În ce zi a săptămânii poți să cumperi cele mai ieftine bilete de avion?

06.03.2023
În ce zi a săptămânii poți să cumperi cele mai ieftine bilete de avion?

Cine nu își dorește să cumpere bilete de avion ieftine? Dacă planificați o călătorie cu avionul, atunci poate vă întrebați când este cel mai bine să cumpărați biletele de avion. Există o mulțime de teorii cu privire la acest subiect, dar realitatea este că nu există o zi perfectă pentru a cumpăra bilete de avion. Deși, există o zi în care sunt șanse mai mari să achiziționați bilete mai ieftine.

Marțea NU sunt trei ceasuri rele

Una dintre teoriile populare este că cel mai bine este să cumpărați bilete de avion marți, deoarece companiile aeriene publică oferte și reduceri în această zi a săptămânii. Dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat și, în multe cazuri, prețurile pot fi mai mari marți decât în ​​alte zile ale săptămânii.

Alte teorii sugerează că cel mai bine este să cumpărați bilete de avion cu șase săptămâni înainte de data de plecare sau într-o zi de vineri. În general, ar trebui să vă planificați călătoria cu cel puțin două-trei luni înainte pentru a obține cel mai bun preț la biletele de avion.

Un alt aspect important de luat în considerare atunci când cumpărați bilete de avion este sezonul. În timpul sezonului turistic, biletele de avion vor fi mai scumpe decât în ​​perioadele de extrasezon. Prin urmare, dacă doriți să economisiți bani, este mai bine să planificați călătoria în afara sezonului turistic.

Bilete de avion mai scumpe vineri, sâmbătă și duminică

Un alt factor important este ziua săptămânii în care călătoriți. În general, biletele de avion sunt mai scumpe în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, deoarece sunt zilele preferate pentru călătorii de weekend. Prin urmare, este posibil să obțineți prețuri mai bune dacă călătoriți în zilele de luni, marți, miercuri sau joi.

O altă modalitate de a economisi bani la biletele de avion este de a fi flexibil cu datele de călătorie. În multe cazuri, prețurile pot varia semnificativ în funcție de data plecării sau întoarcerii. Prin urmare, dacă sunteți flexibil cu datele de călătorie, puteți găsi bilete de avion mai ieftine.

În plus, dacă sunteți un membru al unui program de loialitate al companiilor aeriene, puteți beneficia de reduceri și oferte exclusive. Prin urmare, este întotdeauna o idee bună să verificați cu compania aeriană pentru orice ofertă specială pentru membrii programului de loialitate.

Înainte de a cumpăra bilete de avion, este important să verificați prețurile pe mai multe site-uri web și să comparați ofertele de la diferite companii aeriene. În plus, puteți folosi aplicații și site-uri web specializate în găsirea celor mai bune prețuri la biletele de avion.

De asemenea, este important să luați în considerare taxele și tarifele suplimentare atunci când cumpărați bilete de avion. În multe cazuri, acestea pot adăuga un cost suplimentar semnificativ la prețul biletelor de avion care, aparent, pot fi destul de accesibile.

Dacă aveți o călătorie planificată într-un timp scurt, este posibil să obțineți prețuri mai bune la bilete de avion dacă le cumpărați cu doar câteva zile înainte de data de plecare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi un risc, deoarece prețurile pot fi și mai mari sau biletele pot fi deja vândute.

În concluzie, nu există o zi perfectă pentru a cumpăra bilete de avion, dar există multe aspecte de luat în considerare atunci când căutați cele mai bune prețuri. Este important să fiți flexibil cu datele de călătorie și să comparați ofertele de la diferite companii aeriene. De asemenea, trebuie să luați în considerare taxele și tarifele suplimentare și să verificați cu companiile aeriene pentru orice ofertă specială pentru membrii programului de loialitate. Prin planificarea și cercetarea adecvate, puteți obține bilete de avion la un preț mai accesibil și să vă bucurați de călătorie fără să depășiți bugetul.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot