Pasagerii unui avion au decolat în anul 2024 și au ajuns la destinație în anul 2023

02.01.2024
Pasagerii unui avion au decolat în anul 2024 și au ajuns la destinație în anul 2023

Călătoria în timp reprezintă unul dintre marile visuri ale omenirii. Întoarcerea în trecut ar acorda posibilitatea de a îndrepta anumite greșeli sau erori, în istorie, astfel încât lumea să devină un loc mai bun. Din păcate, fizicienii nu au reușit până acum să găsească o modalitate de a face acest lucru posibil. Chiar și așa, mai multe sute de persoane aproape că au călătorit în timp. 

Călătoria în timp posibilă, în zilele noastre

Timpul a fost inventat de oameni pentru a-și putea organiza activitățile zilnice. În funcție de zona pe Pământ există un anumit fus orar care este stabilit în funcție de timpul universal coordonat (UTC). Trebuie precizat că fusul orar nu este altceva decât ora locală a unei regiuni sau a unei țări. Este bine de știut că diferența între două fusuri orare vecine este de o oră.

Așa se face că distanța dintre Japonia și Statele Unite ale Americii, mai exact între Tokyo și Los Angeles, este foarte mare (aproximativ 8800 de km), astfel că și diferența de fus orar este considerabilă, nu mai puțin de – 17 ore. Drept urmare, mai mulți pasageri ai unui avion care a plecat, din Tokyo, în data de 1 ianuarie 2024 a ajuns, la Los Angeles, în ziua de 31 decembrie 2023. Un pasager a postat biletul de îmbarcare pe rețelele sociale și a devenit viral imediat. Cert este că toți pasagerii acelui avion au reușit ”să călătorească în timp”, scriind astfel o mică parte de istorie fără să vrea.

Care este cea mai mare diferență de fus orar din lume?

Cea mai mare diferență de fus orar din lume este de 26 de ore, ea existând între cea mai estică insulă din Rusia, insula Big Diomede, și insula Little Diomede din Alaska, Statele Unite ale Americii. Aceste două insule sunt separate doar de o distanță de aproximativ 3,8 kilometri, dar se află pe fusuri orare extrem de diferite din cauza convențiilor de a delimita granițele pe baza meridianelor.

Astfel, în timp ce pe insula Big Diomede este miezul nopții, pe insula Little Diomede este miezul zilei din ziua anterioară. Aceasta demonstrează cum convențiile și granițele administrative pot crea diferențe de fus orar extrem de mari în locuri apropiate geografic.

 

Foto: Facebook.com și Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot