Ce se întâmplă dacă ţii cardul lângă telefonul mobil?

09.12.2019
Ce se întâmplă dacă ţii cardul lângă telefonul mobil?

Cardul bancar a devenit un accesoriu indispensabil pentru milioane de oameni din întreaga lume. Totuşi, nu mulți ştiu că un card este extrem de sensibil când în apropierea sa se află un magnet suficient de puternic. Au existat cazuri în care şi un telefon mobil a produs daune majore cardului. De ce?

Banda magnetică poziţionată pe spatele unui card de credit deține date importante, cum ar fi numele posesorului, banca emitentă, numărul contului, limita de credit și chiar creditul disponibil (dacă este cazul).  Destul de rezistentă în multe situaţii, banda neagră este extrem de sensibilă la întâlnirea cu un magnet.

În momentul în care un magnet vine în contact direct sau aproape cu banda cardului, magnetul fărâmițează sau rearanjează ordinea particulelor de oxid de fier care stochează datele de pe acestea, făcând cardul inutil. Dacă nu-şi revine în câteva ore, cardul nu mai poate fi folosit niciodată.

Odată demagnetizat, cardul este refuzat de POS-uri şi de bancomate. Au existat cazuri în care şi telefoanele mobile au demagnetizat cardurile. E drept, aceste cazuri au fost mult mai rare.

Ce este de făcut?

După expunerea la magneţi, un card nu mai poate fi niciodată reparat. Posesorul unui card stricat va trebui să apeleze la banca sau compania care a emis cardul de credit pentru a solicita un nou card.

La ce ore intră banii pe card în România?

Transferul bancar a devenit pentru noi o obișnuință. Totuși, toți cei care apelează la această metodă se întreabă deseori la cât timp intră banii pe cardul destinatarului în urma unui transfer bancar.

Când intră banii?

Puțini sunt cei care știu că în urma unui transfer interbancar există ore limită de procesare ale operațiunilor. Astfel, acestea au loc în trei sesiuni zilnice de procesare a platilor primite de la bănci: la 10:30, 13:30 si 16:30.

Totuși, nicio bancă nu garantează că banii vor intra în aceeași zi în care sunt transferați, chiar dacă transferul se realizează înainte de ora de procesare a banilor. Multe dintre instituțiile bancare se promovează spunând că transferă banii în „maxim 24 de ore lucrătoare”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să-ți asiguri locuința și să primești despăgubiri în caz de război?
Poți să-ți asiguri locuința și să primești despăgubiri în caz de război?
Într-o lume tot mai incertă, mulți proprietari de locuințe se întreabă dacă polițele de asigurare îi protejează în cazul unui conflict armat. Asigurările de locuințe acoperă, de obicei,... citește tot
Ce este un pansexual?
Ce este un pansexual?
În ultimii ani, în vocabularul occidentalilor, a intrat cuvântul pansexual. La ce face referire acest cuvânt și când îl putem folosi? Ce este Pansexualitatea? Pansexualitatea este o orientare... citește tot
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Lumea stă pe un butoi de pulbere, după ce Statele Unite ale Americii pare că cedează deliberat mii de kilometri pătrați de teritoriu al Ucrainei către Rusia. Iar rușii, continuă să vrea și... citește tot