Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

05.01.2023
Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

O vorbă din popor spune că „banii fac lumea să se învârtă”. Și așa este, fiindcă fără bani economia lumii nu ar funcționa și nimic din ceea ce există în prezent nu ar fi posibil. În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat și societățile doresc să ajungă la un nivel în care banii fizici să nu mai fie pe piață și toate tranzacțiile să fie realizate prin intermediul băncilor. Este bine sau nu, urmează să vedem în rândurile de mai jos!

Dezavantaje atunci când folosești bani numerar

1. O vulnerabilitate mai mare în fața hoților. Persoanele care folosesc bani numerar pot reprezenta o țintă pentru hoți. Odată pierdut sau furat portofelul, în mod sigur veți rămâne fără bani. Sunt rare cazurile în care acesta a fost returnat integral. Situația se schimbă dacă utilizați un card bancar, deoarece puteți să vă anulați cardurile de debit și de credit până când le înlocuiți. Aproape toate băncile și companiile de carduri de credit vor rambursa achizițiile frauduloase.

2. Înțelegerea bugetului. Folosirea numerarului poate părea cea mai bună modalitate de a vă menține bugetul în limitele acceptabile, fiindcă puteți controla cheltuirea excesivă. Cu toate acestea, pe lângă plata facturilor și a altor datorii se întâmplă să vă mai faceți și anumite plăceri. Dacă însă ați pierdut chitanța există posibilitatea să uitați pe ce ați cheltuit anumiți bani, în schimb dacă utilizați un card bancar puteți vedea toate tranzacțiile financiare efectuate într-o lună.

3. Achizițiile electronice nu sunt o opțiune. Persoanele care folosesc bani numerar se află în imposibilitatea de a realiza anumite achiziții online. Aceștia aleg această situație de teamă să nu fie fraudați, însă băncile oferă o securitate în plus pentru cardurile bancare și au grijă să nu existe achiziții frauduloase. Totodată, acolo unde banii au fost furați din cont banca îi va returna proprietarului de drept, conform obligațiilor din contract.

4. Urgențele sunt mai mult o durere de cap. În prezent este greu să folosești bani numerar atunci când te afli într-o situație de urgență, fiindcă foarte multe servicii pot fi achiziționate doar în mediul online. De aceea, este indicat să aveți un card bancar pentru a rezolva o întâmplare neprevăzută.

5. Folosirea numerarului duce la pierderea anumitor recompense și avantaje. Utilizarea cardurilor în tranzacții financiare vine cu anumite avantaje, fiindcă băncile vă pot oferi anumite recompense, de la puncte de loialitate care pot fi transformate în bani, la returnarea unei sume de bani din achiziția făcută și multe altele.

6. Cardul facilitează obținerea unui credit. Persoanele care folosesc bani numerar în locul unui card vor pierde oportunitatea de a realiza un credit bancar pentru îndeplinirea unor scopuri, precum cumpărarea unei mașini sau a unei locuințe, au scris cei de la fool.com.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ofertă de 50 de milioane de dolari!
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ...
În anul 1962, un bărbat de 37 de ani din Anglia pe nume Brendon Grimshaw a demisionat brusc. Brendon Grimshaw lucra ca redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, Anglia. Cu banii pe... citește tot
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot