Pasagerii unui avion au decolat în anul 2024 și au ajuns la destinație în anul 2023

02.01.2024
Pasagerii unui avion au decolat în anul 2024 și au ajuns la destinație în anul 2023

Călătoria în timp reprezintă unul dintre marile visuri ale omenirii. Întoarcerea în trecut ar acorda posibilitatea de a îndrepta anumite greșeli sau erori, în istorie, astfel încât lumea să devină un loc mai bun. Din păcate, fizicienii nu au reușit până acum să găsească o modalitate de a face acest lucru posibil. Chiar și așa, mai multe sute de persoane aproape că au călătorit în timp. 

Călătoria în timp posibilă, în zilele noastre

Timpul a fost inventat de oameni pentru a-și putea organiza activitățile zilnice. În funcție de zona pe Pământ există un anumit fus orar care este stabilit în funcție de timpul universal coordonat (UTC). Trebuie precizat că fusul orar nu este altceva decât ora locală a unei regiuni sau a unei țări. Este bine de știut că diferența între două fusuri orare vecine este de o oră.

Așa se face că distanța dintre Japonia și Statele Unite ale Americii, mai exact între Tokyo și Los Angeles, este foarte mare (aproximativ 8800 de km), astfel că și diferența de fus orar este considerabilă, nu mai puțin de – 17 ore. Drept urmare, mai mulți pasageri ai unui avion care a plecat, din Tokyo, în data de 1 ianuarie 2024 a ajuns, la Los Angeles, în ziua de 31 decembrie 2023. Un pasager a postat biletul de îmbarcare pe rețelele sociale și a devenit viral imediat. Cert este că toți pasagerii acelui avion au reușit ”să călătorească în timp”, scriind astfel o mică parte de istorie fără să vrea.

Care este cea mai mare diferență de fus orar din lume?

Cea mai mare diferență de fus orar din lume este de 26 de ore, ea existând între cea mai estică insulă din Rusia, insula Big Diomede, și insula Little Diomede din Alaska, Statele Unite ale Americii. Aceste două insule sunt separate doar de o distanță de aproximativ 3,8 kilometri, dar se află pe fusuri orare extrem de diferite din cauza convențiilor de a delimita granițele pe baza meridianelor.

Astfel, în timp ce pe insula Big Diomede este miezul nopții, pe insula Little Diomede este miezul zilei din ziua anterioară. Aceasta demonstrează cum convențiile și granițele administrative pot crea diferențe de fus orar extrem de mari în locuri apropiate geografic.

 

Foto: Facebook.com și Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot