Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

05.01.2023
Șase dezavantaje atunci când folosești bani cash

O vorbă din popor spune că „banii fac lumea să se învârtă”. Și așa este, fiindcă fără bani economia lumii nu ar funcționa și nimic din ceea ce există în prezent nu ar fi posibil. În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat și societățile doresc să ajungă la un nivel în care banii fizici să nu mai fie pe piață și toate tranzacțiile să fie realizate prin intermediul băncilor. Este bine sau nu, urmează să vedem în rândurile de mai jos!

Dezavantaje atunci când folosești bani numerar

1. O vulnerabilitate mai mare în fața hoților. Persoanele care folosesc bani numerar pot reprezenta o țintă pentru hoți. Odată pierdut sau furat portofelul, în mod sigur veți rămâne fără bani. Sunt rare cazurile în care acesta a fost returnat integral. Situația se schimbă dacă utilizați un card bancar, deoarece puteți să vă anulați cardurile de debit și de credit până când le înlocuiți. Aproape toate băncile și companiile de carduri de credit vor rambursa achizițiile frauduloase.

2. Înțelegerea bugetului. Folosirea numerarului poate părea cea mai bună modalitate de a vă menține bugetul în limitele acceptabile, fiindcă puteți controla cheltuirea excesivă. Cu toate acestea, pe lângă plata facturilor și a altor datorii se întâmplă să vă mai faceți și anumite plăceri. Dacă însă ați pierdut chitanța există posibilitatea să uitați pe ce ați cheltuit anumiți bani, în schimb dacă utilizați un card bancar puteți vedea toate tranzacțiile financiare efectuate într-o lună.

3. Achizițiile electronice nu sunt o opțiune. Persoanele care folosesc bani numerar se află în imposibilitatea de a realiza anumite achiziții online. Aceștia aleg această situație de teamă să nu fie fraudați, însă băncile oferă o securitate în plus pentru cardurile bancare și au grijă să nu existe achiziții frauduloase. Totodată, acolo unde banii au fost furați din cont banca îi va returna proprietarului de drept, conform obligațiilor din contract.

4. Urgențele sunt mai mult o durere de cap. În prezent este greu să folosești bani numerar atunci când te afli într-o situație de urgență, fiindcă foarte multe servicii pot fi achiziționate doar în mediul online. De aceea, este indicat să aveți un card bancar pentru a rezolva o întâmplare neprevăzută.

5. Folosirea numerarului duce la pierderea anumitor recompense și avantaje. Utilizarea cardurilor în tranzacții financiare vine cu anumite avantaje, fiindcă băncile vă pot oferi anumite recompense, de la puncte de loialitate care pot fi transformate în bani, la returnarea unei sume de bani din achiziția făcută și multe altele.

6. Cardul facilitează obținerea unui credit. Persoanele care folosesc bani numerar în locul unui card vor pierde oportunitatea de a realiza un credit bancar pentru îndeplinirea unor scopuri, precum cumpărarea unei mașini sau a unei locuințe, au scris cei de la fool.com.

Foto: Pexels.com

Tags:
Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot