De ce este mereu frig în avion?

11.10.2023
De ce este mereu frig în avion?

Avionul reprezintă cea mai rapidă metodă de transport pe care o avem la dispoziție. Într-un timp destul de rapid, putem să călătorim într-o țară pe care am vrut dintotdeauna să o vizităm. Serviciile aeronavelor sunt unele de calitate, unde nu avem voie cu apă din afară, iar mâncarea este mereu bună. Cu toate acestea, de ce este mereu frig în avion?

De ce este mereu frig la bord?

avion

Drumul cu avionul poate fi unul nu foarte comod dacă distanța este foarte mare. Un drum între România și Italia are o durată de aproximativ 2 ore, timp în care poți citi câteva pagini din cartea preferată sau te poți uita la un film interesant. Însă pentru a ajunge în destinații exotice, precum Dubaiul, timpul ajunge la aproximativ 5 ore.

Acest interval de timp creează un disconfort în corpul uman, apărând oboseala, durerile de cap și chiar amorțeala. Din rațiuni economice, companiile constructoare de avioane au pus la dispoziție un spațiu mic la picioare, spătare relativ drepte. Astfel că, după o perioadă mai lungă în avion, nu te mai simți confortabil. Pe lângă amorțeala din avion, intervine încă o problemă, frigul.

Cu siguranță, toți cei care au avut ocazia să zboare cu avionul au simțit cum frigul din avion este omniprezent, neavând posibilitatea de a-l opri. De aceea, chiar și pe timp de vară, mulți oameni aleg să își ia cu ei un hanorac pentru a-l purta pe timpul zborului.

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Americană pentru Testare și Materiale, din păcate pasagerii sunt predispuși la o stare de leșin în avion mai mult decât atunci când sunt la sol. Acest lucru se datorează în principal din cauza hipoxiei. Aceasta este o afecțiune medicală care apare în momentul în care țesutul corpului nu primește suficient oxigen. Conform doctorilor, hipoxia se poate declanșa pe bază de supraîncălzie.

În concluzie, companiile de zbor setează temperatura scăzută la bord pentru a scădea șansele ca pasagerii să leșine. Deși frigul este un inconvenient pentru mulți, acesta este necesar pentru a nu periclita sănătatea și bunăstarea pasagerilor.

Companiile dau pături

Multe dintre companiile de top dau pasagerilor pături sigilate pentru zborurile lungi. Acesta este cazul Qatar Airwais sau Turkish Airlines. Kitul mai conține căști de unică folosință și o pernă de dormit.

Câte locuri sunt într-un avion low-cost?

Companiile low-cost sunt cele mai accesibile căi prin care turiștii pot alege să meargă în destinațiile mult alese. Serviciile acestora sunt de calitate, însă construcția aeronavelor este diferită față de companiile de linie. Spațiul la picioare este mai mic, distanța între tine și ceilalți pasageri este redusa, iar avioanele au dimensiuni mai mici.

Cu toate acestea, avioanele low-cost au cucerit cerul, iar tot mai mulți oameni aleg să călătorească cu acestea datorită prețurilor reduse. Cele mai răspândite aeronave ale companiilor low-cost sunt Airbus A320. Acestea au nu mai puțin și nu mai mult de 180 de locuri.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot