Cum se șterg aplicațiile din telefon?

29.01.2024
Cum se șterg aplicațiile din telefon?

Lumea din prezent este mult schimbată față de acum 20 de ani. Tehnologia există pretutindeni și este aproape imposibil să găsești o persoană fără un smartphone. Se poate spune, fără echivoc, că aceste dispozitive au schimbat mersul omenirii și au creat o dependență precum un drog. Pe un astfel de telefon pot fi instalate diverse aplicații, care pot face viața mai ușoară.

În mod surprinzător, există unele probleme atunci când se dorește să se scape de aceste aplicații și foarte mulți oameni nu știu cum să le șteargă. Din fericire, acest proces nu este unul greoi și îl vom prezenta în rândurile de mai jos, în funcție de sistemul de operare: Android sau iOS. Am ales doar aceste sisteme de operare, fiind cele mai cunoscute în întreaga lume.

Cum să ștergi o aplicație din smartphone?

Procesul de ștergere a unei aplicații de pe telefon poate varia ușor în funcție de sistemul de operare al dispozitivului tău. Iată cum poți face acest lucru pentru cele două sisteme de operare mobile cele mai comune: Android și iOS.

Pe dispozitive Android:

  1. Mergi la ecranul principal al telefonului tău și găsește iconița „Apps” sau „Aplicații”. Aceasta poate arăta diferit în funcție de interfața utilizatorului a dispozitivului tău.
  2. Găsește aplicația pe care vrei să o ștergi.
  3. Apasă și ține apăsată iconița aplicației. Se vor afișa opțiuni suplimentare.
  4. Trage aplicația către opțiunea „Uninstall” sau „Șterge”, care poate apărea în partea de sus a ecranului sau într-un colț al acestuia.
  5. Confirmă ștergerea aplicației atunci când vei fi întrebat.

Unele dispozitive Android pot avea diferite variante în acest proces, dar în general, pașii de mai sus ar trebui să fie valizi.

Pe dispozitive iOS (iPhone):

  • Mergi la ecranul principal și găsește aplicația pe care vrei să o ștergi.
  • Apasă și ține apăsat pe iconița aplicației până când iconițele încep să se miște și apare un „X” în colțul din dreapta sus al acesteia.
  • Apasă pe „X”.
  • Confirmă ștergerea aplicației atunci când vei fi întrebat.

Acest proces va șterge aplicația de pe dispozitivul tău, împreună cu datele asociate. Este important să ții cont că unele aplicații preinstalate pe dispozitiv (care vin cu sistemul de operare) nu pot fi șterse complet, ci doar dezactivate în anumite cazuri.

Trebuie precizat că există mai multe metode de a șterge o aplicație din telefon, însă aici v-am prezentat-o pe cea mai ușoară dintre acestea.

Apple detronează Samsung

În anul 2023, Apple a detronat Samsung de pe prima poziție în topul vânzărilor de telefoane pentru prima dată în istorie și s-a făcut rocada. Astfel, Apple deține 20,1% din piața de Smartphone-uri, iar Samsung 19,4%, scrie zonait.ro.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot