Câtă carne se ascunde în produsele de la McDonald’s?

09.06.2023
Câtă carne se ascunde în produsele de la McDonald’s?

Lanțul de restaurante McDonald’s continuă să fie cea mai mare rețea de fast-food din lume. Prezent în cele mai multe țări din lume, brandul cu arcada aurie bucură inimile copiilor și adulților deopotrivă de fiecare dată când se hotărăsc să mănânce. Cu toate acestea, numeroase scandaluri au apărut din cauza provenienței cărnurilor din burgeri. Câtă carne este cu adevărat în mâncarea de tip fast-food de la McDonald’s?

Câtă carne au burgerii de la McDonald’s?

McDonald's

McDonald’s este una dintre cele mai importante și vechi companii din România democratică. Primul punct de lucru s-a deschis în București în anul 1995 și de atunci, în aproape toate orașele mari din țară putem găsi acest local cu burgeri. Cu peste 5.000 de angajați în piața locală, McDonald’s continuă să fie un angajator important în comunitate.

Compania își are originile în Statele Unite, de unde ulterior și-a extins ramurile în cele mai multe țări. Fie că vorbim de Australia, Africa de Sud sau Japonia, găsim cel puțin un astfel de restaurant, iar oamenii stau la coadă pentru a gusta din preparate.

În ultimii ani, tot mai multe zvonuri și procese au apărut în spațiul public care susțin că produsele de la acest restaurant sunt de slabă calitate sau chiar că nu există carne în ele. Jamie Oliver, un renumit bucătar britanic a câștigat un proces intentat companiei în care a demonstrat că produsele NU sunt comestibile. În cadrul emisiunilor proprii, celebrul bucătar a demonstrat că burgerii conțin hidroxid de amoniu, iar faimoasele McNuggets sunt făcute din resturile de la pui.

Cu toate acestea, cele mai înspăimântătoare zvonuri au fost negate oficial de companie. Pentru un timp foarte îndelungat, exista zvonul care afirma că o companie misterioasă numită „100% carne” era distribuitorul oficial al restaurantului, iar carnea de vită nu era într-adevăr de origine animală. Conform oficialilor Mc’Donald’s, toate produsele sunt realizate din carne naturală, fără conservanți sau aditivi.

În ce țări nu există arcada galbenă?

Deși McDonald’s este cel mai popular lanț de restaurante fast-food, nu toată lumea este de acord cu această politică. Astfel că, inclusiv în anul 2023, celebra arcadă galbenă nu este prezentă în toate statele din lume.

Cea mai importantă țară din listă este Rusia. Până în anul 2022, Donald și burgerii săi puteau fi cumpărați din Rusia. Războiul pornit împotriva Ucrainei a făcut ca marile companii străine să plece, inclusiv McDonald’s.

Alte țări importante unde nu putem mânca acești burgeri sunt: Armenia, Cambodgia, Islanda, Albania, Cuba, Kosovo, Liechtenshein, Monaco sau Muntenegru.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot