De ce convorbirea telefonică se întrerupe după o oră?

23.03.2021
De ce convorbirea telefonică se întrerupe după o oră?

Lumea din prezent este dependentă de tehnologie. Smartphone-ul a devenit indispensabil pentru majoritatea oamenilor. Acesta nu mai este un simplu telefon, ci un adevărat minicomputer. Teoretic și practic, o persoană deține, în mâna sa, informația din întreaga lume. La un click distanță.

În prezent, două persoane care dețin smartphone-uri pot avea o convorbire în mai multe feluri, deoarece există o multitudine de aplicații pentru acest lucru. Printre ele, se găsesc Skype-ul, Whatsapp-ul, Messenger-ul de la Facebook și multe altele. Trebuie specificat că pentru utilizarea lor este nevoie de conexiune la internet.

Toate aceste soft-uri permit realizarea unei convorbiri audio, dar și a unei legături video, în care persoanele în cauză se pot vedea. Cine credea acum 20 de ani că acest lucru va fi posibil?

De ce după o oră se închide convorbirea telefonică?

Cu toate că există multe aplicații care permit o convorbire telefonică între două sau mai multe persoane, cei mai mulți oameni preferă să ia legătura cu persoana dorită prin apelul clasic. În ultima perioadă, tot mai mulți utilizatori s-au plâns de faptul că după o oră de convorbire telefonică conexiunea este întreruptă automat.

Potrivit informațiilor, companiile de telefonie mobilă au decis ca după aproximativ o oră orice convorbire telefonică să fie încheiată. Motivul este unul simplu. În prezent, smartphone-urile sunt foarte sensibile la atingere și pot apela singure din buzunar. Așadar, pentru a nu consuma degeaba minutele utilizatorului, s-a decis încheierea automată a orcăreii discuții telefonice după aproximativ o oră.

Bineînțeles, că persoanele în cauză pot relua discuția cu un nou apel. Așadar, o măsură de siguranță binevenită pentru utilizatorii telefoanelor mobile.

Cine a inventat telefonul mobil?

În 1973 a fost creat primul telefon mobil, un model marca Motorola. Acesta avea 1.3 kg și o lungime de numai 23 de centimentri, o adevărată revelație pentru acea peroadă. Americanul Martin Cooper este creatorul acestuia.

1983 a fost anul în care telefoanele mobile au putut fi vândute la scară largă la cât mai mulți proaspeți utilizatori. Tot în acest an a fost lansat de către Motorola și Motorola DynaTAC, primul telefon portabil destinat publicului. Prețul acestui telefon era unul destul de piperat, 3.995 de dolari.

Începând cu anul 1984, telefoanele mobile au început să fie tot mai mici, noile tehnologii începând să le stârnească interesul populației.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot