Care este diferența dintre card de credit și card de debit?

12.07.2022
Care este diferența dintre card de credit și card de debit?

Cardurile de debit și de credit sunt ambele folosite pentru a plăti bunuri sau servicii fără a plăti în numerar sau a emite un ordin de plată. Diferența dintre cele două este de unde provin banii pentru a plăti achiziția.

Card de credit versus card de debit

Când utilizăm un card de debit, fondurile pentru suma achiziției sunt preluate din contul curent aproape în timp real. Când utilizăm un card de credit, suma va fi debitată pe linia de credit, ceea ce înseamnă că vom plăti factura la o dată ulterioară, ceea ce ne oferă și mai mult timp pentru a plăti.

De multe ori poate fi complicat să decidem când este cel mai bine să folosim fiecare card. Pentru achizițiile de zi cu zi, putem utiliza cardul de debit, deoarece vom vedea banii scoși imediat din contul curent. Pentru articole mai mari, cum ar fi o mașină de închiriat sau o cameră de hotel, putem folosi cardul de credit, astfel încât să putem economisi bani până la momentul în care trebuie să plătim.

Avantajele unui card de debit

Potrivit Huntington, cardurile de debit au mai multe avantaje pentru utilizatori, dincolo de faptul că sunt momente când numerarul nu este disponibil.

Evitarea îndatorării. Folosirea unui card de debit în locul unui card de credit este o modalitate bună de a ne reduce șansele de a ne îndatora. Această metodă de plată ar trebui să ne mențină în limita bugetului nostru și să nu cheltuim toți banii din contul curent.

Cardurile de debit ne oferă acces ușor la numerar. Putem folosi cardul de debit pentru a retrage numerar de la bancomate. Unele magazine ne vor permite, de asemenea, să primiți „cash back”, încasând mai mult decât tranzacția inițială în cont și oferindu-ne numerarul împreună cu chitanța.

Plătim acum pentru a evita o factură mai târziu. Deoarece banii dintr-o achiziție pe care o facem cu cardul de debit sunt scoși direct din contul curent, nu trebuie să ne facem griji cu privire la o factură care ne va veni la sfârșitul lunii. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să ne facem griji cu privire la acumularea de dobânzi pe acea factură. Folosirea unui card de debit este o modalitate excelentă de a ne controla cheltuielile.

Avantajele unui card de credit

În mod evident, există beneficii de a avea și de a folosi un card de credit.

Cardurile de credit ne oferă timp suplimentar pentru a plăti achizițiile. La sfârșitul ciclului lunar al cardului de credit, vom primi o factură care indică cât datorăm pentru achizițiile efectuate în ultimele 30 de zile.

În funcție de momentul în care am făcut achiziția, avem la dispoziție până la câteva săptămâni pentru a plăti factura cardului de credit. Din punct de vedere tehnic, ni se cere să plătim doar taxa minimă în fiecare lună, dar acest lucru ar putea duce la datorii viitoare.

Utilizarea cardului de credit ne construiește istoricul de credit. De fiecare dată când cumpărăm ceva cu cardul de credit și apoi plătim la timp, istoricul nostru de credit se va acumula. Construirea unui credit bun este importantă atunci când contractăm un împrumut, cumpărăm o mașină sau o casă. Achitarea facturii cardului de credit în fiecare lună va arăta că suntem capabili să plătim datoria și ne poate ajuta să ne creștem scorul de credit.

Convenabil pentru situații de urgență. A avea un card de credit este foarte util și convenabil atunci când există o urgență. Dacă brusc trebuie să plătim pentru o reparație în casa, putem face plata de pe cardul de credit. În acest caz, probabil că nu am planificat această cheltuială, așa că banca ne va acorda creditul până când vom plăti factura la sfârșitul lunii. Din nou, acest lucru ne oferă puțin timp în plus pentru a plăti pentru ceva ce nu ne așteptam să plătim.

Mulți oameni au un card de debit și un card de credit. Deoarece fiecare card are o utilizare diferită, acestea utilizează avantajele și diferențele unice dintre cardurile de debit și de credit.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot