De câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso?

05.08.2021
De câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso?

Cafeaua este cea mai consumată băutură din întreaga lume. Aroma sa inconfundabila o face să fie apreciată de majoritatea oamenilor. În prezent, există mai multe tipuri de cafele și modalități de a o prepara. Potrivit datelor oficiale, în lume, în fiecare an, se beau peste 400 de miliarde de cești de cafea. O nimica toată, nu?

Câte boabe de cafea intră la un espresso?

Consumul de cafea nu este numai un răsfăț pentru papilele gustative, ci are și multe beneficii pentru sănătatea umană. Totodată, este și un moment oportun de a socializa cu persoanele dragi. Drept urmare, espresso este unul dintre cele mai populare și mai consumate tipuri de cafele la nivel modnial.

Nu multă lume știe, însă, că pentru a prepara un espresso este nevoie de nu mai puțin de 42 de boabe de cafea. Apa fierbinte sub presiune și cele 42 de boabe prăjite și măcinate se amestecă și creează o băutură superioară, cu un strat de spumă fin și cremos. Espresso a fost pregătit manual, pentru prima dată, la începutul secolului al XX-lea la Milano, în Italia. Ulterior, au apărut diferite mașinării pentru a crea această băutură delicioasă.

Curiozități despre cafea

Beneficiile consumului de cafea

Beneficiile cafelei au fost evidențiate de mai multe ori de cercetări realizate în întreaga lume. Această băutură este sănătoasă atâta timp cât nu este consumată în exces. Cercetătorii au analizat cafeaua și sunt de părere că aceasta ajută organismul uman atunci când este băută moderat. Consumul de cafea poate ajuta pe lângă îmbunătățirea stării de spirit și la combaterea depresiei, dar și la întârzierea dezvoltării anumitor boli degenerative.

Conform unui studiu japonez, cofeina nu este ingredientul cheie care se găsește în cafea. Oamenii de știință au descoperit că există numeroase substanțe în boabele de cafea benefice pentru organismul uman. Potrivit acestora, cele mai importante substanțe sunt antioxidanții care ajută la protejarea celulelor împotriva acțiunii radicalilor liberi. Persoanele care consumă cafea primesc o doză importantă de antioxidanți, magneziu și crom care ajută la reglarea nivelului glicemiei.

Consumul moderat de cafea ajută, în mod direct, sistemul cardiac și creierul. De asemenea, această băutură reglează nivelul de zahăr din sânge și are beneficii foarte bune pentru ficat.

Băutorii de cafea au șanse reduse cu 60% să dezvolte boli neurodegenerative, precum Parkinson sau Alzheimer. Conform studiilor, consumul de cafea reduce riscul de a face anumite tipuri de cancer, printre care: endometrial, de prostată, gât și cap, de sân, carcinom cu celule bazale și melanom. Recent, un nou studiu a demonstrat efecte benefice și în cadrul cancerului colorectal.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot