De unde vine numele băuturii cappuccino?

25.03.2018
De unde vine numele băuturii cappuccino?

Faimosul cappuccino este astăzi una dintre cele mai iubite băuturi de pe Glob. Totuși, cum a apărut băutura cunoscută în toată lumea și de ce poartă denumirea de „cappuccino”?

Pentru ca băutura denumită cappuccino să ia naștere, a fost suficient ca spuma de lapte să fie adăugată în cafea. Numele de „cappuccino” provine de la culoarea acestei băuturi, care era asemănătoare culorii hainelor pe care le purtau călugării Capucini. Aceștia purtau robe maronii, cu o glugă conică, care, de altfel, le-a dat și numele.

Totododată, înfățișarea capucinilor a dus la denumirea unui gen de maimuțe cu coadă din America Centrală și America de Sud (Cebus). În limba italiană, „cappuccio” înseamnă glugă. Diminutivul cuvântului, tradus ca „glugă mică” sau „gluguță”, este „cappuccino”.

Ce este ordinul călugărilor capucini?

Ordinul Fraților Capucini, cunoscut, în vorbirea populară, drept cel al Călugărilor Capucini, a apărut în Italia în anul 1520, atunci când Matteo da Bascio, un franciscan, a decis să fondeze o confrerie a discipolilor Sfântului Francisc de Assisi. Capucinii sunt cunoscuți sub acest nume datorită glugii caracteristice. În spațiul de limbă germană sunt numiți Kapuziner sau „franciscani maro” („braune Franziskaner”), după culoarea maro a rasei.

Care este rețeta unui cappuccino perfect?

Pentru a prepara un cappuccino delicos după o rețetă italiană 100% originală, acesta ar trebui să aibă în părți egale espresso, lapte fiert si spumă de lapte (special realizată pentru cappuccino), cam 60 ml fiecare. Băutura se servește, de obicei, într-o ceașcă de 180 de ml.

Când a apărut primul cappuccino?

Băutura denumită cappuccino a fost inventată odată cu apariția espresoarelor de cafea. Se întâmpla la începutul secolului al XX-lea. În anii ’30 a apărut prima mențiune în italiană a capucinoului, dar și primele fotografii ale acestei băuturi în presa din Peninsulă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot