Care sunt cele 4 capitale din Europa fără niciun restaurant McDonald’s?

19.10.2023
Care sunt cele 4 capitale din Europa fără niciun restaurant McDonald’s?

Potrivit datelor oficiale, există peste 34.000 de restaurante McDonald’s în 118 țări și, cu toate acestea, fanii mâncării de tip fast-food s-ar putea să fie surprinși să afle că există state care nu au un astfel de restaurant. Multe orașe nu au avut niciodată un McDonald’s sau au fost nevoite să le închidă din cauza dificultăților economice, ceea ce a însemnat că fast-foodul nu era accesibil sau convenabil pentru majoritatea populației.

În Europa, există patru capitale europene unde nu poți găsi un McDonald’s. Cei care ajung în aceste zone vor fi surprinși să descopere că nu pot să mănânce un Big Mac și vor trebui să își satisfacă foamea la alte restaurante.

Capitalele din Europa fără McDonald’s

Islanda a avut odată trei restaurante McDonald’s începând cu anul 1993. Cu toate acestea, costurile ridicate de import, în urma crizei financiare din 2008, au dus la închiderea lor. Astfel, Big Mac a devenit cel mai scump din lume, crescând cu 20% în preț (unde un kilogram de ceapă se spune că costa la fel de mult ca o sticlă bună de whisky). Magazinele McDonald’s au fost ulterior transformate în lanțul islandez de restaurante de tip fast-food Metro, cu ultimul restaurant închis în 2009. Drept urmare, în capitala Islandei, Reykjavik, nu există niciun restaurant McDonald’s.

În 2003, a fost deschis un restaurant McDonald’s în Muntenegru, dar acesta a fost un restaurant mobil, nu unul construit într-o clădire. Deși a fost popular, nu a reușit să devină o prezență permanentă și a rezistat doar câteva luni, deoarece Guvernul și afacerile locale au împiedicat dezvoltarea sa. Așadar, în Muntenegru nu există niciun restaurant McDonald’s și, ca atare, nici în capitala Podgoriţa nu putem găsi un astfel de local.

O altă țară unde nu există niciun restaurant McDonald’s este Albania. După căderea regimului comunist în 1992, Albania s-a deschis treptat către lumea occidentală și economia de piață. Cu toate acestea, extinderea lanțurilor internaționale de restaurante a fost mai lentă în comparație cu alte țări din Europa. În timp ce au fost deschise restaurante de tip fast-food în Tirana, McDonald’s nu a reușit să-și facă loc în piața locală.

Vaticanul nu a avut niciodată un McDonald’s. Este singura țară și capitală din Europa care nu a avut niciodată un astfel de restaurant, deși există unul la doar 100 de metri de granițele acestuia, potrivit thesun.co.uk. Iată, așadar, că acest celebru lanț de fast-food nu a reușit să cucerească pe toată lumea cu burgerii săi, iar oamenii au preferat să consume mâncare mai sănătoasă.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot