Cea mai lungă cursă aeriană directă internă din lume are o lungime de aproape 16.000 de km. Nu, nu este în Rusia!

06.06.2024
Cea mai lungă cursă aeriană directă internă din lume are o lungime de aproape 16.000 de km. Nu, nu este în Rusia!

Cel mai lung zbor intern din lume este între Paris și Papeete în Tahiti și acoperă o distanță de aproape 16.000 de km. În anul 1880, Tahiti a devenit colonie franceză. În 1957, insulele au fost reconstituite într-un teritoriu francez de peste mări și au primit numele oficial Polinezia Franceză.

Franța are teritorii în toată lumea, chiar și la zeci de mii de km distanță. De aceea, nu greșim când spunem că cea mai lungă cursă aeriană internă directă din lume are o lungime de aproape 16.000 de km. Cursa Paris Papeete (capitala Tahiti) durează peste 16 de ore și leagă capitala Franței de capitala Tahiti.

Zborul a fost inaugurat de compania Air Tahiti Nui, o companie aeriană franceză cu sediul în Polinezia Franceză în anul 2020.

Tot Franța deține și al 2-lea cel mai lung zbor direct intern din lume care leagă Paris de Insula Reunion situata în Oceanul Indian, la est de Madagascar si sud-vest de Mauritius. Distanța este de aproximativ 9500 de km, notează site-ul simpleflying.com.

Prima cursă aeriană din România a fost între Galaţi şi Bucureşti

Cu 90 de ani în urmă, pe 24 iunie 1926, se inaugura oficial prima linie aeriană internă, cu un zbor pe ruta Galaţi – Bucureşti. Distanța dintre Galați și București este de doar 240 de km. La primul zbor spre Galaţi, efectuat cu pasager plătitor, pe 15 iunie 1926 (omul de afaceri grec Anninos Nicolae a plătit 1.800 de lei pentru cursă), a fost folosit un avion De Havilland DH-9, bombardier amenajat pentru transportul de pasageri şi marfă, scrie adevarul.ro.

Cât durează cel mai scurt zbor comercial cu avionul din lume?

Cel mai scurt zbor comercial din lume este efectuat de compania aeriană Loganair, o companie cu sediul în Scoția. De fapt, cursa cu pricina are loc între Westray și Papa Westray, un arhipelag din nordul insulelor scoțiene și într-o zi a durat numai 57 de secunde.
În medie, zborul durează un minut și jumătate, făcându-l să fie cel mai scurt traseu programat în lume. Durata de 57 de secunde a fost cel mai scurt timp efectuat între Westray și Papa Westray, iar compania aeriană care a efectuat zborul cu pricina a atras atenția asupra faptului că piloții au avut „vânt favorabil” când au doborât recordul.
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot