În ce zi a săptămânii poți să cumperi cele mai ieftine bilete de avion?

06.03.2023
În ce zi a săptămânii poți să cumperi cele mai ieftine bilete de avion?

Cine nu își dorește să cumpere bilete de avion ieftine? Dacă planificați o călătorie cu avionul, atunci poate vă întrebați când este cel mai bine să cumpărați biletele de avion. Există o mulțime de teorii cu privire la acest subiect, dar realitatea este că nu există o zi perfectă pentru a cumpăra bilete de avion. Deși, există o zi în care sunt șanse mai mari să achiziționați bilete mai ieftine.

Marțea NU sunt trei ceasuri rele

Una dintre teoriile populare este că cel mai bine este să cumpărați bilete de avion marți, deoarece companiile aeriene publică oferte și reduceri în această zi a săptămânii. Dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat și, în multe cazuri, prețurile pot fi mai mari marți decât în ​​alte zile ale săptămânii.

Alte teorii sugerează că cel mai bine este să cumpărați bilete de avion cu șase săptămâni înainte de data de plecare sau într-o zi de vineri. În general, ar trebui să vă planificați călătoria cu cel puțin două-trei luni înainte pentru a obține cel mai bun preț la biletele de avion.

Un alt aspect important de luat în considerare atunci când cumpărați bilete de avion este sezonul. În timpul sezonului turistic, biletele de avion vor fi mai scumpe decât în ​​perioadele de extrasezon. Prin urmare, dacă doriți să economisiți bani, este mai bine să planificați călătoria în afara sezonului turistic.

Bilete de avion mai scumpe vineri, sâmbătă și duminică

Un alt factor important este ziua săptămânii în care călătoriți. În general, biletele de avion sunt mai scumpe în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, deoarece sunt zilele preferate pentru călătorii de weekend. Prin urmare, este posibil să obțineți prețuri mai bune dacă călătoriți în zilele de luni, marți, miercuri sau joi.

O altă modalitate de a economisi bani la biletele de avion este de a fi flexibil cu datele de călătorie. În multe cazuri, prețurile pot varia semnificativ în funcție de data plecării sau întoarcerii. Prin urmare, dacă sunteți flexibil cu datele de călătorie, puteți găsi bilete de avion mai ieftine.

În plus, dacă sunteți un membru al unui program de loialitate al companiilor aeriene, puteți beneficia de reduceri și oferte exclusive. Prin urmare, este întotdeauna o idee bună să verificați cu compania aeriană pentru orice ofertă specială pentru membrii programului de loialitate.

Înainte de a cumpăra bilete de avion, este important să verificați prețurile pe mai multe site-uri web și să comparați ofertele de la diferite companii aeriene. În plus, puteți folosi aplicații și site-uri web specializate în găsirea celor mai bune prețuri la biletele de avion.

De asemenea, este important să luați în considerare taxele și tarifele suplimentare atunci când cumpărați bilete de avion. În multe cazuri, acestea pot adăuga un cost suplimentar semnificativ la prețul biletelor de avion care, aparent, pot fi destul de accesibile.

Dacă aveți o călătorie planificată într-un timp scurt, este posibil să obțineți prețuri mai bune la bilete de avion dacă le cumpărați cu doar câteva zile înainte de data de plecare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi un risc, deoarece prețurile pot fi și mai mari sau biletele pot fi deja vândute.

În concluzie, nu există o zi perfectă pentru a cumpăra bilete de avion, dar există multe aspecte de luat în considerare atunci când căutați cele mai bune prețuri. Este important să fiți flexibil cu datele de călătorie și să comparați ofertele de la diferite companii aeriene. De asemenea, trebuie să luați în considerare taxele și tarifele suplimentare și să verificați cu companiile aeriene pentru orice ofertă specială pentru membrii programului de loialitate. Prin planificarea și cercetarea adecvate, puteți obține bilete de avion la un preț mai accesibil și să vă bucurați de călătorie fără să depășiți bugetul.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
adplus-dvertising