Cum poate distruge telefonul relația de cuplu?

01.08.2023
Cum poate distruge telefonul relația de cuplu?

Telefonul este cea una dintre cele mai utilizate unelte moderne. Folosim acest device de clipa în care ne trezim și până la culcare. Din păcate, se pare că există câteva probleme mai ales dacă device-ul este utilizat în exces. Una dintre cele mai comune probleme pe care telefonul le cauzează este cearta. Cum distruge telefonul relația de cuplu?

Telefonul, dușmanul cuplului

cuplu

Primul lucru pe care îl auzim dimineață este telefonul. Tot cu el adormim, și apoi ne setăm alarma. Când vrem să citim știrile în metrou, deschidem o aplicație, iar când ne dorim să consultăm o rețetă nouă ne pierdem ochii în ecran. Se pare că rutina zilnică a anului 2023 depinde în mare măsură de telefon.

Din păcate, pe cât de mult ne ajută utilizarea lui, pe atât rău face în relația dintre două persoane. Chiar dacă planurile pe care ni le-am făcut de a ieși în oraș cu o persoană nouă le-am organizat cu telefonul, seara se poate termina dezastruos pentru că ne putem focusa ochii pe ecran și nu pe persoana de lângă.

Pentru cei mai temerari în relație, rutina este un factor care poate deteriora. Utilizarea excesivă a telefonului luată la pachet cu rutina reprezintă unul dintre cele mai comune motive de despărțire. Concret, lipsa de comunicare și timpul îndelungat petrecut cu ochii în micul ecran poate deranja persoana de lângă.

Mai mulți oameni de știință au descoperit că utilizarea peste medie a telefonului conduce la destrămarea relațiilor, prin creșterea conflictelor dintre parteneri. Aceștia folosesc termenul „phubbing”.

„Conflictele cauzate de phubbing edorează sentimentul de apartenență la cuplu.” – spune Izzet Parmaksiz, conducător al studiului.

Conform studiilor, cei care formează un cuplu de mai mulți ani sunt predispuși la acest fenomen. Pentru a salva relațiile de la destrămare, cei mai mulți au început să își dea seama de greșeli. Una dintre cele mai bune strategii de a scăpa de telefon când vrei să stai alături de partener este de a lăsa telefonul la o parte și pur și simplu de a petrece seara discutând.

Este consilierul o soluție de salvare a relației?

Relația dintre doi oameni poate fi un tărâm frumos, în care ambii au parte de experiențe unice și interesante. Din păcate, după o anumită perioadă pot interveni probleme, alte persoane sau pur și simplu dezinteres. Astfel, se ajunge la despărțire.

Totuși, cei care vor să își salveze viața de cuplu au la îndemână o soluție rapidă care poate da roade. Terapia de cuplu abordează diverse teme de probleme în relație, de la dezacorduri la situații grave, cu scopul de rezolvare.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot