Cum să îți dezinfectezi corect telefonul?

15.03.2020
Cum să îți dezinfectezi corect telefonul?

Telefonul mobil este cel mai folosit aparat de om, în ziua de astăzi. Și locul unde se adună cei mai mulți microbi. De aceea este bine ca el să fie curățat din când în când, chiar dacă bacteriile nu se văd cu ochiul liber.

Conform ultimelor studii, telefonul mobil are mai mulți microbi chiar și decât capacul de la WC. Așadar, toată lumea ar trebui să-și curețe smartphone-ul, pentru a îndepărta mizeria și bacteriile de pe el care au fost luate de pe orice suprafaţa cu care telefonul a intrat în contact.

În ziua de astăzi folosim telefonul pentru aproape orice, el fiind un mic PC. Fie că vrem să sunăm pe cineva, să dăm un mesaj, să citim o știre sau să vedem dacă au intrat banii pe card, folosim, evident, telefonul.

Cea mai bună metodă de igienizare a telefonului

Așadar, pune telefonul pe masă şi cu ajutorul aerului comprimat să cureți portul de încărcare. Poți folosi și o scobitoare, însă trebuie avut mare grijă să nu strici ceva. Asigură-te că scapi de toate particulele mici care sunt acolo.

După aceea ia un bețișor de ureche, înmoaie într-o soluție dezinfectantă și șterge toate butoanele, colțurile și marginile telefonului. Ai grijă să nu dai peste difuzoare sau porturile smartphone-ului pentru că acestea se pot strica.

La final, ia o lavetă din microfibră fină și șterge telefonul de la A la Z. În felul acesta îl cureți de urme și grăsimea de pe mâini. Cu o lavetă cu care cureți și ochelarii poți lustrui telefonul în fiecare zi.

Materialul unei lavete este foarte fin și ajută la îndepărtarea microbilor dar și protejează  telefonul de zgârieturi. Trebuie specificat că atunci când te apuci să cureți telefonul este bine să îl închizi, pentru a nu a apela din greșeală pe cineva.

Vezi aici un video despre curățarea telefonlului!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot