Cele mai tari curiozități despre Franța. De unde vine numele țării?

29.06.2021
Cele mai tari curiozități despre Franța. De unde vine numele țării?

Franța este una dintre cele mai puternice țări din lume, atât din punct de vedere militar cât și economic. Denumită oficial Republica Franceză, aceasta are un regim semi-prezidențial, mare parte din teritoriul său și din populație fiind situate în Europa de Vest, dar cuprinde regiuni și teritorii peste tot în lume.

Cum a apărut cuvântul „Franța”?

Pentru a înțelege etimologia cuvântului „Franța” trebuie să privim mult în trecut. Potrivit istoricilor, termenul provine de la denumirea latină „Francia” care înseamnă tărâmul Francilor. Astfel, această zonă desemna, la origine, o regiune din nordul Europei, populată de către un trib războinic germanic, care se numea Franci. Cu alte cuvinte, la început, Francia nu avea o conotație geo-politică, ci mai mult geografică sau sociologică, similară cu termenul din prezent „Balcani”.

Curiozități despre Franța

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot