Ce diferență de fus orar este între România și Statele Unite ale Americii?

13.06.2022
Ce diferență de fus orar este între România și Statele Unite ale Americii?

Cei care aleg să călătorească în Statele Unite ale Americii se informează dinainte de diferența de fus orar dintre țara noastră și cea mai puternică națiune de pe planetă. Problema este că SUA este atât de mare încât are și ea diferențe de fus orar între state. Așadar, ora este diferită la New York față de Los Angeles.

Ce este fusul orar?

Timpul civil al unui loc este definit, prin măsurători astronomice, astfel încât ora 12 să coincidă cu amiaza locului (momentul când Soarele ajunge în punctul cel mai înalt de pe cer). Deoarece amiaza astronomică nu este simultană în toate punctele de pe Pământ, utilizarea timpului civil ar duce la situația în care fiecare localitate are propria oră. Timpul civil este egal doar pentru locuri situate pe un același meridian. Pentru puncte aflate la longitudini diferite, diferența de timpi civili este proporțională cu diferența de longitudine, fiecare 15 grade diferență de longitudine ducând la o diferență de 1 oră între timpii civili, potrivit Wikipedia.org.

Dacă fiecare fus orar ar fi distanțat la o oră, ar exista 24 în lume. Cu toate acestea, frontierele reale de pe harta fusului orar au fost trasate pentru a se potrivi atât cu frontierele interne, cât și cu cele internaționale și rareori se potrivesc exact cu longitudinile de 15 grade.

De asemenea, Linia internațională de date (IDL), creează 3 fusuri orare și mai multe dintre acestea sunt la doar 30 și 45 de minute distanță. Acest lucru face ca numărul total de fusuri orare din întreaga lume să fie mult mai mare.

Ora UTC se schimbă cu 1 oră înainte și înapoi, corespunzând unei diferențe de 1 oră în timpul solar mediu pentru fiecare 15 grade la est sau la vest de meridianul principal (0 grade longitudine) în Greenwich, Londra, Regatul Unit. Decalajul este exprimat fie ca UTC- sau UTC + și numărul de ore și minute.

Diferența de fus orar între România și SUA

În funcție de zona din Statele Unite ale Americii diferența de fus orar față de România variază între 6 și 12 ore. Astfel, când pe coastă estică a SUA este ora 07:00 pe cea vestică este ora 13:00. Diferența foarte mare de fus orar între cele două zone este dată de distanța enormă între cele două regiuni. Ca atare, până și americanii au nevoie de timp pentru a se obișnui cu noul fus orar atunci când călătoresc dintr-o parte în alta a țării.

Intră AICI pentru a vedea ce oră este ACUM în orașul care te interesează din Statele Unite ale Americii!

Potrivit datelor oficiale, în Statele Unite ale Americii și în teritoriile sale există 11 fusuri orare. Trebuie precizat că două fusuri orare sunt adăugate din două teritorii minore americane nelocuite, Insula Howland și Insula Baker. Aceste insule fac parte dintr-un grup de 11 insulițe care aparțin de SUA.

SUA are 4 fusuri orare standard. În plus, Alaska, Hawaii și cinci teritorii din SUA au toate propriile lor fusuri orare. Deoarece nici Hawaii și nici cele cinci teritorii nu folosesc ora de vară (DST), există șase fusuri orare DST corespunzătoare.

Întrucât Insula Howland și Insula Baker constituie cele mai vestice mase terestre din lume în raport cu Linia Internațională de Date, făcându-le ultimele locuri de pe Pământ unde există orice dată, uneori li se atribuie un al 12-lea fus orar numit Anywhere on Earth (AoE).

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Astăzi, 10 august, de-a lungul timpului, pe întreg Globul au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat cursul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor,...
Cele mai noi articole
De ce numărul 10 este cel mai important în fotbal?
De ce numărul 10 este cel mai important în fotbal?
Fotbalul este cel mai popular sport, adesea fiind denumit „sportul rege”. Oficial, fotbalul modern a fost inventat în Anglia, iar prima echipă legitimată a luat naștere în anul 1857. De... citește tot
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Ioan Slavici a fost un om „liniștit” și „așezat” în viața sa, conform descrierii lui Mihai Eminescu. În copilărie însă, tânărul Slavici era departe de a fi cuminte și... citește tot
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Gramatica limbii române este una complexă și poate da bătăi de cap și celor mai experimentate persoane în lingvistică. Cu toate acestea, conjugarea greșită a verbelor nu este o scuză... citește tot