Ce diferență de fus orar este între România și Statele Unite ale Americii?

13.06.2022
Ce diferență de fus orar este între România și Statele Unite ale Americii?

Cei care aleg să călătorească în Statele Unite ale Americii se informează dinainte de diferența de fus orar dintre țara noastră și cea mai puternică națiune de pe planetă. Problema este că SUA este atât de mare încât are și ea diferențe de fus orar între state. Așadar, ora este diferită la New York față de Los Angeles.

Ce este fusul orar?

Timpul civil al unui loc este definit, prin măsurători astronomice, astfel încât ora 12 să coincidă cu amiaza locului (momentul când Soarele ajunge în punctul cel mai înalt de pe cer). Deoarece amiaza astronomică nu este simultană în toate punctele de pe Pământ, utilizarea timpului civil ar duce la situația în care fiecare localitate are propria oră. Timpul civil este egal doar pentru locuri situate pe un același meridian. Pentru puncte aflate la longitudini diferite, diferența de timpi civili este proporțională cu diferența de longitudine, fiecare 15 grade diferență de longitudine ducând la o diferență de 1 oră între timpii civili, potrivit Wikipedia.org.

Dacă fiecare fus orar ar fi distanțat la o oră, ar exista 24 în lume. Cu toate acestea, frontierele reale de pe harta fusului orar au fost trasate pentru a se potrivi atât cu frontierele interne, cât și cu cele internaționale și rareori se potrivesc exact cu longitudinile de 15 grade.

De asemenea, Linia internațională de date (IDL), creează 3 fusuri orare și mai multe dintre acestea sunt la doar 30 și 45 de minute distanță. Acest lucru face ca numărul total de fusuri orare din întreaga lume să fie mult mai mare.

Ora UTC se schimbă cu 1 oră înainte și înapoi, corespunzând unei diferențe de 1 oră în timpul solar mediu pentru fiecare 15 grade la est sau la vest de meridianul principal (0 grade longitudine) în Greenwich, Londra, Regatul Unit. Decalajul este exprimat fie ca UTC- sau UTC + și numărul de ore și minute.

Diferența de fus orar între România și SUA

În funcție de zona din Statele Unite ale Americii diferența de fus orar față de România variază între 6 și 12 ore. Astfel, când pe coastă estică a SUA este ora 07:00 pe cea vestică este ora 13:00. Diferența foarte mare de fus orar între cele două zone este dată de distanța enormă între cele două regiuni. Ca atare, până și americanii au nevoie de timp pentru a se obișnui cu noul fus orar atunci când călătoresc dintr-o parte în alta a țării.

Intră AICI pentru a vedea ce oră este ACUM în orașul care te interesează din Statele Unite ale Americii!

Potrivit datelor oficiale, în Statele Unite ale Americii și în teritoriile sale există 11 fusuri orare. Trebuie precizat că două fusuri orare sunt adăugate din două teritorii minore americane nelocuite, Insula Howland și Insula Baker. Aceste insule fac parte dintr-un grup de 11 insulițe care aparțin de SUA.

SUA are 4 fusuri orare standard. În plus, Alaska, Hawaii și cinci teritorii din SUA au toate propriile lor fusuri orare. Deoarece nici Hawaii și nici cele cinci teritorii nu folosesc ora de vară (DST), există șase fusuri orare DST corespunzătoare.

Întrucât Insula Howland și Insula Baker constituie cele mai vestice mase terestre din lume în raport cu Linia Internațională de Date, făcându-le ultimele locuri de pe Pământ unde există orice dată, uneori li se atribuie un al 12-lea fus orar numit Anywhere on Earth (AoE).

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot