Care este diferența între nes și cafea?

06.12.2023
Care este diferența între nes și cafea?

Cafeaua este un produs consumat zilnic de miliarde de oameni. În fiecare dimineață, în multe dintre colțurile lumii cafeaua este turnată fierbinte în cești și băută pe fugă pentru a ajunge la muncă. Piața oferă clienților mai multor tipuri de cafea, iar una dintre cele mai populare cafele este un praf intens denumit nes. Care este diferența între nes și cafea?

Ce este praful nes?

nes

Dimineața este un moment care nu bucură foarte multe persoane. Fie că ne ridicăm din pat sau că urmează programul de muncă, senzația dimineții nu este întotdeauna plăcută. Acesta este momentul în care intervine cafeaua, băutura atât de cunoscută la nivel mondial care oferă energia necesară zilei. Unii oameni beau o cafea, iar alții mai multe într-o singură zi. Cu zahăr sau fără, cu lapte sau fără, gustul diferă de la o persoană la alta.

În piață există mai multe produse tip băutură care imită cafeaua și care are proprii fani, precum cappuccino, ciocolata caldă, irish sau  nes. Nesul este un praf care combinat cu apă reprezintă o variantă populară printre băutorii de cafea.

Ce este nes-ul?

Multă lume tinde să evite consumarea cafelei nes, considerând că nu este sănătoasă. În realitate, nesul este cafea fără zahăr, înghețată, mărunțită și ulterior deshidratată. Conform specialiștilor, acest proces nu include chimicale, conservanți sau E-uri. Denumirea provine de pe vremea părinților noștri și provine de la „cafea solubilă/instant”. Se prepară instant, mai repede, având același efect energizant precum clasica cafea la filtru sau ibric.

Care este cel mai scump sortiment de cafea?

Cafeaua trebuie să fie un produs accesibil la preț, fiind un produs consumat zilnic de miliarde de oameni. Cu toate acestea, chiar și produsele obișnuite au anumite sortimente care sunt ieșite din tipar. În acest caz, cafeaua despre care urmează să scriem este una atipică, cu un preț piperat chiar și pentru cei mai înrăiți consumatori.

Kopi Luwak este cea mai scumpă cafea din lume. Prețul ridicat și unicitatea sunt rezultate a metodei neobișnuite de producție. Se realizează din boabe de cafea care au fost parțial digerate și ulterior excretate de un animal din Indonezia. Prețul ei poate depăși aproximativ 500 dolari per kilogram.

Iată mai jos întregul proces prin care se realizează cea mai scumpă cafea din lume:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot