De ce este mereu frig în avion?

11.10.2023
De ce este mereu frig în avion?

Avionul reprezintă cea mai rapidă metodă de transport pe care o avem la dispoziție. Într-un timp destul de rapid, putem să călătorim într-o țară pe care am vrut dintotdeauna să o vizităm. Serviciile aeronavelor sunt unele de calitate, unde nu avem voie cu apă din afară, iar mâncarea este mereu bună. Cu toate acestea, de ce este mereu frig în avion?

De ce este mereu frig la bord?

avion

Drumul cu avionul poate fi unul nu foarte comod dacă distanța este foarte mare. Un drum între România și Italia are o durată de aproximativ 2 ore, timp în care poți citi câteva pagini din cartea preferată sau te poți uita la un film interesant. Însă pentru a ajunge în destinații exotice, precum Dubaiul, timpul ajunge la aproximativ 5 ore.

Acest interval de timp creează un disconfort în corpul uman, apărând oboseala, durerile de cap și chiar amorțeala. Din rațiuni economice, companiile constructoare de avioane au pus la dispoziție un spațiu mic la picioare, spătare relativ drepte. Astfel că, după o perioadă mai lungă în avion, nu te mai simți confortabil. Pe lângă amorțeala din avion, intervine încă o problemă, frigul.

Cu siguranță, toți cei care au avut ocazia să zboare cu avionul au simțit cum frigul din avion este omniprezent, neavând posibilitatea de a-l opri. De aceea, chiar și pe timp de vară, mulți oameni aleg să își ia cu ei un hanorac pentru a-l purta pe timpul zborului.

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Americană pentru Testare și Materiale, din păcate pasagerii sunt predispuși la o stare de leșin în avion mai mult decât atunci când sunt la sol. Acest lucru se datorează în principal din cauza hipoxiei. Aceasta este o afecțiune medicală care apare în momentul în care țesutul corpului nu primește suficient oxigen. Conform doctorilor, hipoxia se poate declanșa pe bază de supraîncălzie.

În concluzie, companiile de zbor setează temperatura scăzută la bord pentru a scădea șansele ca pasagerii să leșine. Deși frigul este un inconvenient pentru mulți, acesta este necesar pentru a nu periclita sănătatea și bunăstarea pasagerilor.

Companiile dau pături

Multe dintre companiile de top dau pasagerilor pături sigilate pentru zborurile lungi. Acesta este cazul Qatar Airwais sau Turkish Airlines. Kitul mai conține căști de unică folosință și o pernă de dormit.

Câte locuri sunt într-un avion low-cost?

Companiile low-cost sunt cele mai accesibile căi prin care turiștii pot alege să meargă în destinațiile mult alese. Serviciile acestora sunt de calitate, însă construcția aeronavelor este diferită față de companiile de linie. Spațiul la picioare este mai mic, distanța între tine și ceilalți pasageri este redusa, iar avioanele au dimensiuni mai mici.

Cu toate acestea, avioanele low-cost au cucerit cerul, iar tot mai mulți oameni aleg să călătorească cu acestea datorită prețurilor reduse. Cele mai răspândite aeronave ale companiilor low-cost sunt Airbus A320. Acestea au nu mai puțin și nu mai mult de 180 de locuri.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot