De ce este interzis să fumezi în avion?

03.02.2023
De ce este interzis să fumezi în avion?

Avionul este cel mai rapid mijloc de transport pe care oamenii îl folosesc să ajungă dintr-un punct în altul. Dacă un drum cu mașina poate dura până la 10-15 ore, timpul parcurs cu avionul poate scădea până la 2-3 ore. Pentru cei care fumează, chiar și 3 ore poate însemna un coșmar fără tutun. De ce în prezent este interzis să mai fumezi în avion?

De ce nu se poate fuma în avion?

avion

La momentul inventării zborului, fumatul este un lucru normal pe care oamenii îl puteau face. Deși nu pare a fi ceva important, consumul de tutun într-un spațiu închis, cum este în avion, poate avea efecte devastatoare.

Cu timpul, spațiul pentru fumători s-a redus, astfel că la mijlocul anilor ’70, oamenii mai puteau practica acest obicei în avion într-o secțiune special amenajată. Odată cu începutul anilor ’80, a început distrugerea acestor secțiuni, iar odată cu anii 2000, a fost total interzis fumatul în avion.

De ce s-a luat această decizie? Oamenii au început să renunțe la fumat după ce au apărut numeroase cercetări despre efectele nocive ale acestuia. Guvernele naționale și companiile aeriene au început să ia măsuri împotriva fumatului în timpul zborului.

Fumatul pasiv are diverse pericole pentru sănătate, astfel că cele mai mari probleme au fost pentru cei care nu fumau. Cu toate acestea, au existat momente când numeroși oameni au fost prinși fumând în cabinele de toaletă din avion. Companiile s-au plâns că acestea pot cauza incendii în carlingă din cauza fumului.

Ce nu mai poți să faci în zbor din cauza pandemiei?

Pandemia ne-a afectat pe toți în mod direct sau indirect. Fie că vrem să recunoaștem sau nu, virusul ne-a schimbat viața ireversibil. Percepția despre sănătate a căpătat noi înțelesuri, fiind mult mai atenți la igienă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot