Ai probleme cu semnalul la telefon? Iată ce trebuie să faci!

26.01.2021
Ai probleme cu semnalul la telefon? Iată ce trebuie să faci!

Telefonul mobil a devenit indispensabil în lumea civilizată. Smartphone-ul este un mini-calculator și ajută la rezolvarea multor probleme pe timpul zilei. Cu toate acestea, există momente când tehnologia dă rateuri, din cauza semnalului care se pierde. Există câteva metode simple prin care poți evita astfel de clipe.

Ce să faci ca să ai semnal bun la smartphone?

Toate companiile de telefonie mobilă au montate antene, pentru emiterea semnalului, peste tot în țară. Trebuie specificat faptul că semnalul GSM scade pe măsură ce te distanțezi tot mai mult de un turn de emisie. Lucrurile se complică și mai mult dacă între antena de emisie și telefon se interpun mai multe elemente.

De exemplu, dacă te afli în mijlocul orașului, în aer liber, telefonul va avea un semnal 4G foarte bun, însă dacă intri într-o clădire cu ziduri groase sau te afli la metrou (unde există) abia prinzi un semnal 3G.

O modalitate de a avea un semnal mai bun este să stai nemișcat, astfel încât telefonul să se conecteze cât mai ușor cu turnul de emisie. Transferul de date se face de câteva ori pe secundă și cu cât se micșorează aria mai mult, cu atât calitatea semnalului este mai bună.

O altă variantă, presupune să fii mai sus, pentru îmbunătățirea semnalului. Cu cât te afli într-o zonă mai ridicată cu atât telefonul va capta mai ușor undele de la turnul de emisie. Dacă ești în interiorul unei clădiri este indicat să te duci în apropiere de fereastră. Specialiștii recomandă ca smartphone-ul să fie încărcat bine, pentru că pe 3G sau 4G, modulul GSM consumă foarte multă energie comparativ cu 2G (sau EDGE).

Dacă dorești să ai un semnal mai bun acasă sau la birou îți poți achiziționa un amplificator de semnal, care funcționează exact ca un router.

Cum să ai semnal Wi-Fi mai bun?

Pentru a avea un semnal bun Wi-Fi, ai nevoie de un router de calitate. Trebuie știut că telefoanele mai vechi nu funcționează cu noile standarde, astfel că trebuie să existe o compatibilitate. Totodată, este indicat ca routerul să fie amplasat în mijlocul clădirii pentru a emite același semnal în toate camerele.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot