E adevărat că Banca Americii s-a numit, inițial, Banca Italiei?

24.12.2020
E adevărat că Banca Americii s-a numit, inițial, Banca Italiei?

În prima jumătate a secolului al XX-lea, Amadeo Giannini a reușit ca Banca Americii să devină cea mai mare bancă din lume. Începând ca bancă de cartier San Francisco în 1904, Banca Italiei se ocupa de clasele muncitoare și etnice din districtul italian North Beach.

Încurajat de panica bancară din 1907, Giannini a crescut Banca Italiei, mai târziu Banca Americii, urmărind agresiv activitatea bancară a centrului financiar în California. Statul a fost unul dintre puținele care nu a restricționat serviciile bancare intra-stat ale centrului financiar.

Giannini a recunoscut unele avantaje unice ale serviciilor bancare de centru financiar, un sistem de birouri bancare răspândite pe o zonă geografică deținută de o singură bancă cu sediul central într-un oraș major. Serviciile bancare de la centrul financiar au permis unei bănci să preia depozite din mai multe locații, să le reunească și să facă împrumuturi acolo unde cererea a fost cea mai mare.

În 1909, Banca Italiei și-a deschis primul centru financiar în afara orașului, în centrul agricol de atunci din San Jose. Aceasta a fost urmată de o mutare semnificativă în metropola din Los Angeles, în plină expansiune, în 1913. Creșterea a fost un rezultat firesc și, la începutul secolului al XX-lea, Banca Italiei a deschis birouri în centre agricole cheie din stat.

Banca Italiei devine Banca Americii

În anii 1920, Banca Italiei era singura bancă de stat din California. Împreună cu birourile din New York și Italia și cu viziunea de a avea într-o zi centre financiare în toată țara, banca și-a schimbat numele în Bank of America în 1930. Până în 1945, a devenit cea mai mare bancă din lume.

În a doua jumătate a secolului al XX-lea, Hugh McColl a construit cea mai mare bancă din sud-estul cu creștere rapidă. La fel ca în California, Carolina de Nord nu a avut restricții asupra activității bancare intra-statale, permițând NCNB să devină o centrală electrică în stat. Cu o viziune de perspectivă, McColl și NCNB s-au aflat în fruntea sistemului bancar interstatal, schimbând fața industriei bancare moderne.

S-a extins mai întâi în Florida și apoi conducând Pactul bancar de sud-est, NCNB a devenit prima bancă care s-a extins în afara regiunii sale geografice odată cu achiziționarea First Republic Bank din Texas. Odată cu achiziționarea C & S / Sovran, banca a devenit a treia ca mărime din țară. Pentru a reflecta vasta sa acoperire geografică, banca a luat noul nume, NationsBank.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot