Cine bea cafea înainte de cumpărături va cheltui mai mult

24.06.2022
Cine bea cafea înainte de cumpărături va cheltui mai mult

Surprinzător, dar adevărat. Un grup de cercetători a făcut un studiu și a observat că persoanele care consumă cafea înainte de a pleca la cumpărături vor cheltui mai mulți bani. Cum este posibil așa ceva?

Foarte mulți oameni sunt pasionați de cumpărături, în special femeile. Acestea au tendinţa de a-şi cumpăra foarte multe obiecte vestimentare, iar atunci când mai consumă și cafea nu se mai uită la prețul produselor. Pentru a fi corecți, același lucru se întâmplă și în rândul bărbaților în prezent, iar cercetările dovedesc acest lucru.

Bei cafea cu cofeină cheltui mai mulți bani la cumpărături

Dacă încercați să controlați cumpărăturile impulsive, atunci evitați să beți cafea înainte de a face achiziții vestimentare sau de orice fel. Un nou studiu a dezvăluit cum consumul de cofeină influențează ceea ce cumperi și cât cheltuiești la cumpărături.

Cercetările au fost efectuate de Universitatea din Florida de Sud (USF) și au evidențiat faptul că persoanele care au băut o ceașcă de cafea cu cofeină înainte de a face cumpărături au cheltuit cu aproximativ 50% mai mulți bani și au cumpărat cu aproape 30% mai multe articole decât cei care au consumat cafea fără cofeină sau apă, potrivit thehealthsite.com.

Cofeina, ca un stimulent puternic, eliberează dopamină în creier, care excită mintea și corpul. Acest lucru duce la o stare energetică mai mare, care la rândul său sporește impulsivitatea și scade autocontrolul. Drept urmare, consumul de cofeină duce la impulsivitate la cumpărături în ceea ce privește numărul mai mare de articole achiziționate și de bani cheltuiți, a afirmat Dipayan Biswas, profesor de marketing la USF, potrivit sursei citate mai sus.

Echipa care a realizat studiul a poziționat un espressor la intrarea în mai multe magazine, care vindeau produse cu amănuntul iar rezultatele au venit imediat. La intrare, cumpărătorilor li s-a oferit fie o ceașcă de cafea cu cofeină din partea casei (conținând aproximativ 100 mg de cofeină), fie una fără cofeină sau apă. Cercetătorii au verificat apoi chitanțele cumpărătorilor când au ieșit din magazine. Astfel a fost observat că cei care au băut cafea cu cofeină au cumpărat un număr semnificativ mai mare de articole și au cheltuit mai mulți bani.

Autorii studiului au analizat impactul cofeinei și în cumpărăturile online, iar rezultatele au fost aceleași.

Cât de sănătoasă este cafeaua?

Analizele realizate de-a lungul timpului au dovedit de cât de bună este cafeaua pentru sănătatea umană. Consumul moderat de cafea ajută, în mod direct, sistemul cardiac și creierul. De asemenea, această băutură reglează nivelul de zahăr din sânge și are beneficii foarte bune pentru ficat.

Băutorii de cafea au șanse reduse cu 60% să dezvolte boli neurodegenerative, precum Parkinson sau Alzheimer. Conform studiilor, consumul de cafea reduce riscul de a face anumite tipuri de cancer, printre care: endometrial, de prostată, gât și cap, de sân, carcinom cu celule bazale și melanom. Recent, un nou studiu a demonstrat efecte benefice și în cadrul cancerului colorectal.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot