Care sunt cele 4 capitale din Europa fără niciun restaurant McDonald’s?

19.10.2023
Care sunt cele 4 capitale din Europa fără niciun restaurant McDonald’s?

Potrivit datelor oficiale, există peste 34.000 de restaurante McDonald’s în 118 țări și, cu toate acestea, fanii mâncării de tip fast-food s-ar putea să fie surprinși să afle că există state care nu au un astfel de restaurant. Multe orașe nu au avut niciodată un McDonald’s sau au fost nevoite să le închidă din cauza dificultăților economice, ceea ce a însemnat că fast-foodul nu era accesibil sau convenabil pentru majoritatea populației.

În Europa, există patru capitale europene unde nu poți găsi un McDonald’s. Cei care ajung în aceste zone vor fi surprinși să descopere că nu pot să mănânce un Big Mac și vor trebui să își satisfacă foamea la alte restaurante.

Capitalele din Europa fără McDonald’s

Islanda a avut odată trei restaurante McDonald’s începând cu anul 1993. Cu toate acestea, costurile ridicate de import, în urma crizei financiare din 2008, au dus la închiderea lor. Astfel, Big Mac a devenit cel mai scump din lume, crescând cu 20% în preț (unde un kilogram de ceapă se spune că costa la fel de mult ca o sticlă bună de whisky). Magazinele McDonald’s au fost ulterior transformate în lanțul islandez de restaurante de tip fast-food Metro, cu ultimul restaurant închis în 2009. Drept urmare, în capitala Islandei, Reykjavik, nu există niciun restaurant McDonald’s.

În 2003, a fost deschis un restaurant McDonald’s în Muntenegru, dar acesta a fost un restaurant mobil, nu unul construit într-o clădire. Deși a fost popular, nu a reușit să devină o prezență permanentă și a rezistat doar câteva luni, deoarece Guvernul și afacerile locale au împiedicat dezvoltarea sa. Așadar, în Muntenegru nu există niciun restaurant McDonald’s și, ca atare, nici în capitala Podgoriţa nu putem găsi un astfel de local.

O altă țară unde nu există niciun restaurant McDonald’s este Albania. După căderea regimului comunist în 1992, Albania s-a deschis treptat către lumea occidentală și economia de piață. Cu toate acestea, extinderea lanțurilor internaționale de restaurante a fost mai lentă în comparație cu alte țări din Europa. În timp ce au fost deschise restaurante de tip fast-food în Tirana, McDonald’s nu a reușit să-și facă loc în piața locală.

Vaticanul nu a avut niciodată un McDonald’s. Este singura țară și capitală din Europa care nu a avut niciodată un astfel de restaurant, deși există unul la doar 100 de metri de granițele acestuia, potrivit thesun.co.uk. Iată, așadar, că acest celebru lanț de fast-food nu a reușit să cucerească pe toată lumea cu burgerii săi, iar oamenii au preferat să consume mâncare mai sănătoasă.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ofertă de 50 de milioane de dolari!
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ...
În anul 1962, un bărbat de 37 de ani din Anglia pe nume Brendon Grimshaw a demisionat brusc. Brendon Grimshaw lucra ca redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, Anglia. Cu banii pe... citește tot
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot