România intră în istorie. Un Boeing 737 a plecat de pe Băneasa și a aterizat pe Otopeni. 11 km și un pic

09.01.2024
România intră în istorie. Un Boeing 737 a plecat de pe Băneasa și a aterizat pe Otopeni. 11 km și un pic

Lumea este într-o continuă evoluție și adaptare la noile realități. Drept urmare, industria aviatică trebuie să țină și ea cont de nevoile oamenilor și să realizeze curse acolo unde se cere.

Într-un eveniment neașteptat și istoric pentru acest domeniu, compania Ryanair a reușit să stabilească un nou record, efectuând primul zbor cu succes între Aeroportul Băneasa și Otopeni. Această performanță remarcabilă a avut loc în contextul unor condiții meteo dificile și a unei piste în stare necorespunzătoare pe Aeroportul Henri Coandă, unde trebuia să aterizeze inițial.

Vremea a schimbat planul de zbor

Ryanair intră în istorie ca fiind prima companie din lume care a reușit să zboare cu succes de pe aeroportul Băneasa până la Otopeni cu un avion de pasageri.

Evenimentul a început să se desfășoare când un avion Ryanair, care opera pe ruta Trevis-Otopeni, a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul Băneasa din cauza condițiilor meteo ostile și a stării necorespunzătoare a pistei de pe Aeroportul Henri Coandă. Cu toate acestea, echipajul și compania au reușit să gestioneze situația cu profesionalism și eficiență.

După o aterizare sigură pe Aeroportul Băneasa, compania Ryanair a decis să nu debarce pasagerii și să continue călătoria spre Otopeni. Aeronava a fost pregătită pentru zbor, fiind realizată degivrarea și realimentarea. În timp ce Aeroportul Băneasa a fost gata să proceseze pasagerii, operațiunile de pe pista 08R-26L de la Otopeni au fost temporar întrerupte pentru tratamentul antiîngheț.

Astfel, la 20:52, avionul Ryanair a decolat din Băneasa, având ca destinație finală Aeroportul Otopeni. Cu o durată de zbor de doar 21 de minute, această călătorie a intrat imediat în istorie, stabilind un record și dovedind flexibilitatea și capacitatea de adaptare a companiei Ryanair în fața unor circumstanțe neașteptate.

În seara zilei de 8 ianuarie a.c., o aeronavă aparținând companiei Ryanair și care efectua un zbor pe ruta Treviso – București Henri Coandă, cu ora programată pentru aterizare 18.30, a solicitat aterizarea pe aeroportul de rezervă, București Băneasa – Aurel Vlaicu.

După aterizarea efectuată la ora 19.04, compania aeriana Ryanair a luat decizia de a nu debarca pasagerii și a solicitat alimentarea și degivrarea aeronavei în vederea decolării către Otopeni. Facem precizarea că Aeroportul Băneasa era pregătit (atât din punct de vedere al infrastructurii cât și al serviciilor la sol) pentru procesarea pasagerilor.

Menționăm că, în vederea îndepărtării depunerilor de zăpadă și tratării antiîngheț a pistei 08R-26L (Otopeni), a fost anunțată închiderea operării pe această pistă pentru intervalul 18.30-19.10, a transmis Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) într-un comunicat de presă.

Evenimentul a fost confirmat și omologat, marcând un moment deosebit în evoluția zborurilor comerciale. Situația este una inedită, fiindcă distanța între cele două aeroporturi este foarte mică, iar pasagerii nu ar fi trebuit să fie transportați la destinația finală putând pleca deja acasă. Cu toate acestea, compania Ryanair a decis să se respecte planul inițial.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot