Cum poate distruge telefonul relația de cuplu?

01.08.2023
Cum poate distruge telefonul relația de cuplu?

Telefonul este cea una dintre cele mai utilizate unelte moderne. Folosim acest device de clipa în care ne trezim și până la culcare. Din păcate, se pare că există câteva probleme mai ales dacă device-ul este utilizat în exces. Una dintre cele mai comune probleme pe care telefonul le cauzează este cearta. Cum distruge telefonul relația de cuplu?

Telefonul, dușmanul cuplului

cuplu

Primul lucru pe care îl auzim dimineață este telefonul. Tot cu el adormim, și apoi ne setăm alarma. Când vrem să citim știrile în metrou, deschidem o aplicație, iar când ne dorim să consultăm o rețetă nouă ne pierdem ochii în ecran. Se pare că rutina zilnică a anului 2023 depinde în mare măsură de telefon.

Din păcate, pe cât de mult ne ajută utilizarea lui, pe atât rău face în relația dintre două persoane. Chiar dacă planurile pe care ni le-am făcut de a ieși în oraș cu o persoană nouă le-am organizat cu telefonul, seara se poate termina dezastruos pentru că ne putem focusa ochii pe ecran și nu pe persoana de lângă.

Pentru cei mai temerari în relație, rutina este un factor care poate deteriora. Utilizarea excesivă a telefonului luată la pachet cu rutina reprezintă unul dintre cele mai comune motive de despărțire. Concret, lipsa de comunicare și timpul îndelungat petrecut cu ochii în micul ecran poate deranja persoana de lângă.

Mai mulți oameni de știință au descoperit că utilizarea peste medie a telefonului conduce la destrămarea relațiilor, prin creșterea conflictelor dintre parteneri. Aceștia folosesc termenul „phubbing”.

„Conflictele cauzate de phubbing edorează sentimentul de apartenență la cuplu.” – spune Izzet Parmaksiz, conducător al studiului.

Conform studiilor, cei care formează un cuplu de mai mulți ani sunt predispuși la acest fenomen. Pentru a salva relațiile de la destrămare, cei mai mulți au început să își dea seama de greșeli. Una dintre cele mai bune strategii de a scăpa de telefon când vrei să stai alături de partener este de a lăsa telefonul la o parte și pur și simplu de a petrece seara discutând.

Este consilierul o soluție de salvare a relației?

Relația dintre doi oameni poate fi un tărâm frumos, în care ambii au parte de experiențe unice și interesante. Din păcate, după o anumită perioadă pot interveni probleme, alte persoane sau pur și simplu dezinteres. Astfel, se ajunge la despărțire.

Totuși, cei care vor să își salveze viața de cuplu au la îndemână o soluție rapidă care poate da roade. Terapia de cuplu abordează diverse teme de probleme în relație, de la dezacorduri la situații grave, cu scopul de rezolvare.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot