Cât poți să retragi maxim de la un bancomat într-o zi?

17.05.2021
Cât poți să retragi maxim de la un bancomat într-o zi?

În prezent, tot mai mulți oameni folosesc cardurile în locul banilor cash. Cu toate acestea, încă mai există persoane cărora le place să simtă bacnota de hârtie, în mână sau în buzunar, și consideră că banii trebuie să stea la el / ea, ci nu la bancă. Un lucru este cert, oameni folosesc, destul de des, bancomatele pentru a-și retrage banii din cont.

Câți bani poți să retragi de la un bancomat în 24 de ore?

Fie că ai nevoie de bani pentru a-i folosi la cumpărături, acolo unde magazinele nu accepta plata cu cardul, fie doar pentru a-ți retrage salariul și a-l ține la purtător, un lucru trebuie făcut: retragerea banilor de la bancomat. Trebuie specificat că fiecare bancă în parte acordă posibilitatea să retragi, de la un ATM, o anumită sumă de bani în 24 de ore.

Băncile din România au impus această limită pentru a micşora daunele suferite în urma fraudelor bancare. Astfel, o persoană poate retrage de la bancomat o sumă cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei pe zi. Această limită are și un scop comercial, fiindcă dorește să mențină la un nivel cât mai redus scurgerile de numerar din bancă, dar şi să încurajeze plata cu cardul la comercianţi, prin utilizarea POS-ului.

Câți bani poți să retragi de la un bancomat BCR?

BCR are o limită de retragere de la unităţile ATM de 3.000 lei şi de 10 tranzacţii pe zilnice pentru cardurile de debit Maestro şi Visa Classic. Cuantumul banilor ce pot fi retraşi într-o singură zi se poate mări, în cazul în care clientul face o cerere la bancă. Limita maximă poate ajunge, astfel, la 15.000 lei pentru o singură retragere, potrivit infocs.ro.

Câți bani poți să retragi de la un bancomat BRD?

La BRD, o persoană poate să scoată de la bancomat până la 7.000 lei pe zi şi să realizeze maximum 10 tranzacţii. Situația este diferită la CEC Bank, unde plafonul maxim de retragere este de 3.500 lei, în 24 de ore, pentru cardurile de debit Visa Electron şi Mastercard.

Câți bani poți să retragi de la un bancomat BT?

Banca Transilvania permite clienților săi, care deţin carduri de debit Visa Electron şi Mastercard Mondo, să retragă până la 9.000 de lei, în 24 de ore, de la bancomat. ING Bank oferă posibilitatea retragerii cele mai mari sume, din România, de la un bancomat. Clienții săi au posibilitatea să retragă 10.000 de lei de la un ATM într-o zi, însă banca are o limită de 20.000 lei pentru banii ce pot fi retraşi de la unităţile ATM în termen de 4 zile.

Trebuie știut faptul că o persoană nu poate retrage de la un bancomat bani în valută, ci doar în monedă națională. Practic, fiecare bancă are propria sa politică. De aceea, este indicat când alegeți să vă faceți un cont bancar să analizați ce beneficii și obligații are clientul.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot