Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

05.01.2023
Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

O vorbă din popor spune că „banii fac lumea să se învârtă”. Și așa este, fiindcă fără bani economia lumii nu ar funcționa și nimic din ceea ce există în prezent nu ar fi posibil. În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat și societățile doresc să ajungă la un nivel în care banii fizici să nu mai fie pe piață și toate tranzacțiile să fie realizate prin intermediul băncilor. Este bine sau nu, urmează să vedem în rândurile de mai jos!

Dezavantaje atunci când folosești bani numerar

1. O vulnerabilitate mai mare în fața hoților. Persoanele care folosesc bani numerar pot reprezenta o țintă pentru hoți. Odată pierdut sau furat portofelul, în mod sigur veți rămâne fără bani. Sunt rare cazurile în care acesta a fost returnat integral. Situația se schimbă dacă utilizați un card bancar, deoarece puteți să vă anulați cardurile de debit și de credit până când le înlocuiți. Aproape toate băncile și companiile de carduri de credit vor rambursa achizițiile frauduloase.

2. Înțelegerea bugetului. Folosirea numerarului poate părea cea mai bună modalitate de a vă menține bugetul în limitele acceptabile, fiindcă puteți controla cheltuirea excesivă. Cu toate acestea, pe lângă plata facturilor și a altor datorii se întâmplă să vă mai faceți și anumite plăceri. Dacă însă ați pierdut chitanța există posibilitatea să uitați pe ce ați cheltuit anumiți bani, în schimb dacă utilizați un card bancar puteți vedea toate tranzacțiile financiare efectuate într-o lună.

3. Achizițiile electronice nu sunt o opțiune. Persoanele care folosesc bani numerar se află în imposibilitatea de a realiza anumite achiziții online. Aceștia aleg această situație de teamă să nu fie fraudați, însă băncile oferă o securitate în plus pentru cardurile bancare și au grijă să nu existe achiziții frauduloase. Totodată, acolo unde banii au fost furați din cont banca îi va returna proprietarului de drept, conform obligațiilor din contract.

4. Urgențele sunt mai mult o durere de cap. În prezent este greu să folosești bani numerar atunci când te afli într-o situație de urgență, fiindcă foarte multe servicii pot fi achiziționate doar în mediul online. De aceea, este indicat să aveți un card bancar pentru a rezolva o întâmplare neprevăzută.

5. Folosirea numerarului duce la pierderea anumitor recompense și avantaje. Utilizarea cardurilor în tranzacții financiare vine cu anumite avantaje, fiindcă băncile vă pot oferi anumite recompense, de la puncte de loialitate care pot fi transformate în bani, la returnarea unei sume de bani din achiziția făcută și multe altele.

6. Cardul facilitează obținerea unui credit. Persoanele care folosesc bani numerar în locul unui card vor pierde oportunitatea de a realiza un credit bancar pentru îndeplinirea unor scopuri, precum cumpărarea unei mașini sau a unei locuințe, au scris cei de la fool.com.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
329 de sportivi au fost premiați cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. România s-a clasat pe poziția numărul 23 în clasamentul pe țări cu 3 medalii de aur obținute. 12 sportivi... citește tot
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce notă a luat la Bacalaureat, Marcel Ciolacu a afirmat că nu-și amintește. O zi mai târziu, premierul a transmis printr-un mesaj video pe Tik Tok... citește tot