Care este diferența între nes și cafea?

06.12.2023
Care este diferența între nes și cafea?

Cafeaua este un produs consumat zilnic de miliarde de oameni. În fiecare dimineață, în multe dintre colțurile lumii cafeaua este turnată fierbinte în cești și băută pe fugă pentru a ajunge la muncă. Piața oferă clienților mai multor tipuri de cafea, iar una dintre cele mai populare cafele este un praf intens denumit nes. Care este diferența între nes și cafea?

Ce este praful nes?

nes

Dimineața este un moment care nu bucură foarte multe persoane. Fie că ne ridicăm din pat sau că urmează programul de muncă, senzația dimineții nu este întotdeauna plăcută. Acesta este momentul în care intervine cafeaua, băutura atât de cunoscută la nivel mondial care oferă energia necesară zilei. Unii oameni beau o cafea, iar alții mai multe într-o singură zi. Cu zahăr sau fără, cu lapte sau fără, gustul diferă de la o persoană la alta.

În piață există mai multe produse tip băutură care imită cafeaua și care are proprii fani, precum cappuccino, ciocolata caldă, irish sau  nes. Nesul este un praf care combinat cu apă reprezintă o variantă populară printre băutorii de cafea.

Ce este nes-ul?

Multă lume tinde să evite consumarea cafelei nes, considerând că nu este sănătoasă. În realitate, nesul este cafea fără zahăr, înghețată, mărunțită și ulterior deshidratată. Conform specialiștilor, acest proces nu include chimicale, conservanți sau E-uri. Denumirea provine de pe vremea părinților noștri și provine de la „cafea solubilă/instant”. Se prepară instant, mai repede, având același efect energizant precum clasica cafea la filtru sau ibric.

Care este cel mai scump sortiment de cafea?

Cafeaua trebuie să fie un produs accesibil la preț, fiind un produs consumat zilnic de miliarde de oameni. Cu toate acestea, chiar și produsele obișnuite au anumite sortimente care sunt ieșite din tipar. În acest caz, cafeaua despre care urmează să scriem este una atipică, cu un preț piperat chiar și pentru cei mai înrăiți consumatori.

Kopi Luwak este cea mai scumpă cafea din lume. Prețul ridicat și unicitatea sunt rezultate a metodei neobișnuite de producție. Se realizează din boabe de cafea care au fost parțial digerate și ulterior excretate de un animal din Indonezia. Prețul ei poate depăși aproximativ 500 dolari per kilogram.

Iată mai jos întregul proces prin care se realizează cea mai scumpă cafea din lume:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot