Cât timp ar trebui să țipi pentru a încălzi o ceașcă de cafea?

21.06.2019
Cât timp ar trebui să țipi pentru a încălzi o ceașcă de cafea?

Cui nu-i place cafeaua dimineața? Totuși, una dintre caracteristicile pe care ar trebui să le aibă o ceașcă de cafea consumată dimineața, ar fi să fie caldă. Ce te faci dacă nu ai la îndemână nimic să o încălzești? Țipi la ea! Da, ai citit bine.

Fizicienii de la Societatea Americană de Fizică au descoperit că poţi încălzi o ceaşcă de cafea doar ţipând la ea. Dacă vrei să faci economie de gaze, poţi încălzi cafeaua folosind legile fizicii.

Pentru ca o ceașcă de cafea să se încălzească, ar trebui să ţipi constant către ceaşca de cafea timp de 1 an, 7 luni, 26 de zile, 20 de ore, 26 de minute şi 40 de secunde pentru a încălzi lichidul utilizând numai energia sunetului (conform definiției, energia sonoră este energia mecanică a mediilor în care se propagă sunete, față de o stare de referință în care în acele medii nu există sunete).

Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?

Simplu, nu-i așa? Partea proastă este că într-un an și jumătate de țipat (dacă te țin corzile vocale), îți cam trece pofta de cafea.

Băutorii de cafea au un risc scăzut de boli cardiovasculare

Un studiu condus pe o durată de 40 de ani a scos la iveală faptul că băutorii de cafea prezintă un risc scăzut de boli cardiovasculare şi neurodegenerative.

”Am observat că beneficiile cafelei sunt mai accentuate sau evidente la oamenii care nu fumează”, a spus Hu, cercetător şi profesor la Universitatea de la Harvard.

Ce este cafeaua?

Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cafeină și care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea robusta (Coffea canephora).

Conform isotriei, arborele de cafea își are originile în Etiopia de unde a fost adusă în lumea arabă. În urmă cu sute de ani, cafeaua era considerată aliment și nu băutură, iar boabele se consumau crude. De obicei, membrii triburilor mâncau cafea pentru a avea energie în luptele cu rivalii.

Din Orientul Mijlociu cafeaua s-a răspândit în India, Indonezia și America, dar și în Italia.

Curiozități despre cafea:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot