Ce este un extras de cont? Cum se folosește un extras de cont?

11.02.2021
Ce este un extras de cont? Cum se folosește un extras de cont?

Un extras de cont este un rezumat periodic al activității contului cu o dată de început și o dată de încheiere. Cele mai cunoscute sunt extrasele de cont de verificare, de obicei furnizate lunar, și extrasele de cont de brokeraj, care sunt furnizate lunar sau trimestrial. Facturile lunare ale cardului de credit sunt, de asemenea, considerate extrase de cont.

Extrasele de cont se referă la aproape orice rezumat oficial al unui cont, oriunde este deținut contul. Companiile de asigurări pot furniza extrase de cont care să rezume valorile plătite în numerar, de exemplu.

Declarațiile pot fi generate pentru aproape orice tip de cont care reprezintă tranzacții în curs în care fondurile sunt schimbate în mod repetat. Aceasta poate include conturi de plăți online, cum ar fi PayPal, conturi de card de credit, conturi de brokeraj și conturi de economii.

Ce este un extras de cont? Înțelegerea extraselor de cont

Companiile de utilități, precum și furnizorii de servicii de televiziune prin telefon și abonament, generează de obicei extrase de cont pentru clienții lor, detaliind utilizarea lor și orice surplus în timpul ciclului de plată.

Astfel de extrase enumeră de obicei debitele plătite, fondurile primite sau creditele primite de titularul contului și taxele asociate cu menținerea contului. De exemplu, anumite tipuri de conturi de economii ar putea suporta comisioane regulate de întreținere, cu excepția cazului în care un anumit sold minim de fonduri este menținut în cont. Abonamentele la televiziunea prin cablu pot include taxe de stat și alte suprataxe care sunt incluse în furnizarea de servicii regulate.

Cum se folosesc extrasele de cont?

Extrasele de cont ar trebui examinate pentru a fi corecte, iar declarațiile istorice sunt esențiale pentru bugetare. Un extras de cont de credit, de exemplu, poate arăta nu numai soldul datorat, ci rata dobânzii percepute pentru acea datorie și orice comisioane care au fost adăugate în timpul ciclului de plată.

Aceasta poate include taxe întârziate pentru plățile care nu au fost primite până la scadență, precum și comisioane de descoperit de cont atunci când titularii de conturi bancare cheltuiesc excesiv. Acestea pot reprezenta o fereastră către finanțele fiecăruia dintre noi.

Mai mult de atât, acestea pot să enumere informații financiare care se referă la deținătorul contului, cum ar fi scorul lor de credit sau timpul estimat până la achitarea completă a unei datorii prin plăți în rate.

Alertele și notificările către titularul contului pot apărea, de asemenea, pe aceste extrase, atrăgând atenția asupra problemelor legate de cont care trebuie soluționate, astfel de taxe neobișnuite care ar trebui revizuite și verificate.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot