Cât durează cel mai scurt zbor comercial cu avionul din lume?

07.04.2019
Cât durează cel mai scurt zbor comercial cu avionul din lume?

Timpul este extrem de prețios și orice pasager își dorește să petreacă cât mai puțin timp pe scaunele incomode (dacă nu merge cu business class) din avioane. De exemplu, o cursă București- Paris durează 2 ore și 50 de minute. O cursă București- Iași durează aproximativ 60 de minute. O nimica toată, nu-i așa? Și totuși, cum ar fi un zbor comercial care să dureze mai puțin de un minut? Se poate.

Care este cel mai scurt zbor cu avionul?

Cât durează și care este cel mai scurt zbor comercial cu avionul? Cel mai scurt zbor comercial din lume este efectuat de compania aeriană Loganair, o companie cu sediul în Scoția. De fapt, cursa cu pricina are loc între Westray și Papa Westray, un arhipelag din nordul insulelor scoțiene și durează doar 57 de secunde.

De ce avioanele comerciale nu au parașute pentru pasageri?

În medie, zborul durează un minut și jumătate, făcându-l să fie cel mai scurt traseu programat în lume. Durata de 57 de secunde a fost cel mai scurt timp efectuat între Westray și Papa Westray, iar compania aeriană care a efectuat zborul cu pricina a atras atenția asupra faptului că piloții au avut „vânt favorabil” când au doborât recordul.

De ce avioanele lasă urme pe cer?

Un bilet pentru un zbor atât de rapid costa în anul 2018 36 de lire sterline (aproximativ 51 de dolari), iar distanța dintre cele două piste de aterizare este de 2,7 kilometri.

Iată cel mai scurt zbor din lume

Nici nu decolezi bine că trebuie să aterizezi

Care este cel mai lung zbor din lume?

La polul opus, cel mai lung zbor din lume este între aeroportul Newmark Liberty International Airport din New York și Changi Airport din Singapore. Zborul este operat de Singapore Airlines și se întinde pe o distanță de 15.344 de km. Durată? 18 ore și 30 de minute. Cei care efectuează un astfel de zbor pilotează o aeronavă Airbus A350-900ULR.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot