Cum arată satul Romania din Statele Unite ale Americii?

20.10.2021
Cum arată satul Romania din Statele Unite ale Americii?

În lume există tot felul de localități cu nume românești sau cu denumiri asociate cu țara noastră. Puțini știu însă că în Statele Unite ale Americii se află un sat al cărui nume este… Romania. Localitatea are o istorie îndelungată și, potrivit localnicilor, de-a lungul timpului, aici au avut loc tot felul de întâmplări ciudate. Incredibil, nu-i așa?

Satul Romania din Statele Unite ale Americii

Deși pare greu de crezut este adevărat, în Statele Unite ale Americii există o localitate numită Romania. Satul fantomă, pentru că are în prezent doar 20 de locuitori, este situat în nord-estul SUA, pe dealurile Pennsylvania din arondismentul Meyersdale, din regiunea Somerset.

În vârstă de 140 de ani, cătunul îndepărtat din America de Nord, numit după țara noastră, are foarte puțini locuitori din cauza crizei demografice profunde, cu doar 20 de suflete care trăiesc încă aici. Peisajul satului nu este atrăgător, abundând în case pustii, prăfuite, care găzduiesc încă obiectele domestice ale proprietarilor.

Satul Romania ar fi fost înființat în jurul anului 1885, datorită exploatării miniere din regiune. Fondatorul așezării a fost industriașul Philip Roman, care a dat numele localității. În trecut, aproximativ 100 de persoane locuiau aici, însă cei mai mulți dintre ei au plecat în orașe mai dezvoltate pentru a-și găsi de lucru.

Localnicii care au rămas în sat cresc vite, găini și cai pentru a putea supraviețui, însă, majoritatea caselor sunt în paragină, căci au fost părăsite de cei care nu și-au mai găsit rostul în regiune. Cei rămași în urmă sunt destul de înaintați în vârstă și au povestit că în satul lor au avut loc, de-a lungul timpului, tot felul de ritualuri și vrăjitorii dubioase, precum și sinucideri sau incendii misterioase, notează cei de la romaniajournal.ro.

Câți români sunt în Statele Unite ale Americii?

În prezent, comunitatea română din SUA reprezintă un grup etnic de mărime mijlocie. La recensământul american din 2000/2001, 367.000 de americani și-au declarat originea română. Cei mai mulți dintre aceștia se găsesc în New York, California și Midwest, iar topul primelor patru orașe de reședință este format din New York, Los Angeles, Chicago și Detroit.

Foto: haihuin2.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot