Cum să plătești la POS cu telefonul? Ce trebuie să știi când plătești cu telefonul?

24.08.2020
Cum să plătești la POS cu telefonul? Ce trebuie să știi când plătești cu telefonul?

În ultimii ani, societatea umană s-a dezvoltat într-un ritm accelerat. Tehnologia a făcut niște salturi incredibile, trecând de la telefonul cu fir la smartphone-uri capabile să facă aproape orice. Deși opțiunea este deja pe piață, plata cu telefonul mobil la un POS în România nu este la fel de utilizată ca în alte țări.

Cu toate acestea, lumea se schimbă, tehnologia ne invadează în toate mediile, iar oamenii trebuie să se adapteze. În perioada mai mult sau mai puțin îndepărtată, banii cash vor dispărea, în timp ce cardurile vor fi tot mai puțin utilizate, locul lor fiind luate de smartphone-uri.

Cum plătești cu telefonul?

Majoritatea tranzacțiilor financiare vor fi realizate, în viitorul apropiat, de pe un smartphone. Tehnologia este deja aici și a fost de implementată în piață. Plata cu telefonul mobil a făcut ca totul să devină mai practic și mai simplu.

În momentul de față există multiple modalități de plată cu telefonul. Unele tranzacții necesită apropierea smartphone-ului de device-ul care primește plata, prin Near Field Communication, NFC, pe când altele utilizează internetul.

Modalități de plată cu telefonul:

Cum plătești cu telefonul la POS?

În momentul de față, în România, există câteva instituții financiare care oferă posibilitatea clienților să plătească la un POS cu telefonul. Au fost investiți bani mulți în tehnologie și criptare pentru ca banii să fie în siguranță și să poate fi tranzacționați ușor.

Banca ING, Banca Transilvania, Orange prin Orange Money, dar și cardul Revolut oferă posibilitatea românilor să plătească cu telefonul la un POS. Banca Transilvania a implementat aplicația BT Pay, prin care poți plăti contactless la POS, doar cu telefonul, iar ING aplicația ING Pay.

Banca Transilvania și ING oferă clienților săi aplicații care pot fi descărcate atât în Android cât și în iOS. După ce introduci datele personale și contul bancar totul devine foarte ușor. Astfel, pentru a realiza o plată prin POS se apropie telefonul de device-ul care primește plata, nu înainte de a fi logat în aplicație. Ulterior, celularul se conectează cu POS-ul prin funcția NFC, dacă ai Android, și cu ajutorul internetului banii sunt tranzacționați.

Pentru sistemul de operare iOS, plățile se fac cu ajutorul sticker-ului. Majoritatea băncilor din România a introdus sistemul Apple Pay pentru persoanele care au iPhone-uri. Pentru a plăti cu telefonul la POS trebuie să introduci cardurile aferente conturilor în aplicația Wallet, iar apoi totul este gata.

Specificam faptul că aceleași funcții sunt oferite și pentru Orange Money și cardul Revolut. Se poate spune, fără echivoc, că tehnologia ne ușurează viața și aduce în prim plan noi oportunități.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot