Cine bea cafea înainte de cumpărături va cheltui mai mult

24.06.2022
Cine bea cafea înainte de cumpărături va cheltui mai mult

Surprinzător, dar adevărat. Un grup de cercetători a făcut un studiu și a observat că persoanele care consumă cafea înainte de a pleca la cumpărături vor cheltui mai mulți bani. Cum este posibil așa ceva?

Foarte mulți oameni sunt pasionați de cumpărături, în special femeile. Acestea au tendinţa de a-şi cumpăra foarte multe obiecte vestimentare, iar atunci când mai consumă și cafea nu se mai uită la prețul produselor. Pentru a fi corecți, același lucru se întâmplă și în rândul bărbaților în prezent, iar cercetările dovedesc acest lucru.

Bei cafea cu cofeină cheltui mai mulți bani la cumpărături

Dacă încercați să controlați cumpărăturile impulsive, atunci evitați să beți cafea înainte de a face achiziții vestimentare sau de orice fel. Un nou studiu a dezvăluit cum consumul de cofeină influențează ceea ce cumperi și cât cheltuiești la cumpărături.

Cercetările au fost efectuate de Universitatea din Florida de Sud (USF) și au evidențiat faptul că persoanele care au băut o ceașcă de cafea cu cofeină înainte de a face cumpărături au cheltuit cu aproximativ 50% mai mulți bani și au cumpărat cu aproape 30% mai multe articole decât cei care au consumat cafea fără cofeină sau apă, potrivit thehealthsite.com.

Cofeina, ca un stimulent puternic, eliberează dopamină în creier, care excită mintea și corpul. Acest lucru duce la o stare energetică mai mare, care la rândul său sporește impulsivitatea și scade autocontrolul. Drept urmare, consumul de cofeină duce la impulsivitate la cumpărături în ceea ce privește numărul mai mare de articole achiziționate și de bani cheltuiți, a afirmat Dipayan Biswas, profesor de marketing la USF, potrivit sursei citate mai sus.

Echipa care a realizat studiul a poziționat un espressor la intrarea în mai multe magazine, care vindeau produse cu amănuntul iar rezultatele au venit imediat. La intrare, cumpărătorilor li s-a oferit fie o ceașcă de cafea cu cofeină din partea casei (conținând aproximativ 100 mg de cofeină), fie una fără cofeină sau apă. Cercetătorii au verificat apoi chitanțele cumpărătorilor când au ieșit din magazine. Astfel a fost observat că cei care au băut cafea cu cofeină au cumpărat un număr semnificativ mai mare de articole și au cheltuit mai mulți bani.

Autorii studiului au analizat impactul cofeinei și în cumpărăturile online, iar rezultatele au fost aceleași.

Cât de sănătoasă este cafeaua?

Analizele realizate de-a lungul timpului au dovedit de cât de bună este cafeaua pentru sănătatea umană. Consumul moderat de cafea ajută, în mod direct, sistemul cardiac și creierul. De asemenea, această băutură reglează nivelul de zahăr din sânge și are beneficii foarte bune pentru ficat.

Băutorii de cafea au șanse reduse cu 60% să dezvolte boli neurodegenerative, precum Parkinson sau Alzheimer. Conform studiilor, consumul de cafea reduce riscul de a face anumite tipuri de cancer, printre care: endometrial, de prostată, gât și cap, de sân, carcinom cu celule bazale și melanom. Recent, un nou studiu a demonstrat efecte benefice și în cadrul cancerului colorectal.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot