vor pierde oportunitatea de a realiza un credit bancar pentru îndeplinirea unor scopuri, precum cumpărarea unei mașini sau a unei locuințe, au scris cei de la fool.com.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot