Ce este indicat să faci dimineața înainte de a bea cafea?

25.10.2023
Ce este indicat să faci dimineața înainte de a bea cafea?

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este un ritual matinal sacru, o băutură care ne trezește și ne pregătește pentru ziua ce urmează. Specialiștii în domeniul sănătății susțin că ar trebui făcute unele lucruri înainte de a ne bucura de aceste lichid „magic”. Efectele cafelei sunt cunoscute de cei mai mulți oameni, însă există și câteva aspecte negative de care trebuie să ținem cont.

Potrivit medicului Tara Scott, care deține funcția de director medical la Forum Health Akron și este fondatoarea cabinetului Revitalize, există un pas pe care ar trebui să-l adăugăm înainte de a ne bucura de acea primă ceașcă de cafea. Pe cât de delicioasă și revitalizantă este băutura, cofeina pe care o conține poate avea un efect de deshidratare asupra organismului.

Studiile recente au arătat un lucru interesant: cofeina din cafea stimulează producția de urină, ceea ce poate duce la o pierdere de lichide și, implicit, la deshidratare. Prin urmare, medicii sugerează că ar fi bine să începem ziua cu un pahar de apă înainte de a ne bucura de aroma cafelei. Deși acest lucru nu a fost analizat în mod specific, este o măsură preventivă care poate ajuta la menținerea hidratării, mai ales după orele de somn.

Importanța consumului de apă dimineața este crucială, având în vedere că organismul a trecut prin perioada de repaus în timpul nopții și nu a primit niciun aport de lichide. Deshidratarea poate avea un impact negativ asupra funcției creierului și a stării de spirit, chiar și în cazul pierderii a doar 1% din greutatea corporală sub formă de lichide.

Spălatul pe dinți trebuie făcut înainte să bei cafea

Pe lângă consumul de apă, există un alt obicei matinal care ar trebui să fie inclus în rutina noastră: periajul dinților. Deși mulți dintre iubitorii de cafea consideră că este mai bine să se spele pe dinți după ce savurează mult iubita băutură pentru a preveni petele, experții recomandă contrariul.

Conform dentistului Jeffrey Sulitzer, spălatul pe dinți înainte de a bea cafeaua este benefic pentru îndepărtarea plăcii bacteriene, ceea ce face mai dificilă atașarea petelor de cafea de smalț. Dacă aștepți să te speli pe dinți după cafea, smalțul ar putea fi expus la acizi și pete, crescând eroziunea dinților.

Spălatul pe dinți înainte de a bea cafeaua ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, astfel încât este mai greu ca petele să se lipească de dinți atunci când vă beți cafeaua, a declarat dentistul Jeffrey Sulitzer, potrivit parade.com.

Pentru majoritatea persoanelor, consumul de cafea pe stomacul gol nu prezintă riscuri semnificative. Această practică este frecventă în rândul celor care țin post intermitent sau adoptă o alimentație cu restricții de timp. Cu toate acestea, experții în sănătate avertizează că persoanele cu reflux gastroesofagian sau arsuri la stomac ar putea constata că simptomele lor se înrăutățesc dacă beau cafea pe stomacul gol. Studiile au arătat o legătură între consumul de cafea și arsurile la stomac, deci este important să fii conștient de reacția propriului organism.

În concluzie, cafeaua rămâne o băutură apreciată pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, dar un pic de apă și o igienă orală adecvată ar trebui să fie primii pași în rutina ta dimineața. Așadar, ia-ți o gură de apă, spală-ți dinții și apoi savurează cu poftă acea delicioasă ceașcă de cafea. Astfel, vei obține beneficiile acesteia fără niciun dezavantaj.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot