Ce este un extras de cont? Cum se folosește un extras de cont?

11.02.2021
Ce este un extras de cont? Cum se folosește un extras de cont?

Un extras de cont este un rezumat periodic al activității contului cu o dată de început și o dată de încheiere. Cele mai cunoscute sunt extrasele de cont de verificare, de obicei furnizate lunar, și extrasele de cont de brokeraj, care sunt furnizate lunar sau trimestrial. Facturile lunare ale cardului de credit sunt, de asemenea, considerate extrase de cont.

Extrasele de cont se referă la aproape orice rezumat oficial al unui cont, oriunde este deținut contul. Companiile de asigurări pot furniza extrase de cont care să rezume valorile plătite în numerar, de exemplu.

Declarațiile pot fi generate pentru aproape orice tip de cont care reprezintă tranzacții în curs în care fondurile sunt schimbate în mod repetat. Aceasta poate include conturi de plăți online, cum ar fi PayPal, conturi de card de credit, conturi de brokeraj și conturi de economii.

Ce este un extras de cont? Înțelegerea extraselor de cont

Companiile de utilități, precum și furnizorii de servicii de televiziune prin telefon și abonament, generează de obicei extrase de cont pentru clienții lor, detaliind utilizarea lor și orice surplus în timpul ciclului de plată.

Astfel de extrase enumeră de obicei debitele plătite, fondurile primite sau creditele primite de titularul contului și taxele asociate cu menținerea contului. De exemplu, anumite tipuri de conturi de economii ar putea suporta comisioane regulate de întreținere, cu excepția cazului în care un anumit sold minim de fonduri este menținut în cont. Abonamentele la televiziunea prin cablu pot include taxe de stat și alte suprataxe care sunt incluse în furnizarea de servicii regulate.

Cum se folosesc extrasele de cont?

Extrasele de cont ar trebui examinate pentru a fi corecte, iar declarațiile istorice sunt esențiale pentru bugetare. Un extras de cont de credit, de exemplu, poate arăta nu numai soldul datorat, ci rata dobânzii percepute pentru acea datorie și orice comisioane care au fost adăugate în timpul ciclului de plată.

Aceasta poate include taxe întârziate pentru plățile care nu au fost primite până la scadență, precum și comisioane de descoperit de cont atunci când titularii de conturi bancare cheltuiesc excesiv. Acestea pot reprezenta o fereastră către finanțele fiecăruia dintre noi.

Mai mult de atât, acestea pot să enumere informații financiare care se referă la deținătorul contului, cum ar fi scorul lor de credit sau timpul estimat până la achitarea completă a unei datorii prin plăți în rate.

Alertele și notificările către titularul contului pot apărea, de asemenea, pe aceste extrase, atrăgând atenția asupra problemelor legate de cont care trebuie soluționate, astfel de taxe neobișnuite care ar trebui revizuite și verificate.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot