De ce unii oameni preferă să savureze cafeaua cu un pahar de apă alături? Care este explicația?

21.08.2019
De ce unii oameni preferă să savureze cafeaua cu un pahar de apă alături? Care este explicația?

Există regiuni pe glob unde cafeaua este servită musai alături de un pahar de apă plată. De exemplu, în Turcia și Grecia, există o lege nescrisă potrivit căreia cafeaua vine la pachet cu un pahar de apă.

La mijloc sunt o serie de explicații pentru care cafeaua se servește cu apă. De exemplu, în țări precum Grecia și Turcia, clima este extrem de caldă. Tocmai de aceea, o cafea fierbinte nu este întotdeauna cea mai bună alegere când afară sunt peste 30 de grade Celsius. Așadar, o cafea care vine cu un pahar de apă rece este de multe ori cel mai reușit mix.

Cât timp ar trebui să țipi pentru a încălzi o ceașcă de cafea?

Totodată, gustul cafelei puternice provoacă sete. Apa este cea care îi ajută pe consumatori să scape de efectul mai puțin plăcut al gustului. Experții susțin că a alătura un pahar de apă unei cafele este o decizie înțeleaptă din punct de vedere fiziologic. De ce? Conform cercetătorilor, efectul cofeinei durează doar 20 de minute, iar apoi apare suprimarea sistemului nervos. Dacă apa este consumată la 10 minute după cafea, se prelungește efectul tonifiant al cafelei.

Cafeaua consumată cu un pahar de apă este benefică și pentru cei cu hipertensiune arterială.

Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?

Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă? Cui nu-i place cafeaua la ibric? O cafea excelentă nu poate fi făcută de toată lumea. Cum iese cea mai bună cafeaua la ibric?
Se pune apă în ibric (câte cești de cafea se beau) și se adaugă cafeaua, câte o linguriță plină-vârf pentru fiecare ceașcă, atunci când apa fierbe. Dacă se fac mai multe cafele, se mai adaugă o linguriță la fiecare 4 cești de cafea.

Ce este cafeaua?

Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cafeină și care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea robusta (Coffea canephora).

Conform isotriei, arborele de cafea își are originile în Etiopia de unde a fost adusă în lumea arabă. În urmă cu sute de ani, cafeaua era considerată aliment și nu băutură, iar boabele se consumau crude. De obicei, membrii triburilor mâncau cafea pentru a avea energie în luptele cu rivalii.

Din Orientul Mijlociu cafeaua s-a răspândit în India, Indonezia și America, dar și în Italia. Astăzi, cafeaua este a doua cea mai tranzacționată marfă de pe Glob după petrol.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot