Cum să-ţi faci telefonul Android să se mişte mult mai rapid

20.01.2022
Cum să-ţi faci telefonul Android să se mişte mult mai rapid

Una dintre problemele cu care se confruntă utilizatorii de Android este faptul că telefoanele devin mai lente după câteva luni de utilizare. Un smartphone căruia îi ia mult timp să încarce o aplicație sau care sacadează în timpul rulării unor jocuri poate să devină supărător.

Vestea bună este că există câteva trucuri prin care poți face un smartphone cu Android să se miște mai repede. Iată 5 dintre ele:

Dezactivează update-urile automate

Este extrem de important să ai toate update-urile aplicațiilor și sistemului de operare la zi, pentru a te asigura că telefonul tău mobil este sigur și pentru a beneficia de funcții noi. Dacă aceste update-uri se fac automat, vei ajunge la un consum mare de resurse și date. În plus, update-urile automate sunt unul dintre motivele pentru care bateria telefonului se descarcă rapid. Îți recomandăm să dezactivezi această funcție și să faci manual toate update-urile, atunci când nu folosești intens telefonul – de exemplu seara, înainte de culcare.

Dezactivează sincronizarea automată

Cei mai mulți dintre noi avem o mulțime de conturi salvate în telefonul mobil: de la adresa de mail și rețelele de socializare, până la diverse aplicații sau jocuri. Și le permitem acestor conturi să se sincronizeze automat în fundal, consumând o mulțime de date și resurse. Dezactivează această opțiune din meniul de setări și vei observa îmbunătățirea vitezei de procesare a telefonului tău mobil.

Dezinstalează aplicațiile pe care nu le folosești

Google Play este plin de aplicații și jocuri pe care, de multe ori, poți avea tendința să le instalezi pentru a le încerca sau în ideea că îți vor fi de folos la un moment dat. Există posibilitatea, însă, ca acestea să rămână nefolosite pentru o perioadă mare de timp ocupând inutil memoria internă și consumând, în același timp, resurse prețioase. De aceea îți recomandăm să faci periodic curățenie în telefonul tău mobil și să dezinstalezi aplicațiile și jocurile pe care nu le mai folosești.

Elimină fișierele cache nefolosite

Fișierele cache sunt stocate în memoria telefonului mobil și ajută aplicațiile să se încarce mai rapid și să nu descarce anumite informații de fiecare dată. Prin ștergerea fișierelor cache ale aplicațiilor pe care nu le folosești în mod regulat vei elibera spațiu și vei îmbunătăți performanța dispozitivului.

Elimină widget-urile

Dacă folosești o mulțime de widget-uri, renunță la ele și vei vedea o diferență. De obicei widget-urile nu consumă multe resurse, dar există posibilitatea ca unele să ruleze în fundal, fapt ce duce la o viteză mai mică de procesare a informației. Dacă telefonul tău se mișcă lent, renunță la widget-uri și bucură-te de resursele câștigate astfel.

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a crește viteza telefonului este să îi dai reset. Revenirea la setările din fabrică ale dispozitivului Android șterge toate datele, după care reinstalează sistemul de operare și aplicațiile preinstalate cu acesta.

Sursă foto: unsplash.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Tags:
Cele mai noi articole
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
Burgerii sunt apreciați și consumați de foarte mulți oameni. Acest preparat culinar poate fi savurat cu ușurință mai peste tot, fiindcă este o mâncare de tip fast-food. Din păcate, burgerii... citește tot
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
Zidul Berlinului, care timp de decenii a divizat nu doar un oraș, ci o țară întreagă, a căzut în noiembrie 1989. Evenimentul a fost unul istoric și a demonstrat responsabilitatea și... citește tot