De ce convorbirea telefonică se întrerupe după o oră?

23.03.2021
De ce convorbirea telefonică se întrerupe după o oră?

Lumea din prezent este dependentă de tehnologie. Smartphone-ul a devenit indispensabil pentru majoritatea oamenilor. Acesta nu mai este un simplu telefon, ci un adevărat minicomputer. Teoretic și practic, o persoană deține, în mâna sa, informația din întreaga lume. La un click distanță.

În prezent, două persoane care dețin smartphone-uri pot avea o convorbire în mai multe feluri, deoarece există o multitudine de aplicații pentru acest lucru. Printre ele, se găsesc Skype-ul, Whatsapp-ul, Messenger-ul de la Facebook și multe altele. Trebuie specificat că pentru utilizarea lor este nevoie de conexiune la internet.

Toate aceste soft-uri permit realizarea unei convorbiri audio, dar și a unei legături video, în care persoanele în cauză se pot vedea. Cine credea acum 20 de ani că acest lucru va fi posibil?

De ce după o oră se închide convorbirea telefonică?

Cu toate că există multe aplicații care permit o convorbire telefonică între două sau mai multe persoane, cei mai mulți oameni preferă să ia legătura cu persoana dorită prin apelul clasic. În ultima perioadă, tot mai mulți utilizatori s-au plâns de faptul că după o oră de convorbire telefonică conexiunea este întreruptă automat.

Potrivit informațiilor, companiile de telefonie mobilă au decis ca după aproximativ o oră orice convorbire telefonică să fie încheiată. Motivul este unul simplu. În prezent, smartphone-urile sunt foarte sensibile la atingere și pot apela singure din buzunar. Așadar, pentru a nu consuma degeaba minutele utilizatorului, s-a decis încheierea automată a orcăreii discuții telefonice după aproximativ o oră.

Bineînțeles, că persoanele în cauză pot relua discuția cu un nou apel. Așadar, o măsură de siguranță binevenită pentru utilizatorii telefoanelor mobile.

Cine a inventat telefonul mobil?

În 1973 a fost creat primul telefon mobil, un model marca Motorola. Acesta avea 1.3 kg și o lungime de numai 23 de centimentri, o adevărată revelație pentru acea peroadă. Americanul Martin Cooper este creatorul acestuia.

1983 a fost anul în care telefoanele mobile au putut fi vândute la scară largă la cât mai mulți proaspeți utilizatori. Tot în acest an a fost lansat de către Motorola și Motorola DynaTAC, primul telefon portabil destinat publicului. Prețul acestui telefon era unul destul de piperat, 3.995 de dolari.

Începând cu anul 1984, telefoanele mobile au început să fie tot mai mici, noile tehnologii începând să le stârnească interesul populației.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot