Care sunt adevăratele povești nespuse despre McDonald’s?

08.10.2020
Care sunt adevăratele povești nespuse despre McDonald’s?

Fiecare dintre noi a fost măcar o dată să mănânce într-un restaurant din lanțul McDonald’s. Big Mac-ul, Happy Meal-ul sau faimoșii cartofi prăjiți sunt doar câteva dintre micile plăceri pe care le savurăm ori de câte ori mergem la McDonald’s. Uneori, pofta de Big Mac, de cartofi prăjiți sau de un McFlurry nu poate fi satisfăcută în nici un alt restaurant.

Brand-ul McDonald’s a fost înființat în anul 1940 de Richard și Maurice McDonald (cunoscuți și sub numele de Dick și Mac). Câțiva ani mai târziu, un antreprenor pe nume Ray Kroc s-a folosit de perioada dificilă cauzată de inflație și a cumpărat restaurantul de la cei doi frați.

Conform istoriei oficiale a faimosului lanț de restaurante, Kroc a cumpărat McDonald’s în 1961 contra sumei de 2,7 milioane de dolari, adică aproximativ 23 de milioane de dolari în banii de astăzi. Statisticile spun că, în 2018, valoarea de piață a mărcii McDonald’s depășea 126 miliarde de dolari.

Poveștile nespuse despre McDonald’s

În timp ce clienții din Statele Unite s-ar putea să nu fi auzit despre asta, McDonald’s Japonia s-a confruntat cu mari probleme în anul 2014. Atât de mari și atât de grele au fost aceste probleme încât revista americană Mother Jones a raportat o scădere a vânzărilor cu peste 10% în luna iulie. Scăderi similare ale vânzărilor au fost înregistrate pentru lunile următoare.

Acest lucru s-a întâmplat după ce un client a găsit fragmente de plastic într-o porție de Chicken McNuggets despre care se credea că au fost produse la o fabrică Cargill din Thailanda. McDonald’s a scos din producție aproape un milion de McNuggets într-o singură zi. În aceeași săptămână, un client din Misawa a găsit o bucată de vinil tot într-o comandă care conținea McNuggets.

McDonald’s este cel mai mare distribuitor de jucării din lume

McDonald’s nu se referă doar la mâncare. Generația milenialilor are amintiri plăcute despre Happy Meal datorită jucăriilor din interiorul pachetelor. Happy Meal a apărut în anul 1979 și costa la acea vreme 1 dolar american. De atunci, meniurile pentru copii au devenit un element de bază și popular în întreaga lume.

Atât de populare sunt meniurile Happy Meal încât, în 2004, acestea reprezentau aproximativ 20% din vânzări, ceea ce a făcut din McDonald’s cel mai mare distribuitor de jucării din lume, câștigându-i pe copii clienți pe viață.

McDonald’s nu este cel mai mare lanț de fast-food din SUA

McDonald’s are restaurante peste tot în lume, însă asta nu înseamnă că este și cel mai mare lanț fast-food din lume în ceea ce privește numărul de restaurante. Concret, cu cele 37.241 de restaurante, McDonald’s este al doilea lanț la nivel global după lanțul Subway, care dispune de 43.912 de restaurante în întreaga lume. Pe locul al treilea în acest clasament se situează Starbucks, care are 27.339 de cafenele la nivel mondial.

De ce nu mai este Ronald McDonald prezent în restaurante?

Timp de câteva decenii, Ronald McDonald a fost mascota McDonald’s, dar în ultimii ani oamenii au semnat o petiție prin care cereau retragerea acestuia. Motivul? Milioane de părinți de pretutindeni erau nemulțumiți de faptul că mascota atrage copiii către produsele alimentare nesănătoase („junk food”).

Ronald era des asociat cu mascota Joe Camel care reprezenta o companie, ulterior condamnată că încerca să atragă tinerii către viciosul tutun. Astăzi, apare doar ocazional – la parade de Ziua Recunoștinței Parade și, bineînțeles, la Ronald McDonald House Charities.

Acest lucru a împins compania să își îndrepte marketingul mai mult către adulți. Cu toate că activitatea companiei McDonald’s a fost de-a lungul anilor în centrul atenţiei din cauza scandalurilor în care a fost implicată, studiile au arătat că 1% din populaţia lumii mănâncă zilnic de la McDonald’s.

 

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Top trei zodii care nu iartă și nu uită. Nu cumva să le greșești, se...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising