Câtă carne se ascunde în produsele de la McDonald’s?

09.06.2023
Câtă carne se ascunde în produsele de la McDonald’s?

Lanțul de restaurante McDonald’s continuă să fie cea mai mare rețea de fast-food din lume. Prezent în cele mai multe țări din lume, brandul cu arcada aurie bucură inimile copiilor și adulților deopotrivă de fiecare dată când se hotărăsc să mănânce. Cu toate acestea, numeroase scandaluri au apărut din cauza provenienței cărnurilor din burgeri. Câtă carne este cu adevărat în mâncarea de tip fast-food de la McDonald’s?

Câtă carne au burgerii de la McDonald’s?

McDonald's

McDonald’s este una dintre cele mai importante și vechi companii din România democratică. Primul punct de lucru s-a deschis în București în anul 1995 și de atunci, în aproape toate orașele mari din țară putem găsi acest local cu burgeri. Cu peste 5.000 de angajați în piața locală, McDonald’s continuă să fie un angajator important în comunitate.

Compania își are originile în Statele Unite, de unde ulterior și-a extins ramurile în cele mai multe țări. Fie că vorbim de Australia, Africa de Sud sau Japonia, găsim cel puțin un astfel de restaurant, iar oamenii stau la coadă pentru a gusta din preparate.

În ultimii ani, tot mai multe zvonuri și procese au apărut în spațiul public care susțin că produsele de la acest restaurant sunt de slabă calitate sau chiar că nu există carne în ele. Jamie Oliver, un renumit bucătar britanic a câștigat un proces intentat companiei în care a demonstrat că produsele NU sunt comestibile. În cadrul emisiunilor proprii, celebrul bucătar a demonstrat că burgerii conțin hidroxid de amoniu, iar faimoasele McNuggets sunt făcute din resturile de la pui.

Cu toate acestea, cele mai înspăimântătoare zvonuri au fost negate oficial de companie. Pentru un timp foarte îndelungat, exista zvonul care afirma că o companie misterioasă numită „100% carne” era distribuitorul oficial al restaurantului, iar carnea de vită nu era într-adevăr de origine animală. Conform oficialilor Mc’Donald’s, toate produsele sunt realizate din carne naturală, fără conservanți sau aditivi.

În ce țări nu există arcada galbenă?

Deși McDonald’s este cel mai popular lanț de restaurante fast-food, nu toată lumea este de acord cu această politică. Astfel că, inclusiv în anul 2023, celebra arcadă galbenă nu este prezentă în toate statele din lume.

Cea mai importantă țară din listă este Rusia. Până în anul 2022, Donald și burgerii săi puteau fi cumpărați din Rusia. Războiul pornit împotriva Ucrainei a făcut ca marile companii străine să plece, inclusiv McDonald’s.

Alte țări importante unde nu putem mânca acești burgeri sunt: Armenia, Cambodgia, Islanda, Albania, Cuba, Kosovo, Liechtenshein, Monaco sau Muntenegru.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot