Ce suprafață au Statele Unite ale Americii? Când au apărut SUA?

22.08.2023
Ce suprafață au Statele Unite ale Americii? Când au apărut SUA?

Statele Unite ale Americii au declarat independența lor față de Marea Britanie la 4 iulie 1776. Această dată este cunoscută ca Ziua Independenței (Independence Day) și este considerată ziua de naștere a Statelor Unite ale Americii.

La acea dată, reprezentanții celor 13 colonii britanice din America de Nord au semnat Declarația de Independență, proclamând formarea unei națiuni suverane, separate de dominația britanică. De la acea dată, Statele Unite au evoluat și s-au dezvoltat ca o națiune independentă și au trecut printr-o serie de etape istorice importante, cum ar fi adoptarea Constituției în 1787 și extinderea teritorială de-a lungul secolului al XIX-lea.

Câte state au SUA?

Statele Unite ale Americii erau compuse din 50 de state. Acestea sunt în ordine alfabetică:

 1. Alabama
 2. Alaska
 3. Arizona
 4. Arkansas
 5. California
 6. Colorado
 7. Connecticut
 8. Delaware
 9. Florida
 10. Georgia
 11. Hawaii
 12. Idaho
 13. Illinois
 14. Indiana
 15. Iowa
 16. Kansas
 17. Kentucky
 18. Louisiana
 19. Maine
 20. Maryland
 21. Massachusetts
 22. Michigan
 23. Minnesota
 24. Mississippi
 25. Missouri
 26. Montana
 27. Nebraska
 28. Nevada
 29. New Hampshire
 30. New Jersey
 31. New Mexico
 32. New York
 33. Carolina de Nord (North Carolina)
 34. Dakota de Nord (North Dakota)
 35. Ohio
 36. Oklahoma
 37. Oregon
 38. Pennsylvania
 39. Rhode Island
 40. Carolina de Sud (South Carolina)
 41. Dakota de Sud (South Dakota)
 42. Tennessee
 43. Texas
 44. Utah
 45. Vermont
 46. Virginia
 47. Washington
 48. Virginia de Vest (West Virginia)
 49. Wisconsin
 50. Wyoming.

Ce suprafață au Statele Unite ale Americii?

Statele Unite ale Americii au o suprafață totală de aproximativ 9,8 milioane de kilometri pătrați. Aceasta face din SUA una dintre cele mai mari țări din lume din punct de vedere al suprafeței teritoriale.

Cum a ajuns SUA cea mai puternică economie din lume?

Statele Unite ale Americii au devenit cea mai puternică economie din lume printr-o combinație de factori istorici, geografici, politici și economici. Iată câteva dintre principalele motive care au contribuit la ascensiunea SUA ca cea mai puternică economie din lume:

 1. Revoluția Industrială: Statele Unite au fost printre primele țări care au experimentat o revoluție industrială semnificativă în secolul al XIX-lea. Acest lucru a dus la creșterea producției și a eficienței economice.
 2. Resurse naturale bogate: SUA este bogată în resurse naturale, cum ar fi petrol, gaze naturale, cărbune, minereuri și terenuri agricole fertile. Aceste resurse au fost esențiale pentru dezvoltarea economică.
 3. Inovația și tehnologie: SUA a fost un centru de inovație și dezvoltare tehnologică, cu numeroase invenții și inovații care au schimbat lumea, cum ar fi telefonul, avionul, energia electrică și Internetul.
 4. Libertatea economică: Sistemul de economie de piață din SUA, bazat pe principii de liberă concurență și proprietate privată, a creat un mediu favorabil pentru antreprenoriat și investiții.
 5. Infrastructura dezvoltată: Investițiile în infrastructură, cum ar fi rețelele de transport și comunicații, au contribuit la creșterea economică și la dezvoltarea comerțului.
 6. Forța de muncă calificată: SUA a avut acces la o forță de muncă diversificată și calificată, atrăgând imigranți din întreaga lume și investind în educație.
 7. Dimensiunea pieței interne: SUA are una dintre cele mai mari piețe interne din lume, ceea ce a atras investiții și a permis companiilor să se dezvolte într-un mediu vast.
 8. Rolul global: După cel de-al Doilea Război Mondial, SUA a devenit o putere globală importantă și a susținut crearea instituțiilor internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite și Fondul Monetar Internațional, care au contribuit la stabilirea unei ordini economice mondiale favorabile SUA.
 9. Politici guvernamentale: Politicile guvernamentale, cum ar fi deschiderea piețelor internaționale, reglementarea eficientă și stimulentele fiscale, au contribuit, de asemenea, la creșterea economică.
 10. Influența culturală și de divertisment: Industriile culturale și de divertisment ale SUA, cum ar fi Hollywood, muzica, tehnologia informației și brandurile globale, au jucat un rol semnificativ în crearea unei influențe economice și culturale la nivel mondial.

Acești factori și alții au contribuit la consolidarea Statelor Unite ale Americii ca cea mai puternică economie din lume și au continuat să își mențină această poziție de-a lungul timpului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot