Care este diferența între nes și cafea?

06.12.2023
Care este diferența între nes și cafea?

Cafeaua este un produs consumat zilnic de miliarde de oameni. În fiecare dimineață, în multe dintre colțurile lumii cafeaua este turnată fierbinte în cești și băută pe fugă pentru a ajunge la muncă. Piața oferă clienților mai multor tipuri de cafea, iar una dintre cele mai populare cafele este un praf intens denumit nes. Care este diferența între nes și cafea?

Ce este praful nes?

nes

Dimineața este un moment care nu bucură foarte multe persoane. Fie că ne ridicăm din pat sau că urmează programul de muncă, senzația dimineții nu este întotdeauna plăcută. Acesta este momentul în care intervine cafeaua, băutura atât de cunoscută la nivel mondial care oferă energia necesară zilei. Unii oameni beau o cafea, iar alții mai multe într-o singură zi. Cu zahăr sau fără, cu lapte sau fără, gustul diferă de la o persoană la alta.

În piață există mai multe produse tip băutură care imită cafeaua și care are proprii fani, precum cappuccino, ciocolata caldă, irish sau  nes. Nesul este un praf care combinat cu apă reprezintă o variantă populară printre băutorii de cafea.

Ce este nes-ul?

Multă lume tinde să evite consumarea cafelei nes, considerând că nu este sănătoasă. În realitate, nesul este cafea fără zahăr, înghețată, mărunțită și ulterior deshidratată. Conform specialiștilor, acest proces nu include chimicale, conservanți sau E-uri. Denumirea provine de pe vremea părinților noștri și provine de la „cafea solubilă/instant”. Se prepară instant, mai repede, având același efect energizant precum clasica cafea la filtru sau ibric.

Care este cel mai scump sortiment de cafea?

Cafeaua trebuie să fie un produs accesibil la preț, fiind un produs consumat zilnic de miliarde de oameni. Cu toate acestea, chiar și produsele obișnuite au anumite sortimente care sunt ieșite din tipar. În acest caz, cafeaua despre care urmează să scriem este una atipică, cu un preț piperat chiar și pentru cei mai înrăiți consumatori.

Kopi Luwak este cea mai scumpă cafea din lume. Prețul ridicat și unicitatea sunt rezultate a metodei neobișnuite de producție. Se realizează din boabe de cafea care au fost parțial digerate și ulterior excretate de un animal din Indonezia. Prețul ei poate depăși aproximativ 500 dolari per kilogram.

Iată mai jos întregul proces prin care se realizează cea mai scumpă cafea din lume:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot