Cea mai lungă cursă aeriană directă internă din lume are o lungime de aproape 16.000 de km. Nu, nu este în Rusia!

06.06.2024
Cea mai lungă cursă aeriană directă internă din lume are o lungime de aproape 16.000 de km. Nu, nu este în Rusia!

Cel mai lung zbor intern din lume este între Paris și Papeete în Tahiti și acoperă o distanță de aproape 16.000 de km. În anul 1880, Tahiti a devenit colonie franceză. În 1957, insulele au fost reconstituite într-un teritoriu francez de peste mări și au primit numele oficial Polinezia Franceză.

Franța are teritorii în toată lumea, chiar și la zeci de mii de km distanță. De aceea, nu greșim când spunem că cea mai lungă cursă aeriană internă directă din lume are o lungime de aproape 16.000 de km. Cursa Paris Papeete (capitala Tahiti) durează peste 16 de ore și leagă capitala Franței de capitala Tahiti.

Zborul a fost inaugurat de compania Air Tahiti Nui, o companie aeriană franceză cu sediul în Polinezia Franceză în anul 2020.

Tot Franța deține și al 2-lea cel mai lung zbor direct intern din lume care leagă Paris de Insula Reunion situata în Oceanul Indian, la est de Madagascar si sud-vest de Mauritius. Distanța este de aproximativ 9500 de km, notează site-ul simpleflying.com.

Prima cursă aeriană din România a fost între Galaţi şi Bucureşti

Cu 90 de ani în urmă, pe 24 iunie 1926, se inaugura oficial prima linie aeriană internă, cu un zbor pe ruta Galaţi – Bucureşti. Distanța dintre Galați și București este de doar 240 de km. La primul zbor spre Galaţi, efectuat cu pasager plătitor, pe 15 iunie 1926 (omul de afaceri grec Anninos Nicolae a plătit 1.800 de lei pentru cursă), a fost folosit un avion De Havilland DH-9, bombardier amenajat pentru transportul de pasageri şi marfă, scrie adevarul.ro.

Cât durează cel mai scurt zbor comercial cu avionul din lume?

Cel mai scurt zbor comercial din lume este efectuat de compania aeriană Loganair, o companie cu sediul în Scoția. De fapt, cursa cu pricina are loc între Westray și Papa Westray, un arhipelag din nordul insulelor scoțiene și într-o zi a durat numai 57 de secunde.
În medie, zborul durează un minut și jumătate, făcându-l să fie cel mai scurt traseu programat în lume. Durata de 57 de secunde a fost cel mai scurt timp efectuat între Westray și Papa Westray, iar compania aeriană care a efectuat zborul cu pricina a atras atenția asupra faptului că piloții au avut „vânt favorabil” când au doborât recordul.
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot