De ce italienii beau cafeaua dupa masă?

22.06.2022
De ce italienii beau cafeaua dupa masă?

Cafeaua, această băutură inconfundabilă, cu multiple beneficii pentru organismul uman, este consumată de foarte mulți oameni. Cele mai multe persoane aleg să bea o ceașcă de cafea la micul dejun, în timp ce alții beau mai multe cafele pe zi fără să aibă probleme.

Oamenii se feresc să consume cafea la ore târzii ale zilei pentru a putea dormi liniștiți. Trebuie precizat faptul că substanța numită cofeină produce în organismul uman un surplus de energie. Cu toate acestea, italienii nu se feresc de cafea şi comandă câte o ceașcă cu această băutură după fiecare masă. Inclusiv la finalul cinei.

Beneficiile cafelei după masă

Italienii sunt mari consumatori de cafea. Aceştia beau câte un espresso după fiecare masă, chiar şi seara la cină.

Espresso este băutura preferată a persoanelor din Italia încă de când a fost inventat aparatul care produce cafeaua, în Franța, în anul 1822. De atunci băutura s-a răspândit rapid în întreaga lume, iar italienii o consumă după fiecare masă. De ce oare?

Există două motive principale pentru care persoanele din Italia aleg să bea un espresso după ce mănâncă:

  1. cofeina ajută la digestie;
  2. oferă un plus de energie organismului uman.

Specialiștii în prepararea cafelei au afirmat că există mai multă cofeină într-o ceașcă de cafea la filtru sau preparată clasic la ibric, decât într-un espresso. De aceea italienii nu au probleme cu somnul după ce beau un espresso seara, după cină.

Cum să faci un espresso perfect?

După ce achiziționezi un aparat de preparat cafeaua trebuie ca acesta să fie setat cum trebuie pentru a obține cele mai bune băuturi. Presiunea apei este elementul important în realizarea espresso-ului perfect. Cele mai bune arome sunt extrase atunci când mențineți temperatura apei la 92 până la 96 de grade Celsius, deoarece dacă urcă până la 100 de grade Celsius și mai mult, cafeaua va deveni amară.

Temperatura laptelui trebuie să fie păstrată la 55-60 de grade Celsius. Dacă aceasta crește, laptele va deveni dulce din cauza unui fel de caramelizare care începe să aibă loc. Chiar și ceașca trebuie să fie preîncălzită înainte de a servi cafeaua. Astfel, te vei asigura că oaspetele tău nu primește niciodată cafeaua rece.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot